Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод

Надзорния съвет още не е стигнал до крайно решение
Обновена: 30 юли 2019 10:27 | 30 юли 2019 09:30,
193
Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод
Снимка: архив Reuters

Volkswagen все още търси най-доброто място за новият си завод в Източна Европа, пише германският Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Премиерът на провинция Долна Саксония Шефан Вайл заяви, че Надзорния съвет на компанията все още не е взел крайно решение. Вайл също е член на Надзорния съвет.

През изминалите дни редица издания съобщиха, че компанията е избрала да инвестира в Турция, но Volkswagen отрича тази информация.

Още по темата

България също е сред евентуалните държави, които да получат инвестицията.

"Без значение какво е крайното решение, то ще бъде икономическо, а не политическо", заявява Вайл. Той съобщи още, че вероятно окончателното решение ще бъде взето на следващото събрание на Надзорния съвет. Процесът може да се проточи до есента.

Слуховете, че Volkswagen е избрала Турция за новия си завод предизвикаха критики към компанията, заради нарушаването на човешките права в страната.

Решението на компанията да изнася все по-голяма част от своята продукция в други страни, с по-евтина работна ръка, противоречи на политиката на ГСДП. Според Щефан Вайл обаче тази тактика се е доказала във времето.

По думите му, някои по-сложни задачи се извършват в Германия, а по-други производствени операции е по-добре да се извършват в страни, където цената за това е по-ниска.

"Още повече, че компанията трябва винаги да е отворена към търсене на неразвити пазари, включително и чрез продукция, ориентирана към пазара", посочва Вайл.

Премиерът на Долна Саксония посочва още, че Volkswagen има правото да присъства в редица страни.

"Затова компанията се представя добре, защото гледа на нещата не само с национални очила, но и се доказва на международно ниво в продължение на десетилетия", казва Вайл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако еничарите бяха купили С- 400 вместо ф16Фв щяха да изберат България
29
1
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боко Тиквата да слага наколенките и да ходи при Меркел,за...съдействие.Да й обещае лечение в Банкя...безплатно.Банкянската вода лекува...всичко и прави хората здрави и...умни.(безплатна...реклама)
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия ьако го даде на потурите да забрави завинаги за България и Румъния., като верен съюзник. Просто чао. Избора е ваш.Или всичко в съюза или съюз няма.
27
4
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКО Е РЕШЕНО преди 4 години
Нека поне си запазими малкото останало достойнство и да забравим за VW. Всеки от нас би искал да прави бизнес, в държава която би сътрудничила, инвестирала и с много образовани и кадърни кадри в областта. Това е логиката. Ние не можем да предложим нищо от това, освен ниски заплати, които на самите нас не са ни от полза.Отдавна е решено че завода ще е в Турция, но за пред хората трябва да има избор, за това са ни вмъкнали в списъка.Пълнеж.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Решението е взето отдавна и съм сигурен ..."Очевидно си далеч от реалността.Ако едно решение е взето, то няма никакъв смисъл да не бъде обявено публично.
25
3
 
21
 
! Отговори
ззз преди 4 години
ЗАЩО не ПИШЕТЕ И РЕД за новината на ГОДИНАТА:Най-големият протест от ГОДИНИ - ХИЛЯДИ излязоха на площадите в София за да протестират Срещу Гешев - Бухалката на Пеевски!Стига СТРАХ и АТОЦЕНЗУРА!Вие МЕДИЯ ли сте или ПOДЛОГИ!!!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези ту тука ту там, и накрая ми се струва че нов завод въобще няма да има!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте, африканци! Може произведе автопилот мамуна в багажник? Изключи автопилот, натисне бутон за багажник и мамуна скочи вън.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Про-правителствена пропаганда. Решението е взето отдавна и съм сигурен, че от ГЕРб са оведомени преди месеци !
21
6
 
11
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,ако бяхте тарикат политик,сега е момента да се откажете от КОМИСИОННИТЕ ,за да си вдигнете рейтинга и запазите властта!!!Да ама.....
20
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Турция е на...кръстопът между Европа,Азия и...Кюрдистан,за това е нестабилна държава.Утре...ордите от мигранти ще...нахлуят и ще пометат всичко,включително и...заводчето,а ние имаме...преградна ограда,проверена и...лицензирана.Всичко това се знае от германците,а те не са...будали и ще вземат...правилното решение.(платено...съобщение)
19
2
 
10
 
! Отговори
Али Кемал преди 4 години
Търсят къде може да им работят за без пари това ги интересува
18
2
 
22
 
! Отговори
хакер преди 4 години
всеки, който дори за секунда си е помислил, че концерн като VW груп, ще си построи завод в нашата дива джунгла, пародия на държава, да ходи да се прегледа, или просто да почне пак да си пие хапчетата ....
17
6
 
8
 
! Отговори
Червен каскет преди 4 години
Ако заводът е е България долните фенове на БСП ще се разболеят и влязат в болница!
16
1
 
13
 
! Отговори
доволен селянин преди 4 години
мечтите са безплатни
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ти каза че това производство е вредно?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Месец май - беше в България, юни - Турция, юли - България, август вероятно пак - Турция.И така до октомври-ноември, когато ще бъде взето решението.Общо взето стандартно развитие за последните месеци на голям инвестиционен проект.Диалога между инвеститора и кандидатите не спира, а неадекватни изказвания като тована президента Радев са в най-добрия случай игнорирани.
13
6
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
искам завода да се строи в алпите и в него да работят гостите на меркел не желаяв малка българия да се изнася вредното производство на големите държави
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше доста статии, че завода ще е в Турция, сега пак нови статии. Имам чувството, че тези заглавия са само прах в очите на хората.Естествено, че завода ще е в Турция, те са търговци! Ние в България нямаме и нужния кадрови капацитет за такъв завод, всички избягаха отдавна в чужбина за съжаление!
11
8
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Германците са *** нация....винаги са обречени да взимат грешните решения....ако решението не политическо значи на тях не им пука за човешките права....ай да ви....