Банкерката Невена източила милиона от любов, обектът - от Монтана

Изпратила му и личните си влогове, изтеглила и заеми
Обновена: 27 ное 2019 15:12 | 27 ное 2019 15:12, Анисия Иванова
107
Банкерката Невена източила милиона от любов, обектът - от Монтана
Снимка: архив Reuters

38-годишната банкерка от Варна превеждала присвоените от вложители пари на мъж от Монтана, съобщиха от Апелативната прокуратура в града.

Жената работила в отдел "Банкиране на дребно“, задържана е до 72 часа с постановление на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Невена Й. е привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева, като голяма част от сумата са от влогове на вложители в банката. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Средствата били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща ѝ изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата ѝ родители.

Още по темата

Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.

Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името на Сергей, който бил уж негов братовчед.

Образуваното досъдебно производство ще установява как са били присвоени суми от срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд на обвиняемата Невена Й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еее после що скачат цените на куриерите , ами всички пращат кашончета с пари - за тук - за там, за моят телефон да ми го пратят от варна до Бургас ли няма да вземат едни 5 кинта?
46
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълни измишльотини ..
45
1
 
33
 
! Отговори
V преди 4 години
Честито на милионерите .А за софиянци нови данъци ;) За един милиони за друг данъци .
44
2
 
36
 
! Отговори
Един преди 4 години
Абе, само да попитам, този любовник от Монтана, да не е същия клошар, който подпали тютюневите фабрики в София, и който наследи на братя Диневи задълженията към държавата? Или може би концесионера на Банско? За този ли става въпрос? Тия верно ни взимат за *** Не е ли да извадим сопите и да ги почнем поред, ей така ще изчезват от банките по няколко милиона или милиарда.
43
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мирослав Михайлов от Монтана !?! Нещо като Мики Маус от Марс ! Никога не го е виждала , но му е пратила 1 милион лв. ! Дано разследващите не й се вържат ! Но трябва да й признаем , че има въображение !
42
2
 
13
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 4 години
ПОНЕ ДА Е "УДОВЛЕТВОРЕНА" ЗА ДЪЛГИ ГОДИНИ! ЗА ЗАТВОРА,ДЕ! ДА Й ДЪРЖИ ВЛАГА И НЯМА СЪРБЕЖ!
41
3
 
44
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Чакайте да позная. Този "любовник" сигурно е някой неграмотен ром от махалите, които е имал за задача да взима всяка седмица един пакет от куриерския офис и да го оставя на определено място. За "задачата" е получавал по 20 лева. Хайде сега уважаемата милиция да си свърши работата и да разбере кой е организатор на тази прозрачна схема, вместо да говори глупости за любовна история по Интернет. Служителката също е бушонче, което ще получи едни 10-тина години.
40
1
 
51
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Това е просто нейното обяснение за пред полицаите. Прави се на глупава. Много добре знае на кого ги е пращала и не е въпросното виртуално гадже.
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сма съчинения ти казвам бе, Уили!Хем предварително съчинени. Неизвестен получател с извЕстен брой известЕни браТЧеди с (не) неизвестни нужди. Колкото повече, толкова повече! Ние сме навсеки метър. Най-много през метър-два.
38
1
 
61
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Аааахахаха....Невена имала "само 3 снимки" на Й. който обаче не се казвал така....и пращала парите на брaт'чед му..Лихвари..овчари...текезесари...Баxти и глynocтите
37
1
 
64
 
! Отговори
??? преди 4 години
Добре де, не им ли правят някакъв елементарен тест за интелигентност като ги вземат на работа в банката? Не може човек с поне една мозъчна клетка да се върже на подобна схема - да прати 1000000 на FB профил - просто е абсурдно.
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,де,ако е крала,защо и родителите са замесени и те са прекарани? Че чак и с кредит са се набутали.тая има ли брат или сестра,да видим какво ще кажат?
35
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И КЛИЕНТИТЕ НЕ СА УСТАНОВИЛИ ЗА 3 Г ЛИПСИ ПО ВЛОГОВЕТЕ ????? АЙДЕ СТИГА С ТЕЯ ГЛУПОСТИ БЕ , ВИЕ НИ ВЗЕХТЕ ЗА КАНАРЧЕТА !!!
34
3
 
40
 
! Отговори
Учителя преди 4 години
Хич не е проста тая...намирисва на голяма схема за точене на пари...сигурно и в други банки се работи по тпя начин...
33
3
 
49
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Извинете ,че съм скептичен но мисля ,че новината е фалшива или просто недобре скалъпена история от страна на обвиняемата! ТОЛКОВА *** човек и то жена не съществува на тоя свят!!!!! няма как да и повярвам не !
32
3
 
18
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
До Джедай МастърЯ ходи питай тея дето са си държали парите в КТБ... какво мислят по въпроса :D
31
2
 
31
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Нам коя си ....нам къде си...нам кво си крала....Даже 5 годишния ми син се аргументира по-добреДраскачите на сайта дълбаят дъното
30
3
 
54
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Парите не е присвоила от вложителите, а от банката. Когато вложиш парите си в банка, ти имаш вземане към банката и тя не може да откаже да ти плати, под предлог, че служителката им ги е откраднала. По същия начин, ако отида при топлофикация и им кажа, че парите, с които съм щял да им платя са ми ги откраднали, те ще ми се изсмеят в лицето.
29
4
 
63
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Така се прави! Крадеш пари, като те хванат имаш готова история с която да се изкараш луд или умствено изостанал за да не те съдят или в най лошия случай да ти лепнат 3-4г. и като излезеш си ги харчиш както искаш. В целия случай има 2 варианта:1.Човек които 3 години краде от банка и никои не го е усетил не е толкова ***, че да се върже на такава схема, затова се стига до извода, че цялата история е лъжа!2.Ръководството на клона и одита трябва да бъдат съдени за престъпна некадърност!1 или 2?
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са телефонните измамници,някои от тези роми говорят и турски,така са измамили и турци живеещи в Германия и са им взели парите,те са пропищяли от същата схема.По интернет са ги лъгали.

Спонсорирани публикации