Учени опровергаха мита за причините за затлъстяването

Дебелеем повече от начина си на живот, не от генетиката
9 яну 2020 20:35,
9
Учени опровергаха мита за причините за затлъстяването
Снимка: БГНЕС
Затлъстяването се влияе повече от начина на живот на човека, а не толкова от генетичната  му предразположеност, твърдят учени от Мичиганския университет и изследователския център при Масачусетската болница, предава РИА Новости.
 
Учените анализираха данните на 2500 американци, които участваха в проучване на причините за сърдечно-съдовите заболявания в продължение на 25 години.

Експертите наблюдават промените в индекса на телесната маса и също така използват математически модели за оценка на риска от затлъстяване за всеки участник въз основа на тяхната ДНК.
 
В резултат на това учените откриха, че факторите на околната среда (включително социалните) определят риска от затлъстяване на 80 процента, а генетиката - само на13,6 процента.

Според авторите изключението са хора с редки наследствени причини за заболяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което го пише в тази статия и което уж било новоизлюпена идея на някакви "учени" ми го е казвала още баба мина село преди 40 години. Не си пълнете статиите с глупости.
8
3
 
7
 
! Отговори
х преди 4 години
Тесто, растителни мазнини, захар, преработени въглехидрати, безалкохолни напитки, алкохол и нулева двигателна активност, горе долу това са причините.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, най-вече е от ядене
6
3
 
1
 
! Отговори
Да преди 4 години
За на запад не знам, но в щатите много трудно наемат на работа хора с наднормено тегло, защото здравната застраховка ще струва много скъпо на компанията.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любимите на всички 80%.Като не знаеш какво да кажеш - ами 80%.
4
3
 
8
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 4 години
Вие не сте наясно, но на запад вегани и дебели искат да ги признаят за малцинства с всички произтичащи от това привилегии. Особено смешното в случая е, че дебелите са около 50% от населението, ала искат да ги третират като малцинство. Дежурните обяснения, които можете да чуете от тези групички са имам непоносимост към тази и тази храна, аз съм веган по етични подбуди, да си дебел, е въпрос на ген и т.н.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва беше ясно от 60-те и 70-те на миналия век. Повечето неща са пределно ясни, но като напредне медицината и пак се започва наново да се премислят стари неща. Всичко отдавна е проиграно, но явно трябва да се даде по-ново и модерно обяснение. Сякаш по-рано се даваше по-адекватна оценка на база индивидуални наблюдения, а не на стандартни положения.
2
3
 
27
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Аушвиц, Освиенцим и др. концентрационни лагери опровергават идеята, че човек не може да отслабне. Явно може. След това много от оцелелите концлагеристи доживяват близо до 100 годишна възраст. Това показва, че съвременните хора ядат много повече от необходимото количество...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шокиращо.Това не го знаехме въобще!

Спонсорирани публикации