Опасно: Горещата вълна от Европа заплашва Гренландия!

Това може да намали ледената покривка под минимума
Обновена: 30 юли 2019 13:55 | 27 юли 2019 11:45, Петя Славова
28
Опасно: Горещата вълна от Европа заплашва Гренландия!
Снимка: Pixabay

Горещата вълна, която доведе до температурни рекорди в Западна Европа, изглежда се насочва към Гренландия в притесняващо развитие, което може да намали ледената покривка на острова под минимума, регистриран през 2012 г., пише БНР, позовавайки се на световните агенции.

Още по темата


Говорителката на Световната метеорологична организация към ООН Клеър Нюлис заяви, че горещият въздух идва от Северна Африка и не просто е счупил европейски рекорди вчера, а ги е надхвърлил с 2-3 или 4 градуса по Целзий, което за нея е „абсолютно невероятно“.

Вчера в Париж бе регистриран абсолютен температурен рекорд от 42,6 градуса по Целзий на фона на силни горещини в Германия, Белгия, Холандия, Великобритания.

Абсолютен рекорд от началото на метеорологичните наблюдения бе поставен в четвъртък и в Белгия – 41,8 градуса, както и в Холандия – 40,7.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Полу-анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Това, дето не са написали в Библията датата и часа на идването на Божия Син е проблем. Жена ми ще почне да ме кара да изхвърлям *** по-често, че да не ни свари второто пришествие с пълна кофа.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22По прогнози при пълно стопяване на ледниците нивото ще се покачи със 70 метра - няма да са само холандците. И част от нашето крайбрежие ще отиде. Ще трябва да пренасяме хотелите и дюните.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До УдавнициЧовека има впредвид,че ако се покачи нивото на морското равнище ще го отнесат холандците!!!
20
3
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Да бе! Така се топи километри ледена покривка!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
BP разказаха играта на гълфстрийм. Топлото се движи по въздуха, на тласъци. Това е една от причините, редуване за горещи вълни от Африка, и сравнително хладни и дъждовни от Атлантика.
18
3
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Нека се сгреят малко,бе...
17
0
 
5
 
! Отговори
До Удавници преди 4 години
> Да му мислят холандците!Гренландия е датска. . .
16
0
 
10
 
! Отговори
HVAC преди 4 години
Важното е бизнеса с климатици и хладилници да вържи, майната му на климата
15
4
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
В испания редовно термометрите показват над 41 градуса.Ама са сложени на слънце.Тоест информацията е невярна.
14
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП ОБЯВИ, ЧЕ ПАРИТЕ СА ПО ВАЖНИ И ХИЧ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА КЛИМАТА!
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорителката на световната агенция направила ли сие труда да прочете поне последните глави от Библията. Ако беше ги прочела нямаше изобщо да е изненадана. Щеше да знае че това което се случва в световен мащаб хич нее случайно. Черно на бяло в Библията пише за последните дни. Там е написано че това което се случва е предизвестие за краят на света и идване на Божият Син. Но не е написан деня и часа. Ще бъде огромна изненада за такива като тази високоговорителка а й не само за нея.
12
4
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Глупости на търкалета и още по-заплеснати гл*пендери да им вярват! Нищо ново под слънцето, Земята навлиза в следваща фаза (най-вероятно от редовният ѝ цикъл) и скоро ще има смяна на полюсите. Преди да не мислите че в Египет е имало пустиня?! Било е гъста растителност и влажен климат. Много скоро на места по света климата ще се измени тотално и няма нищо изненадващо в това.
11
2
 
16
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Земята загива все по-бързо! Никакъв метеорит или извънземни ще ни погубят. Ще измрем като мишки от собствената си глупост и тази на Тръмпона!
10
1
 
15
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Кога викаш Пете са тия рекорди в Париж и в Белгия ?!Щот съм по тия земи и вчера не бяха рекордите,а оня ден!За препечатването говоря,на статии.Поне датите гледайте де,плащат Ви за това все пак.
9
6
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Дерт ми е за тюлените и белите мечки.Може да се...изтеглят по леда към Канада и от там,пак по леда към Аляска.Чувал съм че в Аляска е най...студено и едва ли ще се затопли като в Европа;дедо Тръмп,няма да позволи.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нерде гренландия нерде европа. а инак чичко гор нобеловия лауреат каза че амстердам е под вода целия и е изчезнал. стадиона на аякс е като аквариум, отвън е вода до козирката. не бъркайте замърсяването и ГМО с измислената промяна на климата дето беше затопляне преди това. това е новата измислена религия с която искат да ни върнат в средните векове на индоктринация и робство.
7
7
 
23
 
! Отговори
чудо голямо преди 4 години
Някога в Гренландия хората са ходели боси на лов за мамути!И са расли черници!Сега изкривената земна ос отново се изправя,отчетени са 0,3 градуса!Друго е интересно,защо го пазят в тайна!?Сигурно защото "глобалното затопляне"с разните "въглеродни емисии" си е голяма далавера за някои!
6
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавайте да сечете горите и дърветата,продължавайте да леете бетони.Застроявайте.Засаждайте ГМО култури,за да вдигате добивите.Бълвайте въглеродни емисии.Със сигурност ще излъжете природата и ще станете много богати.Ама друг път.Алчността ще затрие човечеството.Не планетата,човечеството.Планетата просто ще се отърси от нас
5
1
 
11
 
! Отговори
armenia pop преди 4 години
Не само цялата *** идва насам, ами си мъкне и времето!!!
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постоплило се малко - гоуем праз значи... говорителки, оооонета, шаш, паника, идва Евро 7, Меркел даже трепери, джендърите настъпват, тълпи африканци прииждат...А къде в картинката са най-големите замърсители на света САЩ и Китай? Никъде. Бичат си печалбите и се смеят на европейците колко са залупени.

Спонсорирани публикации