Убийство на българка в Нигерия, крадци я принудиха да пие киселина

Съпругът й камерунец бил директор на датската логистична компания
139
Убийство на българка в Нигерия, крадци я принудиха да пие киселина
Снимка: bbc.com

Двама нигерийци вързаха българка, принудиха я да пие киселина и я убиха зверски. Тежкото престъпление стана в град Лагос в неделя вечер, а за него съобщи полицията в най-големия град в Нигерия.

Според полицията жертвата е с български произход, въпреки че в профила си във фейсбук тя е написала, че е унгарка, пише вестникът на българите в САЩ и Канада BG - VOICE.

Жената на име Бернадет Куруч била съпруга на управляващия директор на датската логистичната компания Maersk Shipping Line Nigeria, която оперира в Нигерия - камерунеца Жилдас Тохоуо. През 2016 година той заема високата длъжност и двамата с Бернадет се преместват в Нигерия. Камерунецът отговаря и за дейността на компанията в Бенин, Нигер, Того и Гана.

Нападателите Оламид Гоке и Аде Аканби нахлули в дома им в квартал "Икои", един от най-скъпите и престижните в Лагос. Мъжете първо пребили българката и камерунеца, след това ги ограбили и вързали.

Принудили българката да пие киселина, след което я задушили с възглавница, пише "БГ Войс". Според нигерийски новинарски сайтове българката била наръгана с нож до смърт. Минути преди това нападателите успели да я накарат да им прехвърли малка сума пари по сметка. Съпругът ѝ оцелял, но е в критично състояние и се бори за живота си в болница в Лагос.

По време на нападението Тохоуо успял да се обади на главния служител по сигурността на своята компания, което довело полицията до местопрестъплението. Двойката има три деца, но нападателите не са ги докоснали.

Двамата нападатели са арестувани. Те били служители в имението на Тохоуо. Единият е електротехник, а съучастникът му - пазач. "Жената почина, а мъжът все още е жив и реагира добре на лечението. Извършителите са в ареста. Целта им е била да оберат семейството", заяви говорител на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: нигерияНигербългарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
70
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
В днешо време трябва да си без никакво чувство за самосъхранение, за да посещаваш екзотични африкански и исля-мски държави.... особено ако си и жена
61
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Нигерия има клип как 10 човека публично линчуват момче на 20 години за обир. Пребиват го от бой Чупят му крайниците. Мятат го във купчина гуми и го запалват жив. Това става пред погледа на стотина деца . В нета има още 1000 такива записи от там. Лично се радвам че не съм роден в Нигерия.
60
3
 
71
 
! Отговори
Lan преди 4 години
179, така е, пропаганда има, ама човек трябва да е рядко т*п...за да се хване. Ако прочете статистиката в момента в Африка - над 80% от жените в Конго са преживели изнасилване (не сексуално насилие), ужасяващ процент от децата - също. Дефакто ВСЯКА жена е изнасилена поне веднъж! При това тази раса се развива уж първа от всички...И това насилие никой не може да ме убеди, че е от бедност, това е диващина!
59
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше си взела някой наш ром,щеше още да е жива.Отишла чак в Нигерия,заради този "красавец".
58
0
 
25
 
! Отговори
??? преди 4 години
Претопяването на европеидната раса води до само 1 - Световна доминация. Светът ще има 6-7 милиона водачи и всичко друго ще бъдат роби повечето от ,които ще живеят във мизерия и нищета. Тогава Азия ще започне да се развива още повече. Нямат да имат конкуренция във лицето на Сащ ,Европа и Африка защото всичко ще бъде негодна сплав от хора без идеали, идентичност ,образование. Масоните нямат за цел да дестабилизират азиатските народи от монголски произход затова там ще има развитие от всякакъв тип
57
11
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 4 години
Абе я си ходи в Сибир.
56
4
 
53
 
! Отговори
179 преди 4 години
Доказано е ,че белият човек е най-добрият спортист от древността до днес. Още по време на Римската империя най-умелите гладиатори са били от европеидната раса. Тогава хората са знаели ,че черните са по нишша раса колкото и расиско да свучи и са ползвани само за хамалска работа а жените им за гледачки. От средата на 20 век някой решават да изкарат африканската раса за най-успялата нарочно. Всичко се прави със цел. Мислители ,учени ,писатели, изобретатели всички до 1 са бели хора.
55
2
 
48
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Няма значение за кого е била женена и какво е правила жената ... черен , бял , това си е нейна работа ... никой не може да отнема живот по този зверски начин. Децата остават с травма за цял живот .., и бащата не се знае дали ще оцелее ...
54
0
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 4 години
Баскетбол, бокс
53
6
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Повечето шампиони по борба, тежести, плуване, голф, мятане да дискове, гюлета, силови спортове, са бели и азиатци. Стефка Костадинова е шампион по скачане. С най-голям рекорд.Но като цяло, бягане и скачане. Това са им подвизите.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С каквито събереш такъв ставаш.Този бял роб си е получил заслуженето
51
1
 
31
 
! Отговори
179 преди 4 години
За жалост ние живеем на прага на 2 времена. От мнозинство се превръщаме във малцинство. И си помислете как нашите деца и внуци ако въобще се родят ще издръжат във такава токсична среда след години. То тя сега е лоша па камоли след 30 -40 години. Наистина в Европа се води война срещу коренното население , тиха със помоща на световната медия най вече било то спорт ,музика и порно . И във 3 те гореспоменати се възхвалява черният мъж и се налага колко е кадърен и колко талантлив...
50
4
 
20
 
! Отговори
179 преди 4 години
Едно съм забелязал. Всички спортисти било то на запад или на изток най-вече черни футболисти 99 процента от тях са със бели жени. Все си си мисля ,че световната медия и новия световен ред се е впил и във спорта и по някакъв начин поддиква жените (европейки) да бъдат със африканци. От тука и обикновените дами започват да си мечтаят за нещо по различно. Още през 1922 един човек пише книга ,че във Европа до 2030 половината от новородените тябва да бъдат мулати.
49
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нигерия е най-бързо растящият зоопарк в света. имат средно по 9 деца, повече от нашите мексиканци и арабелите. всичките ядрени инженери, квантови физици и поети. и цялото това племе се кани да идва в европа.
48
1
 
22
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Спин, Херпес, Ебола и за капак да те нарежат и изядат. Има една снимка в интернет се разпространява като шега с отворен труп на бяла жена през който се виждат гениталите на един местен. Ами не е шега, това е истинска снимка. Събитие което не е измислица, а се случва доста често там.
47
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнете я тая новина. Фалшива е. Тази жена не е от България.
46
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Африка се ходи само за ден най-много два, да видиш какво е. И... хващаш самолета и бегаш. Там е друг свят.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камелия намери и си един такъв черен на снимката , явно имаш нужда , личи ти много
44
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв го търси в Лагос?
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гледах документални филми за Африка, там много често нападателите са работници от имението/фермата, за тях е по-лесно да нападнат, понеже имат вътрешен достъп. има западняци на добре платени позиции в Африка, но са малко, работят за големи западни фирми.