Поглед в бъдещето: Японците показаха "летяща" кола

Машината е предназначена за безпилотни полети за доставки
29
Поглед в бъдещето: Японците показаха "летяща" кола
Снимка: БТА

Японският производител на електроника НЕК (NEC) показа днес "летяща кола" - приличаща на дрон машина с четири перки, която се задържа стабилна във въздуха около минута, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Изпитателният полет на височина 3 метра се проведе в огромна клетка като предпазна мярка. Подготовката, например многобройни проверки и предупрежденията към представителите на медиите да сложат предпазни каски, отне повече време от двете кратки демонстрации.

Японското правителство подкрепя усилията за разработване на летящи автомобили, като целта е те да започнат да се използват до 30-те години на века.

Сред начинанията, подкрепени от властите, е огромен изпитателен полигон за летящи коли, изграден в район, опустошен от цунамито, земетресението и ядрената авария във Фукушима през 2011 година. Централната префектура Мие, която е популярна сред холивудски знаменитости като място за отдих, се надява да използва този вид транспорт за връзка между многобройните си острови.

Летящ автомобил на стартъпа Каривиейтър (Cariviator) през 2017 г. се разби бързо по време на демонстрация. Шефът на компанията Томохиро Фукузава, който присъства на представянето днес, съобщи, че напоследък нейните машини също успяват да се задържат повече време във въздуха.

НЕК е сред над 80-те спонсори на технологията на Каривиейтър, сред които са също Тойота (Toyota) и компанията за видео игри Бандаи Намко (Bandai Namco).

Целта е да се постигне плавен преход от традиционни към летящи коли, макар пред новата технология все още да има редица пречки. Сред тях е животът на батериите, нуждата от регулации и опасенията за безопасността.

Представители на НЕК уточняват, че тяхната машина е предназначена за безпилотни полети за доставки, но използва опита на компанията от другите й подразделения като космически пътувания и киберсигурност.
Всички концепции за летящи коли, които приличат на дронове, но са достатъчно големи, за да поберат човек, обещават да бъдат по-добри от хеликоптерите. Вертолетите изискват скъпа поддръжка, шумни са и за тях са необходими обучени пилоти.

Според японските власти страната има добра възможност да се наложи като световен лидер в тази сфера, защото правителството и частният сектор ще работят заедно в тясно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Японияколалетяща кола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брех, хеликоптерите вече се казвали летящи коли. Ти да видиш!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макарон вече показа летящи войници и скелети за войници за товари от 100 кг във френската армия.
19
0
 
2
 
! Отговори
Ошо преди 4 години
До MaйMyнaтaдо 22Прав си
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До MaйMyнaтaГледам ,че си специалист Та да ни осветлиш.На съвременните хеликоптери двигателите не са бутални но не са и реактивни.А и такива самолети има. Едни такива с перки. Нито бутални ,нито реактивни.
17
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 19Ти ако летиш със селскостопански машини, си е твой проблем. Но да пребоориш времето, с писане! ЗабрАи
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега нашият гений ще асфалтира въздуха.То не ,че ще видите въздушни ммагистрали ама парите ще бъдат усвоени.
15
3
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Ако някой не е раэбрал още, ще му обясня накратко; Буталният мотор, се движи на эемята. А във въэдуха господар е, реактивния двигател. Господа и дами, това е эа сега. Ако някой от вас желае нещо ново, то нека гледа филми, или да чете новини
14
0
 
3
 
! Отговори
Пацо Наглецсша преди 4 години
Блазе му на Пацо(Терасата)!) като пуснат това фр*ъчило!Има да хвърчи от тераса на тераса и да се бори с престъпниците (да не повярваш)!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй фърчило е мечтата на всеки овчар и кравар по света!!!!)))))))))
12
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Перките му сигурно могат да се свиват нагоре като паркирам пред блока, иначе ще заема много място.
11
0
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Хохооо, та тва си е удар под кръста эа Мъск....японската сила му викат
10
0
 
7
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
това не е ли хвърчикоптер?
9
2
 
5
 
! Отговори
Тъппи Журрналя преди 4 години
Каква летяща кова ве лепилари - тва е дрон най-обикновен бухахахаха
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не се открие (или не се разкрие засекретения) нов енерго източник подобни проекти ще си останат екзотика в еденични екземпляри!!!!Глобалното Петролно Лоби печели Десетки Трилиони (а, може и повече) долара от петрола и неговите производни.Световната икономика, промишленост, енергетика и транспорт са пряко зависими от петрола. Глобалното петролно лоби ще се бори със "зъби и нокти", за да съхрани позициите си и хич не им пука за природата и околната среда
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БМВ ще има ли? За съселяните питам.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оф само това ни трябва да се изтрепем тотално.
5
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Закъсняват! Другарят Робърт Земекис го е измислил вече.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нее проблем да създадат летящ автомобил проблема щее в управленито и създаването на правила за движение. Като знам какви шофьрчета имаме представям си каква анархия щее във въздуха ще падат като гнили круши. Първо хората трябва да се променят а след това да се правят летящи автомобили.
3
0
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Аз съм мислил за хеликоптер от ново поколение ,ама не като това нещо .Има по добри варианти като се комбинират двата вида летене .Тоест по малък разход по голяма височинност ,по голям обсег.Такова нещо не е необходимо .Има друго нещо което е необходимо и по друг начин направено
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние пък ще покажем 50 годишни Ф16, ама след 5 години.