Силвия Фенди - най-доверният човек на Карл Лагерфелд

Какво не знаете за жената, която зае мястото на дизайнера
10 сеп 2019 18:08, Дарена Найденова
0
Силвия Фенди - най-доверният човек на Карл Лагерфелд
Reuters

Новината за смъртта на Карл Лагерфелд удари модния бизнес през февруари 2019-а. Той беше едно от най-познатите имена в индустрията на красивите тоалети, а дизайните му се отличаваха с невероятен стил и вкус. 

Лагерфелд беше начело на модната къща Chanel, чийто дефилета бяха едни от основните във всяка седмица на модата. Благодарение на великолепното си чувство за стил, креативност и мениджърски способности, Лагефелд успя да изведе Chanel до върха в модния бизнес. От обикновена модна къща, компанията се превръща в империя за милиарди долари, като само през 2018-а продажбите й възлизат на близо 11 млрд.

Но като че ли в сянката на Chanel остана друга модна къща, на която Лагерфелд е начело. Fendi е един от най-влиятелните италиански брандове. Създадена е преди 93 години като семеен бизнес от Адел и Едоардо Фенди. 

През 1965 година Карл Лагерфелд се присъединява към компанията като креативен директор. Тогава името му все още не значи нищо, но постепенно дизайнерът се превръща в икона. През 2001-а Fendi се присъединява към семейството на Louis Vuitton. Лагерфелд работи за компанията в продължение на 54 години до смъртта си през 2019-а. 

"Връзката между Fendi и Карл Лагерфелд е най-дългата в модната индустрия. Неговият талант ще продължава да ни докосва още дълги години", се казваше в официалното съобщение на бранда след новината за смъртта на дизайнера.

В ролята на дясна ръка на Лагерфелд влиза внучката на Адел и Едоардо Фенди. Силвия Фенди се изкачва по стълбичката на успеха и от глава на мъжко и детско облекло и аксесоари се изкачва най-довериния човек на дизайнера.

Още за Силвия Фенди четете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации