Кино "Влайкова" има нужда от помощ, за да съществува

Необходими са 75 хил. лева за нов прожекционен апарат
5 дек 2019 10:52, Анисия Иванова
14

Доброволци правят опит да вдъхнат нов живот на най-старото кино в София - "Влайкова". Ръководството на киното има нужда от вашата помощ. Събират се средства за нов прожекционен апарат.

"Това е най-старото работещо кино в София. С колегите решихме да направим дарителска кампания за събиране на средства за обновяване на киното, по-скоро технически. Има нужда от нов прожекционен апарат DCP. Нашият е стар и по-скоро за домашно видео", обясни Николета Алексиева от кино "Влайкова" пред екип на Bulgaria ON AIR.

От думите ѝ стана ясно, че киното има нужда и от ново осветление, ново озвучаване и от сценичен инвентар.
Най-належащ и важен обаче е прожекционният апарат, който струва 75 хил. лева - непосилна сума за служителите в киното. До момента са събрани близо 3000 лева от необходимата сума.

"Тази кампания е много важна за нас. Държим да я разпространим и призоваваме за дарения всички хора с усет към изкуството. Пуканки не желаям да има тук, защото уютът тук е много различен", каза още Алексиева в ефира на "България сутрин".

Можете да помогнете за съществуването на кино "Влайкова" ТУК и чрез следната сметка:

Банка: ОББ
Банкова сметка: BG73UBBS80021088636540
ОНЧ "Антон Страшимиров - 1926"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киносалоните в цял свят са пред фалит, даже в меката на киното Холивуд, оборотите им намаляват с по 9-10% годишно. Та нищо ново под слънцето и не са виновни торентите... Ще останат някакви "бутикови" салони поддържани от екстравагантни милионери и до там. А тия горе дори и да намерят 75 хиляди за нова техника е все тая. С трима зрители на прожекция не могат и тока да си платят. След касетките и компакт-диска, киносалоните са следващия архаизъм който си заминава.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
реалността е че киното до голяма степен е вече в миналото! Сега всеки си цъка по дистанционното или рови в интернета и си гледа филми. ОСвен това новите филми са пълна боза! За както ми е да ходя да стоя в една зала на неудобни столове заедно с някакви потни смъркащи селяни и да гледам филми за някакви комиксови гамерикански герои, когато мога да се излегна на дивана и да си пусна някой наистина стойностен филм?
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да дам и 1 лев за дарение за киното. Народа ще събере 75 хиляди и ще се намерят бизнесмени които на готово ще решат да печелят от киното без да са дали и лев.
10
0
 
8
 
! Отговори
Зоната на здрача преди 4 години
До Waffen SSСигурен съм, че няма да дадеш и 1 лев защото си циция и дребна душичка. Голям специалист си по празните приказки, но ако трябва нещо да се върши, се скатаваш. Мишките сте така.
9
1
 
5
 
! Отговори
Бойко Магистралата преди 4 години
Събирайте капачки!
8
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тез дето имат по шест апартамента в строеж да вземат да продадат един и да дарят някой лев за благородна кауза.
7
0
 
2
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Хубава инициатива, но няма.
6
1
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Много носталгично кино.Както се казва,то и Изток бяха кварталните кина.Малко по-далечните Студентски дом,Сердика с големият екран и Левски.Е,сега само Влайкова остана,всичко останало е или разрушено или магазини.А беше и удобно за пътуване до него,трамвая спираше на стъклената спирка в посока Орлов мост,а в обратна посока малко преди кръстовището със "Загоре"
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Кино или читалище?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кино Влайкова е подарено на държавата с условието винаги да бъде кино. Сега вероятно не го подържат умишлено, за да оправдаят затварянето му.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интереснио ми е тази кака с голямата бяла шапка автомобил за колко хиляди кара и какво жилище притежава? Във фейса от какви дестинации са й снимките. Нищо лошо, ако е състоятелна. Да не ме разберете грешно. Но да й събираме пари за хобито...... Малко нагло! Аз ходя в G8. Отново да не си извадите грешни изводи. А и бях срещу преференциите при приватизацията на старите кина в София. Ако не се лъжа нито едно вече не е кино. Сега си имаме кина по последна дума на техниката без държавна помощ. Та....
2
0
 
9
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Намерих ортговора! Има молове с 4D зали, където след като си напазариш и похапнеш може и да изгледаш някоя филмова боза!
1
1
 
16
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
А защо народа?! Нали има Министерство на културата! Или няма?!