Мъж се удави, докато вадеше дете от морето на плаж край Синеморец

Спасителите издирват още един мъж и едно дете
Обновена: 30 авг 2019 13:36 | 30 авг 2019 13:35, Камелия Цветанова
47
Мъж се удави, докато вадеше дете от морето на плаж край Синеморец
Снимка: Булфото, архив

Мъж се е удавил в морето на неохраняемия плаж "Липите" край Синеморец, докато се опитвал да спаси давещи се деца.

Сигналът за две деца, които влезли в морето и се давели бил подаден в полицията около 12.07 часа, съобщи  пред "Фокус" Цветелина Рандева от ОДМВР - Бургас.

На помощ на децата се притекли двама мъже, които успели да извадят едното.

Влизайки за второто обаче и двама са повлечени от мъртвото вълнение.

Извадено е тялото на единия от мъжете, който е на видима възраст около 40 години.

Издирват се втория мъж и детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
23
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Героична постъпка. Дано поне другите са живи.
23
1
 
39
 
! Отговори
тренер преди 4 години
Давещия се е под изключителен стрес, който отключва реакция на еднокринната система и ефекта е като предозиране с най-мощен допинг.За това, ако Ви се наложи да спасявате давещ се, за нищо на света не му позволявайте да Ви хване. Ако трябва го ударете силно, но направете захват на лакътните стави зад гърба. Така главата му остава над водата и по най-бързия начин го вадите на брега за оказване на нужната първа помощ
22
1
 
15
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Тази година колко народ си отиде на морето, вече бройката е може би 10. Колко жалко
21
5
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Чулман ги е прибрал в своят Подводен дворец. Черно море, затова е Черно... Това лято доста народ Кубар и Чулман прибра да им гостуват вечно.
20
3
 
26
 
! Отговори
. преди 4 години
Стига сте ръсели забрани наляво-надясно. Всеки сам си преценя възможностите и си носи отговорност, със или без спасители, със или без концесия. Повечето хора, които ходят на Липите, много добре знаят, че плажът е опасен и всяка година взима жертви - точно по това време на сезона. Въпреки това си оставят децата по цял ден без надзор. Жалко.
19
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да се направи голям паметник на тези герои,на години съм и знам че във времето много доблестни български мъже загубиха живота си,опитвайки се да спасят давещи се хора.Вечна слава на героите дали живота си за другите!Има архитекти,общинари-да го измислят.Може да е във Варна,може в столицата-да преценят.Светът трябва да знае какви мъже има България
18
7
 
5
 
! Отговори
йья преди 4 години
Ми не разбрахте ли, че туризмът е вреден и особено опасен?
17
5
 
29
 
! Отговори
Бургазия преди 4 години
Синеморец, Силистар, Маслен нос, Иракли, Камчия, Шофьорският плаж, Северният плаж на Приморско, част от плажа на бившото ММЦ в Приморско, "отворените заливи" по северното черноморие....... Още мога да изброявам! Охраняеми, или не-все едно! Много са опасни! Там трябва да се забрани къпането! Старите бургазлии имаха една приказка, която за съжаление е много вярна:" Моряците се давят на брега"..... Морето безумия не прощава! Жалко за младия човек, загубил живота си!
16
11
 
13
 
! Отговори
ЧЕРНО МОРЕ преди 4 години
Черно !!! Не трябва да има неохраняеми плажове наморе с такова име.
15
3
 
15
 
! Отговори
Станой от Софстрой преди 4 години
Знам си възможностите, имам огромен опит с морето, умея да преценявам, безразсъдно ще вляза само за мой близък, нищо, че няма да съм герой според мейнстрийм философите.
14
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става адски бързо докато мигнеш плисва обръща детето,пяна ,пояс те удря ти си на два три метра от него обаче вълната го захлупва и търкаля по дъното.Морето ти е до кръста,обаче пяна много не го виждаш,а вече долното течение го завлича навътре под водата.На ум си преброил до 10 и те обзема паника защото не го виждаш.Ровиш във водата и го няма.А то е два разкрача навътре и на страни.Хващаш някаква коса и с треперещи ръце го вдигаш горе,бързо на брега,то кашля дере се,реве,а ти влизаш за второто...
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох това го преживях навремето с моите деца бяха малки,обърна ги внезапно голяма вълна и само поясите доплуваха до мен,хем бях на 5 метра на брега и ги гледах,ама като има да става.Едвам ги намерих,за косите ги издърпах.От тогава пояс на дете НЕ!Само жилетка!
12
7
 
30
 
! Отговори
хм преди 4 години
Странно - къде са били родителите. Що за безотговорност: неохраняем плаж, есенно море с течения и дупки, деца в морето си плуват...После се чудят защо някои организации/институции настояват да се отнемат деца от родители (някои с користни подбуди).
11
4
 
35
 
! Отговори
... преди 4 години
Бог да ги прости !! Дано последните двама са добре и излезнат от някъде. Сложете концесия на този и други такива плажове и да си има спасители... ето от една случка 2 деца бъдеще на България и двама мъже в разцвета на силите си си отиват...
10
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто повечето родители не струват! ФАКТ!!! Дано приемат конвенцията по-бързо и да се взимат масово, аман от де...били
9
1
 
33
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Цял живот плувам за пагури с плавници и маска. За 20 години само веднъж усетих как буквално през краката ми ме "задържа". Нищо не можеш да направиш. Толкова е силно, че все едно някой те е хванал ама наистина здраво. Колкото и да мърдаш нищо не става. Чакаш да отмине. В моя случай беше 4 или 5 секунди. Доста се изплаших, а съм почти два метра и винаги съм с големи плавници.Знам ли, може би плавниците вършат работа срещу течения, но се съмнявам. Ако са малки и отминат за секунди няма проблем
8
1
 
51
 
! Отговори
hdfghfg преди 4 години
Много жалко! Това са истинските Мъже и Хора...
7
2
 
28
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
До ГалинТака е, прав си. Проблемът е с паникьосването. Аз си признавам, бих се паникьосал здравата. Жалко за хората.
6
7
 
8
 
! Отговори
Petyr преди 4 години
До Крум от КрумовградА ти знаеш, че не е от родителите човека така ли ?
5
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубав плаж, но труден за достигане и без спасители. При инцидент оставаш само ти. Жалко за момчетата дали са живота си за деца.. Това са героите на нашето време,които всеки ден правят такива неща.

Спонсорирани публикации