Рецептата Dnes: Печена наденица с кашкавал и яйце

Сочна и цвърчаща
6 сеп 2019 08:53, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Печена наденица с кашкавал и яйце
Снимка: iStock

Продукти:

500 г наденица
1 супена лъжица дижонска горчица
½ чаена лъжичка сол
4 яйца, разбити
2 чаши прясно мляко
6 филии бял хляб, нарязани на кубчета
400 г кашкавал, настърган
 
Приготвяне:
 
Запържете леко наденицата в сгорещена мазнина, за да покафенее. Извадете и отцедете от мазнината.
 
Разбийте яйцата. Смесете ги с млякото и отново разбийте с миксер. Добавете горчицата и разбъркайте с лъжица.
 
Подредете наденицата в тава за печене или стъклена йенска тава. Покрийте със яйчената смес. Добавете хлебните кубчета като ги разпръснете равномерно. Поръсете обилно с кашкавала.
 
Печете в загрята фурна на 180-200 градуса за около 45 минути като сте покрили с фолио. След това махнете фолиото, увеличете градусите на 250 и печете за още 10-15 минути да хване кафява коричка.

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Леле преди 2 години
На независимия, дето смята печената наденица с кашкавал за добра (но скъпа) храна, мога да препоръчам - иди в някой Т-маркет половин час преди да затворят. Топлата витрина е пълна с печени наденици и подобни благинки по твой вкус. Вярно - в края на деня са полувмирисани, но пък няма да ти е скъпо. Една приятелка редовно си храни кучето с тях - много е доволна.
2
4
 
3
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Тя рецептата е добра, ама много скъпо ще ми излезе.
1
3
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Егати буламача!

Спонсорирани публикации