Андреа от Галиче - пребита, изнасилена и заклана от наркоман

Хората от селото искат да се изсели цялата фамилия на убиеца
Обновена: 13 яну 2020 08:39 | 13 яну 2020 08:29, Камелия Цветанова
145
Андреа от Галиче - пребита, изнасилена и заклана от наркоман
Снимка: Булфото

Жестокото изнасилване и убийството на 18-годишна ученичка Андреа Руменова потресе хората от Галиче.
Жителите на селото започнаха подписка за изселването на цялата фамилия на убиеца Аксел Олеков, пише „24 часа“.

Още по темата
Момичето бе открито с прерязано гърло, пребито и изнасилено в двора на родната си къща в ромската махала в събота сутринта на 11 януари.

Часове след убийството двамата първи братовчеди с криминални досиета от Галиче Аксел и Десислав Олекови бяха задържани като заподозрени за жестокото убийство на Андреа.

При първите разпити двамата отричали твърдо пред криминалистите от Враца и София да са били при Андреа.

Според разследващите обаче показанията им били доста противоречиви, нямали алиби за нощта на убийството и в противоречие с фактите твърдели дори, че не познават
момичето.

Това веднага било опровергано от много свидетели в махалата, които посочили, че братовчедите не само живеят през няколко къщи от дома на Андреа, но и често се навъртали около нея.

Знаели, че тя има приятел, футболист от Бяла Слатина, че баща ѝ често ѝ пращал пари от Англия и я смятали за източник на средства за купуване на дрога.

Преди година пък още като хлапаци двамата нападнали и пребили жестоко с камъни клошаря на селото Младен Мухляшки, в досието си имат и нападение над полицай.

В Галиче и двамата са известни като приближени на бившия кмет Ценко Чоков и с честите си изцепки, които съпътстват техните сбирки. Според местните братовчедите са заклети наркомани.

През нощта в събота срещу неделя след часове разпити 17-годишният Аксел признал пред разследващите, че той е изнасилил и убил Андреа. Непълнолетният ром завел криминалистите в махалата и показал къде е скрил ножа, с който убил момичето.

Пред разследващите той разказал, че влязъл в къщата на Андреа през прозорец на мазето и после почукал на затворената врата на антрето. Чул, че ученичката, стресната от неканения гост след полунощ, се опитвала да се свърже с някого по телефона си. Малко след това Андреа отворила вратата, след като разбрала, че това е живеещият през няколко къщи Аксел.

Въпреки доста обърканите си показания Аксел признал, че искал да накара Андреа да правят секс, но тя се дърпала.

Тогава той се нахвърлил върху нея, пребил я и я изнасилил. А за да не го издаде, той извадил ножа, с който не се разделял никога, и заклал момичето, след като то, разсъблечено, успяло да избяга на двора, за да вика за помощ.

Андреа случайно била тази нощ в родната си къща. След като баща ѝ Асан Руменов заминал с брат ѝ на гурбет в Англия, ученичката живеела при чичо си. На 10 януари в петък вечерта обаче той събрал в дома си шумна мъжка компания и Андреа решила да се върне да преспи в дома си.

През нощта около 1 ч, вероятно след като чула промъкващия се в къщата Аксел, 11-класничката в местната гимназия звъняла на братовчед си, за да го извика на помощ.

Роднината обаче бил оставил телефона си на безшумен решим и едва на сутринта видял обаждането. Учуден, че Андреа му е звъняла в такъв час, той тръгнал към дома ѝ, за да види какво се случило.

Именно той открил тялото на момичето и подал сигнал в полицията, извикал и екип от спешната помощ в Бяла Слатина. Медиците обаче вече не можели да помогнат на Андреа и само преценили, че смъртта вероятно е настъпила поне пет часа преди да бъде открито мъртвото ѝ тяло.

В Галиче обаче не вярват, че слабият физически Аксел сам е изнасилил и убил Андреа. Местните жители са убедени, че като непълнолетен Аксел е поел еднолично вината, за да спаси братовчед си, и са сигурни, че двамата заедно са нахлули в къщата на Руменови.

Такава е и версията на майката на Андреа Борислава Гешова, която се разделила с баща ѝ преди години и вече има ново семейство в селото.

“Тия наркомани винаги ходят заедно и се чудят откъде да измъкнат пари и да се надрусат”, твърди тя.
 


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийците са раздавачите на нашите пари,като социални помощи.Детски само на майки с висше образование.Цяла армия е тук ,като този и другият от Русе.
61
3
 
21
 
! Отговори
Б Х К преди 1 година
Кой от двамата братовчеди да изберем за "човек" на годината ?
60
0
 
5
 
! Отговори
грешиш преди 1 година
До Анонимен 66Изобщо няма граница!
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Интересно ми е все още каква е границата на търпимост на българския народ." - ами 500 години е границата както показва историята. Доста загубено племе сме.
58
2
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 1 година
За какъв народ говорите ?Аз виждам плeмe заспало.
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ми е все още каква е границата на търпимост на българския народ.Ами, ти виждаш - едни си лалат за правешкото слънце, други люто пцоват БХК, трети зоват за въстание и т.н. Накрая всички си пият ракийката, плащат си данъците и си трайкат. И така с векове :)
56
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Пълно е с наркомани,ама се занимават най-вече с дребни кражби и рядко налитат.Кажете боята на тоя и да престанем с фантасмагориите!
55
1
 
25
 
! Отговори
Д-р Гилотен преди 1 година
Ей такива .зродчета, никога няма да работят нормална работа, няма да плащат данъци и осигуровки - ще крадат и ще убиват докато някой не ги спре. Обикновено минават години и стотици кражби, недай се боже убийство докато стигнат до затвора. След Х години излизат от затвора и продължават по същия начин. Има ли смисъл да живеят дълго на издръжка на обществото, т.е. кражби. Няма начин техните права да са защитени с предимство пред нашите!?
54
22
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 1 година
Случват се и инциденти, няма как. Просто нека да не бъдем прекалено критични, всеки бърка. Както е казано, който е безгрешен, нека той първи хвърли камък. Нека да се прости прегрешението и постъпката, да не бъдем злобни и безсърдечни. Времето лекува, да погледнем напред и да не бъдем критични.
53
3
 
13
 
! Отговори
M213 преди 1 година
Освен всичко сега този *** ще го храним до гроб. Колкото и да звучи безумно, смъртно наказание си нужно - иначе нищо не ги плаши тези ***, в затвора са си добре и то много. За съжаление ще има още много такива убийства и изнасилвания без значение, в какъв ред
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Част от ромите вече са нормални и социализирани и имат конфликт с най- подивелите и неграмотни представители на етноса....
51
4
 
24
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Този може ли да го ми го пратят за 1 час само и после да го пускат. Ако посегне на дете или жена повече ще му излежа аз присъдата. За час ще се моли да го бяха осъдили на смърт. Мамка им и наркомани
50
2
 
31
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Така е вече в цяла Европа - на мултикулти ценностите.Към афганистански, арабски, и африкански изстъпления, прибавяме и ромските.Светлото бъдеще на континента е обозримо!
49
7
 
19
 
! Отговори
M213 преди 1 година
Гласувайте пак за ГРОБ, дето не пипа *** с пръст за да гласуват за тях всеки път. Цялото им управление с цел печелене на избори за да лапат, а ние лапаме хурката и държавата потъва и се мангализира. Честито на всеки избирател на БРОП
48
8
 
8
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 1 година
ТЕ ще ни интегрират.Вие, не скачайте много много !
47
0
 
37
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 48Това не е интеграция! Интеграция е когато им набиеш в канчетата, че правата вървят ръка за ръка със задълженията! Това което държавата прави с "ромулите" е свободия и анархия, а те раждат престъпници защото за тях има само права, а няма задължения! Както е тръгнало скоро селата ще са като филмите за зомбита - белите в укрепени сгради ще стрелят по орди зомбита които искат да ги разкъсат и погълнат живи! Ще трябва с конвой да се движат хората от едно укрепление в друго!
46
12
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Правителството на ГЕРБ направи всичко възможно да вкара в затвора Ценко Чоков, който им беше и кмет, и шериф. По един куп измислени обвинения, които си останаха недоказани. Сложиха гербаджийски кмет и това е резултата.
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо върви интеграцията другари, лошо. Не се справяме.
44
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че има банани!
43
8
 
28
 
! Отговори
АНТИ преди 1 година
Скачахте за демокрация.Получихте ГЕНОЦИД !Така всичко стана по български.