Джонсън представи "нова златна ера" за Великобритания

Британски издания за радикалната програма на премиера
20 дек 2019 14:40, Елка Василева
53
Джонсън представи "нова златна ера" за Великобритания
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Борис Джонсън представи визията си за управление на Консервативната партия през следващото десетилетие, отразена в тронното слово на кралицата, чертаещо пътя към по-твърд Brexit и радикални конституционни реформи, пише в. "Гардиън".

Британският премиер обяви, че иска правителствената му програма да обхване повече от един парламентарен мандат, описвайки я като "подробен план за бъдещето на Великобритания", коментира изданието.

По време на тронното слово на кралицата бяха представени повече от 30 нови законопроекта, включително споразумение за финансовите параметри на излизането на Великобритания от ЕС, по-строги наказания за криминални деяния, поправки в закона за шпионажа и ангажимент за конституционна реформа.

След тронното слово премиерът Джонсън заговори за "непоклатимата увереност" в бъдещето след победата на парламентарните избори, като думите му предполагат, че се надява да спечели и вота през 2024 г. Завършването на Brexit обаче остава ключов приоритет за Джонсън, отбелязва "Гардиън", цитиран от БТА.

В тронното слово беше обявено намерение да се отмени в началото на следващата година законът за фиксиране на мандата на парламента, което потенциално дава на Джонсън възможността да свика избори в избрано от него време, евентуално през декември 2024 г.

Церемонията, която официално откри новата сесия на парламента, бе втората такава реч на кралицата в интервал от два месеца, припомня "Гардиън".

Още по темата

Изданието посочва, че тя е имала сходства с предишната, но е съдържала и нови моменти, свързани със спечелването на изборите от консерваторите и новата им управленска програма.

Според в. "Дейли мирър" Борис Джонсън е представил най-радикалното тронно слово от едно поколение насам с мерки за по-строги наказания за престъпления, включително за тероризъм, инвестиции в националната система за здравеопазване и действия по "приоритетите на хората". Кралицата спомена и за мащабни конституционни реформи - едва седмица след спечелването на изборите от консерваторите на Джонсън. Изданието отбелязва, че премиерът мотивира плановете си с това, че иска да върне доверието на избирателите в британската политика.

В. "Сън" извежда в заглавие, че Джонсън представя "нова златна ера" за Великобритания с радикалния си 10-годишен план за развитие на страната.

Изданието "Дейли експрес" също се спира да радикалната програма на премиера и отбелязва, че той се радва да значителна обществена подкрепа, която несъмнено ще му помогне да прокара плановете си за Brexit.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Леле до 22 преди 4 години
Проста-к е на мястото на звездичките, учтиво предоставени от сайта, който обитаваме в момента :)
28
2
 
6
 
! Отговори
Леле до 22 преди 4 години
Аз съм във Франция и работя в офис, в който не биха приели същество като теб. Представям си левела ъф инглиш , виждайки толковаправописни грешки на родният ти е език. *** сте, сър :)
27
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За UK има надежда, докато ЕС пътува право към дъното. С либерастия прогрес няма, само мизерия, всеобщ упадък и деградация. Няма да се учудя, ако след очертаващия екоталибански налудничев поход на ЕС, той изпадне в дълбока икономическа криза и се разпадне тотално в рамките на 10-20 години.
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега със сигурност държавите от Вишеградската четворка и особено Унгария ще се ослушват 2-3 години как и дали Англия се справя извън ЕС... И ако всичко е наред са следващите! И няма лошо!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА може би бритите не искат точно либерастията, а? Някога дали си се замислял над това?Ще има държава и власт, а някой друг, когото не познавам и на когото не мога да влияя, ще ме управлява? С декрети, правила, евроценности, НПОта...Дали?
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първобитно мислене и милеене само за своята си пещера. Англичаните имат нужда от самостоятелна планета, никой да не им пречи, а и те - на останалите. Защото, който и да се появи около тях, ще го окрадат и ще го употребяват да им носи кафето. Ама не останаха такива. Иначе, последователисе намират в България. И робски балъци също.
23
2
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Умните англичани и немци работят в банки,офиси и продават коли и стоки на нашите мишоци.Ти кога си бил в UK или Германия, че знаеш?Или много научно-популярни филми гледаш?
22
1
 
21
 
! Отговори
Хитри са нагличаните преди 4 години
Целта на Англия е чрез напускането на ЕС да се отърве от всички задължения но същото време да си запази всички привилегии. Именно затова са всичките тези драми и предложения за различни сделки.
21
9
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Гастарбайтерите в Европа мият чинии,сервират,берат ягоди,метат улици,работят по строежите.Умните англичани и немци работят в банки,офиси и продават коли и стоки на нашите мишоци.
20
5
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Най - инфантилното в цялата ситуация е, че като Фараж, така и Джонсън осъзнават глупостта която вършат, но въпреки това най - умело заблуждава електората.И двамата трябва да бъдат СЪДЕНИ за умишлено разцепление на UK както и дрътата за измяна на кралството!
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със своите възможности Англия би могла да постигне много,но да ограничиш възможностите, които дава най-либералния съюз, създаван някога от толкова много нации,си е глупост!Алчността и оправданието ,че ще има повече ползи от излизането от ЕС,е наивна и скоро ще бъде осъзната,но тогава може да се окаже, че друг ще определя правилата, които сега британците с лекота загърбиха!
18
4
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Джонсън бил представил 10-годишен план за бъдещето на Великобритания. Пък наш Бойко бъдеще на България не вижда, той кой ли вижда, затова представи скромен план за 100-годишно управление на нещото, останало от България.
17
6
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
тръгнали да коментират държава която може да произвежда каквото пожелае от технологии,Произвеждат гастарбайтерите, а "умните" англичани търсят някоя алкохолна дестинация (като Слънчев бряг) да си направят запой с евтина сексуална оргия!
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължително една петиция за 10% налог върху банковите трансфери извън ЕС.
15
16
 
9
 
! Отговори
Честито преди 4 години
Англичаните се усетиха навреме и напускат европейската ***.Както върви в този изкуствен съюз ще останат само две изостанали страни като Румъния и Бегето.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Кво бе, нещо засегнат ли се чувстваш?
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е представяне,друго - осъществяване!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Английският Остап Сюлейман Берта Мария Бендер...Да сме живи и здрави, само след няколко години ще разберем дали и този герой на новото време с неговите авантюристични превъплъщения и винаги готов план, се е изявявал като верен поданик на короната или интернационалната жилка е взела своето
11
5
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Коментари на компетентни *** които не могат 1 гвоздей да направяМногознайко отиди това за *** го кажи на Корбин и си дай аргументите. Аман от крале!UK great again, нали така!
10
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментари на компетентни *** които не могат 1 гвоздей да направят или клечка за зъби тръгнали да коментират държава която може да произвежда каквото пожелае от технологии, автомобили до самолети и сателити. А и да, всички самолети на които летите, Еърбъс, в цяла европа двигателите се произвеждат в Англия.

Спонсорирани публикации