В Швеция не е същото: По-малко престъпления, но по-сериозни

Местните в Малмьо коментират, че сякаш живеят в Дамаск
Обновена: 10 яну 2020 21:50 | 10 яну 2020 21:39,
65

Махар Турки е в стихията си на улицата. Стотици са последвали призива му да се включат в протест против насилието по улиците на Малмьо. Сред тях са много разтревожени родители, но и хора, които полицията причислява към криминалния контингент.

Малмьо е в шок, откакто в началото на ноември бяха простреляни две 15-годишни момчета. Едно от момчетата почина, а другото бе простреляно 10 пъти.

Още по темата

Самият Турки не е с чисто минало. Той е роден в Ливан и е лежал в затвора, но днес е основал организацията "Не на престъпленията".

Те посещават училищата, подкрепят ученици и родители.

"Успяхме да убедим много младежи да се обърнат към социалните мрежи или към полицията, но там се работи твърде бавно. Мнозина успяха да обърнат живота си, тоест мисията не е невъзможна", обяснява Махар Турки пред DW.

В Швеция все по-често има изстрели, бомби, взривове.

"Скоро ще стане като в Сирия, почти няма разлика", твърди един местен.

Полицията в Малмьо получава подкрепа от цялата страна. броят на престъпленията като цяло намалява, но те стават все по-малко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
АЯТОЛАХ ХУМАНЕН преди 4 години
Руската клика мощно чисти мнения, които зкепоставят джуджето
44
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 4 години
Така ,така-либерали !
43
1
 
4
 
! Отговори
Леле до Макиавели преди 4 години
Макиавели е бил изключителен философ и дълбоко се съмнявам, че би написал подобна щуротия. Аз не съм Макиавелка , но на прима виста се сещам за Жана дАрк, Екатерина Велика, , Маргарет Тачър... за домашно имаш да проучиш великите Царици на древна България ;) courage, Monsieur ама едва ли :)
42
2
 
6
 
! Отговори
Макиавели преди 4 години
Когато една страна започне да дава прекалено много права на жените и да ги поставя на всички ръководни постове, крахът е неизбежен. Колапсът на всички империи е започнал когато са дали права на жените
41
2
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Важно е стриктно спазване на европейските ценности!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последното изречение кърти риби и трепе мивки.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като прибавиш, че Гретотумбето е от Швеция без съмнение това е най-скапаната страна
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А това е държавна давана ни за пример.ЕС е клозет
37
0
 
13
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
"броят на престъпленията като цяло намалява, но те стават все по-малко." - това изречение е в стил "може да си грозен, но за сметка на това си ***"
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Коя партия? Расмусен отказа емигранти и вдигна митническите пунктове с Швеция, дето ги нямаше от ВСВ насам. Последната голяма вълна беше от пакистанци преди 50 години. Не, че още не им берат кахъра, ама няма останали живи политици, че да се извиняват.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48Защото имам приятели в Малмьо, включително и такива с нечисто минало и мога да ти кажа, че откакто правителството натисна белите банди - демек мотористи иноосръжници, излови белите дилъри, то другите СВ изучиха да викат расизъм и станаха 10 пъти по-страшни от Hells Angels и прочие.А тези 15 годишни се стрелят едни-други, защото им дават по 2 години лек режим, където ги обгрижват и гледат, демек не работят а си живуркат и след като излязат са героите на бандата ...
34
0
 
13
 
! Отговори
Леле до 48 преди 4 години
От официалните данни от съдебните процеси- там са публични. Над 90% от имената са Мухамед, Мустафа, Исмаил и подобни :)
33
0
 
13
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Осъзнаваш, че само декорите са красиви, но живота в такава система би бил непоносим лично за мен. Много ми е мъчно за шведите (не за швеците), били са много беднички и с огромни усилия изграждат перфектна държава- а сега афгани и всякаква папллллллач се гаври с древният им народ....
32
0
 
10
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Тъпо е да наричате България *** само защото на хората им е гадно да виждат как прекрасна страна като Швеция се превръща в тоалетната на Африка и Близкият изток. Там наистина цари диктатура на крайни либерали. В мига в който ти забранят да изразиш несъгласие (разбирай- полицията ти взима ДНК, вписан си като непослушко в един регистър, правят обиски на дома ти, губиш работата си и те наричат *** и фашист/расист (не, не знаят, че има разлика)- та в този момент осъзнаваш, че само д
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Докато не се покаже профила, религията и етноса на извършителя няма да могат да се оправят. За разлика от нас, там основно примеси са извършителите, не че няма и бели, но 90% не са бели."След като не са показали данните за извършителите откъде знаеш че 90% от престъпниците не са бели, Снежанке?
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С грешките, които допуснах политиците от редица страни да приемат мигранти от където и да е, да ги оставят да живеят в собствени общности, както и социалните блага раздавани на поразия на всеки без значение дали иска да работи или мързелив - докараха нещата до тук. За това ако не се вземат мерки и да решат проблемите няма да чудно ако се появи нов "Хитлер", който да "прочисти" Европа от тази папка...
29
1
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Докато не се покаже профила, религията и етноса на извършителя няма да могат да се оправят. За разлика от нас, там основно примеси са извършителите, не че няма и бели, но 90% не са бели. Просто Земята се събужда, че мултикултурализма и либерализма умряха. За съжаление за някои държави е късно, за някои обаче не. Затова и Орбан само с война могат да го свалят. Европа е християнска, мюсляците ВЪН. ВСИЧКО ТУК Е НАШЕ, НА ХРИСТИЯНИТЕ.
28
0
 
21
 
! Отговори
Божинката преди 4 години
Броят на престъпленията намалява, но те стват по - малко. ХахахахахахахаС транслейта ли я преведохте тази статия.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич не са по-малко, но просто не се регистрират повечето от тях. Скоро дори са хванали , агенцията която ги регистрира, че наема само служители, които са съгласни с тази политика. Не ги е интерувало нищо друго. Скандала е стийнал дори до шведските медии. Затова и единствената партия там, която е разумна имиграция е на първо място в допитванията. Колкото и да я наричат медиите им фашистка, всъщност тя е по-скоро цетристка и няма нищо против имиграцията по-принцип.
26
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е бил и знае че си подхвърлят гранати, палят коли и изнасилват напоразия ... но Шведите приеха закон и тези престъпления не ги отразяват.Има над 28 зони в Швеция в които не се ходи заради риск да бъдеш изнасилен, ограбен, пребит, и т.н 18 от тях са в Малмо, където има най-много маймуни. Швеция е едно блато

Спонсорирани публикации