Убийство на българка в Нигерия, крадци я принудиха да пие киселина

Съпругът й камерунец бил директор на датската логистична компания
139
Убийство на българка в Нигерия, крадци я принудиха да пие киселина
Снимка: bbc.com

Двама нигерийци вързаха българка, принудиха я да пие киселина и я убиха зверски. Тежкото престъпление стана в град Лагос в неделя вечер, а за него съобщи полицията в най-големия град в Нигерия.

Според полицията жертвата е с български произход, въпреки че в профила си във фейсбук тя е написала, че е унгарка, пише вестникът на българите в САЩ и Канада BG - VOICE.

Жената на име Бернадет Куруч била съпруга на управляващия директор на датската логистичната компания Maersk Shipping Line Nigeria, която оперира в Нигерия - камерунеца Жилдас Тохоуо. През 2016 година той заема високата длъжност и двамата с Бернадет се преместват в Нигерия. Камерунецът отговаря и за дейността на компанията в Бенин, Нигер, Того и Гана.

Нападателите Оламид Гоке и Аде Аканби нахлули в дома им в квартал "Икои", един от най-скъпите и престижните в Лагос. Мъжете първо пребили българката и камерунеца, след това ги ограбили и вързали.

Принудили българката да пие киселина, след което я задушили с възглавница, пише "БГ Войс". Според нигерийски новинарски сайтове българката била наръгана с нож до смърт. Минути преди това нападателите успели да я накарат да им прехвърли малка сума пари по сметка. Съпругът ѝ оцелял, но е в критично състояние и се бори за живота си в болница в Лагос.

По време на нападението Тохоуо успял да се обади на главния служител по сигурността на своята компания, което довело полицията до местопрестъплението. Двойката има три деца, но нападателите не са ги докоснали.

Двамата нападатели са арестувани. Те били служители в имението на Тохоуо. Единият е електротехник, а съучастникът му - пазач. "Жената почина, а мъжът все още е жив и реагира добре на лечението. Извършителите са в ареста. Целта им е била да оберат семейството", заяви говорител на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: нигерияНигербългарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваню преди 4 години
Е ,унагарка или българка е -последно !?Таквиз *** има навсякъде и бели и тъмни и черни и мюсулмани и християни заедно с азиати и европеци .
41
0
 
68
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Нигерия е една от на-големите африкански страни с официален език английски. Щом в най-луксоцния квартал електротехник и охранител правят такива зверства ,представям си необразованите канибали какво вършат .
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаа..,някои заключения за толерастни парчета се правятпо трудният начин.
39
2
 
33
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
А тук простите и кресливите ги посрещат тези липсващи звена в човешката еволюция с меченца и прегръдки ;) !!!
38
2
 
11
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 4 години
Е защо пък се пише унгарка или наистина е унгарка ,но за да има драма наще я правят на българка все пак имаме общи корени с унгарците- хунските тюрки на Атила....
37
0
 
42
 
! Отговори
Франс прес преди 4 години
Макрон нали каза, че предпочита нигерийци и др. африканци да идвали пред българи и румънци....
36
2
 
4
 
! Отговори
до Авторката преди 4 години
Тоа FAKE NEWS копоран от тоа сайт който даже няма адрес(същия третокачествен сайт като вашия) ходи да манипулираш някой който не разбира чак толкова много
35
0
 
43
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Населението на Нигерия ,Етиопия и Конго е колкото на целия ЕС и напират да идват през Либия заедно с други "електротехници" да черпят европейците с "питие"....
34
4
 
4
 
! Отговори
Батето преди 4 години
НАздРАВЕЕЕЕЕЕЕЕ
33
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мътна нигеро-датско-българска история, която накратко може да се опише с поговорката "Ако плуваш в река от л...на с лодка без весла - няма начин да останеш с чисти ръце".
32
9
 
12
 
! Отговори
до mn преди 4 години
Не те знам от коя нация си, обаче, в случая има прекалено много улики, че е намерила най-накрая това, което е търсила, за да ми е жал за нея. Ако и африканците да са я объркали за българка.
31
8
 
32
 
! Отговори
daa преди 4 години
Служители в имението да действат с такава жестокост... не е било само обир. По вероятно е отношението към тях да е било повече от отвратително и на тия да им е "паднало пердето". Все пак говорим за страна,където бедните са много по бедни от нашите,а това семейство са на другата крайност- страшно богати и най-вероятно с много голямо самочувствие.
30
4
 
56
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Кой нормален ше отиде в Африка бе?
29
6
 
25
 
! Отговори
mn преди 4 години
За съжаление обществото ни се е напълнило с ***. Надолу е пълно с коментари от типа "щом не е българка, значи все тая как са постъпили с нея". А капка милост няма ли във вас. За вас ок ли е което и да е човешко същество да загине по такъв начин? Нация от *** сме и това е.
28
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бернадет Куруч - традиционно българско име! Все пак жената по-добре от нигерийската полиция знае каква й е народността и щом е написала, че е унгарка, пъки и с това име, най-вероятно е унгарка.
27
10
 
9
 
! Отговори
saki преди 4 години
Представям си колко лошо и надменно са се отнасяли с двамата мъже докато са им били служители.
26
18
 
13
 
! Отговори
Разбирам преди 4 години
И пред нигерийците е срамно да кажеш , че си българин, та пробваш с унгарец...
25
4
 
18
 
! Отговори
1 преди 4 години
Менте новина, не е българкаhttps://facebook/bernadett.kurucz.545
24
6
 
19
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Долни, дребни и злобни душици, на които и през ум не им минава, че такива насилници посягат на всеки, не само на "предатели", "к......ви" и тем подобни гениални квалификации, типични представители на мачовщина и на ориенталска задръстеност......, но както бе казано в един от коментарите може и те да усетят "колко са прави извратеняците"?
23
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е българка ама ме кефи как в статията много пъти се натъртва на думата "българка".