Битката за София: Манолова срещу Фандъкова за обществени поръчки

Има ли проблем с поръчките за електробуси за столицата?
Обновена: 21 сеп 2019 17:29 | 21 сеп 2019 17:20, Веселина Йорданова
89
Битката за София: Манолова срещу Фандъкова за обществени поръчки
Снимка: архив, БулФото

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и настоящият кмет и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова влязоха в задочен спор за обществени поръчки на Столичната община.

Манолова съобщи за две обществени поръчки, които по думите й Столичната община бърза да реализира дни преди местния вот. Те се отнасят за купуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лв. с ДДС.

Според Манолова става дума за непрозрачно харчене на огромен финансов ресурс, защото липсва обсъждане с гражданите какви точно електробуси да бъдат купени, както и мотиви за това защо поръчката е формулирана именно по този начин.

Според нея неясно защо за най-големите столични квартали се предвиждат електрически микробуси само с девет седящи места.

Групата на ГЕРБ в СОС определи като заплаха за спечелените проекти изявленията на Манолова и като проява на "опасна некомпетентност за града". До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая, се посочва още в позицията.

Йорданка Фандъкова коментира, че в комисиите, които разглеждат документите, влизат представители на Общинския съвет, включително на БСП.

"Госпожа Манолова работи с колегите от БСП. Нека да я информират, да ѝ кажат, за да знае, защото все пак, ако искаш наистина да развиваш града, трябва да имаш и информация, и знания затова как се прави", каза Фандъкова. По думите й, "ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
8
 
! Отговори
селчо преди 4 години
Уважаеми софиянци,Изберете си блондинка за Кмет и живейте като във виц !В нашето село, пак ще си изберем бай Георги за кмет. Не че нещо кой знае какво зависи от него, но поне е прагматичен мъж и за дребните неща, колкото може помага. Малко хора сме, познаваме се. Бай Георги и да иска не може да ни излъже.А, иначе вицове за блондинки си разказваме всяка вечер в хоримага...
16
4
 
11
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
В кварталите върху зелените площи и върху тротоарите коли. В Германия такива идиотизми няма. Е какво виждаме ниие от кметстването в София. Чушки
15
2
 
17
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
И докато си водят тия битки на Гешов и Борис е изкъртен парапета на подлеза .зее дупка в нищото над надлеза. Подадох и сигнал в общината. Айде да си ходи Фандъкова. Къде йе кметската отговорност.да не говорим че улици не мият и зимата си ходим по леда като в Аляска. АЙДЕ ДОВИЖДАНЕ ФАНДЪКОВА
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потресаващо или не новите бели автобуси Ман са по-тесни и седалките са им значително по-малоумно направени от старите автобуси Икарус...По-модерни са по-тихи с по-красиви дизайн само дето тоя който е мислил и проектирал седалките и вътрешното пространствое бил леко *** или с фетиш към тела които се търкат и допират..Добре де толкова ли не могат да купят един път нещо нормално произведено в Европа или САЩ.Все към Турция,Индия и некви такива стоки ги влече.
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще помоля десните привърженици да се преориентират към кандидата на демократична България - арх. Игнатов,Левите да си гласуват, само не и Йорданка. Мо-ля-Ви!
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нерде Фандък,нерде Манол.Единият е обикновен говорител на мафията,а другият ще го натиснат да стане,ако случайно го изберат.Знае се КОЙ дърпа каишките.Останалото е проформа.Не се ли утепа магарето,магариците ще се возят накъдето им каже.
11
2
 
29
 
! Отговори
Факт преди 4 години
София има големи проблеми,краде се,по кварталите е катастрофа и мизерия в центъра ремонт на ремонтите огромни суми потъват в фирми спонсори на ГЕРБ и тн.и тн.нужна е промяня....
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси как ще хиля като Мая ги плъзне по пързалката .Не съм и фен ,ама пък на герберите па хич
9
13
 
4
 
! Отговори
сф преди 4 години
Малко се чете в тази държава ! Историята, не само на българските населени места и на всякъде по света показва, че градовете просперират при управление на МЪЖЕ професионалисти, визионери !Пропагандата ни натрапва "русите/руските фаворитки" !Аз, не желая блондинка завършила комсомолска школа в Москва или учител по руски език, да е Кмет на столицата. Предпочитам плешив архитект !
8
13
 
6
 
! Отговори
Фгг преди 4 години
Много грозен нос има тая мая бе, уууу
7
17
 
11
 
! Отговори
Кой нормален човек преди 4 години
Ще зареже 8 бона заплата за нищопрвене за да я замени с на половината и хилядите отговорности... Гладна за парче от баницата комунистка и още по гледната импексофалитка... Никога повече комунист кмет на София! Никога!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уджасих са кво праят оправляващите вчера в Евродикоф....Един бивш октоподец се изказа по въпроса за магданоса и защо е толкова важен пракуроро...Как допускат еврепейцита такова нещо...
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не позволявайте на тези две гъски да превръщат София в блато. Пресушете им блатото на двете гъски.
4
13
 
10
 
! Отговори
Кюстендилската слива преди 4 години
Взе и европрпекти и транспорт да "разбира".... Ми като толкоз разбира да се мята в автобуса и да си бега у Кюстендил....
3
9
 
4
 
! Отговори
лисака преди 4 години
Как се душат две лисани!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битката е за голямата баница не за София!
1
4
 
6
 
! Отговори
Манчев преди 4 години
Орел със зеле.

Спонсорирани публикации