Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод

Надзорния съвет още не е стигнал до крайно решение
Обновена: 30 юли 2019 10:27 | 30 юли 2019 09:30,
193
Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод
Снимка: архив Reuters

Volkswagen все още търси най-доброто място за новият си завод в Източна Европа, пише германският Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Премиерът на провинция Долна Саксония Шефан Вайл заяви, че Надзорния съвет на компанията все още не е взел крайно решение. Вайл също е член на Надзорния съвет.

През изминалите дни редица издания съобщиха, че компанията е избрала да инвестира в Турция, но Volkswagen отрича тази информация.

Още по темата

България също е сред евентуалните държави, които да получат инвестицията.

"Без значение какво е крайното решение, то ще бъде икономическо, а не политическо", заявява Вайл. Той съобщи още, че вероятно окончателното решение ще бъде взето на следващото събрание на Надзорния съвет. Процесът може да се проточи до есента.

Слуховете, че Volkswagen е избрала Турция за новия си завод предизвикаха критики към компанията, заради нарушаването на човешките права в страната.

Решението на компанията да изнася все по-голяма част от своята продукция в други страни, с по-евтина работна ръка, противоречи на политиката на ГСДП. Според Щефан Вайл обаче тази тактика се е доказала във времето.

По думите му, някои по-сложни задачи се извършват в Германия, а по-други производствени операции е по-добре да се извършват в страни, където цената за това е по-ниска.

"Още повече, че компанията трябва винаги да е отворена към търсене на неразвити пазари, включително и чрез продукция, ориентирана към пазара", посочва Вайл.

Премиерът на Долна Саксония посочва още, че Volkswagen има правото да присъства в редица страни.

"Затова компанията се представя добре, защото гледа на нещата не само с национални очила, но и се доказва на международно ниво в продължение на десетилетия", казва Вайл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Трябват ни строителни бригади от затворници на лек режим да строят и да получат занаят.Построените жилища да се дават на млади двойки с минимум средно образование срещу безлихвен заем и на цени от 200Е/кв.м срещу уговорката да живеят в България и да имат минимум едно дете .Да се дават помощи само за до 4 деца п при условие че ходят редовно на училище.Да се
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щефан Вайл да не се прави на бита мечка. Винаги политика и икономика са били свързани и оплетени като свиински черва.
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
виж ако е нещо от ЕС да си извозват у нас битовия *** или опасните отпадъци сигурно ще е тук
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мдааа..сигурно ще е у нас
146
2
 
0
 
! Отговори
няма как да стане преди 4 години
Фолксваген търси да направи завод далеч от лапите на ЕК.Така че докато сме в Европа, ние не сме интересни. Евентуално някои елементи при което да не сме в обсега на комисията. Това вече е реалистично.
145
4
 
10
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
ЗАВОДА ЩЕ Е КРАЙ ИЗМИР.ОСТАНАЛОТО СА ПРАЗНИ ГЕРБЕРСКИ-ТИКВЕНСКИ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ ,ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ.
144
8
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
А защо по дяволите пък трябва да ги искаме да идват в България? За да ни плащат и те мизерно ли? Като жълтушите в Ямбол? Ами аз не искам и други да ни унижават, и да мачкат и без това унижената ни държава. Като дойдат да ни плащат петачета трябва да се чувствам горд ли? Трябва да карам ВАГ ли? Трябва да ме поучават как да живея в страната си ли, или да се кефя че субсидираме тяхното производство с държавна помощ и привилегии?Не, благодаря! Стойте си там! Не ви искаме!
143
3
 
6
 
! Отговори
179 преди 4 години
Няма какво да пишете вече и я споменавате тази новина вече 3 месеца. Ще е хубаво да се спрете и да започнете публикации свързани със нещо друго например със закриването на училищата, за границата която не се пази..... Някой хора ще почнат да го сънуват тоя завод.
142
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
VW-то не гризна ли дръвцeто покрай скандала с фалшифицирането на показателите на замърсяване на въздуха от колите им?
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На България и трябва завод за камиони и автобуси.
140
1
 
3
 
! Отговори
То е ясно! преди 4 години
Ако решението на ФВ е икономическо - печели Туркия, ако е политическо - печели България!
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аслъ ! Такива партенки и в казармата не са пускали .
138
1
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Абе, бат Бойко ще построи завода щом немците не искат. :):):)
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не карам. VW и нямам мераци, да работя в техни заводи.
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 157WTF? Изобщо защо отговаряш на този коментар, по този начин? Къде и как е споменато в предхидния коментар за националността и езика на работещите в компанията ?!!
135
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Volkswagen, елате в Бг а турчилата ги оставете да си гният в анадолската прокажена кочинаа.
134
3
 
3
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
VW в Турция му икономически изгодно,но политически го натискат,да не е там.И кво става сега ,не и в Турция ,не и в нас,щото при нас никакакви критерии не покриваме и то отвсякъде,за съжаление.Един матреиЯЛ е останал у нас,който само пъшка и охка,че малко му се плаща,а той е големият специалист заслужавад да взима като в Гнрмания,но да работи само от 2 часа от 8 часовият работен ден.Скъп лев,човешкия ресурс е малък,покупателната способност на българина е доста слаба ,дори и с помощи от ЕС и субси
133
1
 
4
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
И още:-отделно от това Турция има право на неограничена държавна помощ, може да даде парцел и директно да даде пари-14% от VW са на Катарците, които също са настояли за Турция
132
1
 
8
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
Четете внимателно, човекът го е казал:"икономическо, а не политическо" - т.е. няма да се гледа на политическия проблем Ердоган, важно е да има икономическа обосновка, която в Турция е налице - възможност за безкраен извънреден денонощен труд, слаба и падаша валута, т.е. ниски и падащи разходи за заплати, изобилие на работна ръка."пазарно ориентирано производство" - това означава, че е надделял големия турския пазар, т.е. искат да произвеждат там, защото така и много ще скочат продажбите
131
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължава се с партенките за VW.

Спонсорирани публикации