От сутрин до вечер: Танцът като призвание

Кристиан Филипов вдъхновява малки и големи с работата си
29 ное 2019 22:48, Иванка Гъркова
2
От сутрин до вечер: Танцът като призвание
Личен архив

Какво ви кара да се усмихвате всеки ден? Има ли някой, чийто положителен пример искате да следвате? Днес ви представяме един млад човек, който с работата си вдъхновява и ни кара да се гордеем. 

„Танци от сутрин до вечер“. Така накратко мога да определя с какво се занимава той. Но те не са каквито и да е и запълват почти целия му съзнателен живот. Кристиан Филипов е само на 21, но има доста по-различно ежедневие от това на своите връстници. Докато много младежи още не знаят с какво ще се занимават, той отдавна е избрал своя професионален път – на хореограф.

Всеки ден Крис вдъхновява малки и големи преподавайки. До магията на народните танци се докосва благодарение на своята майка, която танцувала като ученичка. Тя го записва в ансамбъл „Чинарче“ – Казичене и оттам тръгва неговото хоби, превърнало се в нещо много повече. След като завършва Националното училище за танцово изкуство в София, той решава да запише хореография в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Паралелно с това започва да работи.

"Ако трябва да бъда честен, ако не бяха детската школа и тази за възрастни, може би въобще нямаше да се занимавам с това, което правя в момента", разказва той. По думите му, дисциплината стои в основата на добрия танцов колектив:

„Едно от първите неща, които трябва да разбере човек решил да се занимава с това изкуство, независимо професионално или просто за удоволствие, е това че трябва да бъде изключително дисциплиниран, за да има добри резултати“.

Независимо, че винаги се усмихва, той успява да респектира както децата, така и по-възрастните си ученици. „С малките в началото е изключително трудно, но въпреки това успях да разбера, че най-важното е да заобичат ръководителя си, както и това, на което той иска да ги научи. С големите единственото нещо, което правя умишлено, е да работя качествено и да бъда честен с тях“, казва той.

Още за младия танцьор и неговата мотивация за работа четете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Псевдопатриоти, тропкащи хорца, не ме интересуват. Искам качествени хора, които си плащат данъците и осигуровките и дават добавена стойност на обществото. Няма аз да плащам 1500лв. данъци месечно, а всякакви, развяващи националния флаг наляво и на дясно, да взимат пари за уроци по "патриотизъм" под масата. Не казвам, че момчето е такова, но 99% от тропкащите хорца за панелни плъхове, каращи 15-годишни BMW-та, окичили флага на огледалото си и правещи се на огромни родолюбци дребни тарикати.