Доказано с ДНК: Белгийският крал с незаконна дъщеря

Делфин Боел няма да вземе титла, но може да претендира за дял от наследството
Обновена: 28 яну 2020 07:21 | 28 яну 2020 07:00, Никола Димитров
38
Доказано с ДНК: Белгийският крал с незаконна дъщеря
Албер Втори със съпругата си Паола. Снимка: БГНЕС
След 20-годишна битка бившият белгийски крал Албер Втори призна, че има незаконна дъщеря.
 
Монархът, който абдикира през 2013 г. в полза на сина си Филип Втори, съобщи чрез адвокатите си, че ДНК тест е показал, че Делфин Боел е негова биологична дъщеря. Тестът беше разпореден от съдия по искане на Боел, която от години се бори да докаже кралския си произход.
 
"Негово величество крал Албер II се запозна с резултатите от ДНК пробата, с която се съгласи по искане на Апелативния съд в Брюксел. Заключенията на учените показват, че той е биологичният баща на г-жа Делфин Бол", се казва в изявление на адвокатите му, разпространено снощи.
Още по темата
Въпреки, че има правни аргументи да се защити тезата, че юридическото бащинство не съвпада непременно с биологичното, кралят реши да не ги използва като израз на чест в тази болезнена процедура, продължава изявлението.
 
Кралят не крие огорчението си, че въпреки че не е установявал контакт с незаконната си дъщеря никога, тя е решила да се откаже от "емоционалната връзка" със законния си баща и да смени семейството си, присъединявайки се към кралската фамилия.
 
Сагата с незаконното бащинство на бившия крал се точи от 1999 г., когато кралица Паула, съпруга на Албер Втори, намеква в книгата си "Паула, златният живот на кралицата" за извънбрачна връзка на съпруга ѝ през 60-те години. Връзката, продължила между 1966 и 1984 година, а според някои и по-късно, довела до раждането на дъщеря. По онова време кралицата обмисляла да се разведе, но се отказала в "интерес на държавата".
 
Делфин Боел е родена през 1968 г. в Брюксел от баронеса Сибил де Селис Лонгчамп. Като неин баща тогава е записан Жак Боел, известен общественик и съпруг на баронесата. 
 
Дъщерята започва съдебно дирене срещу краля през 2013 г., за да докаже, че той е истинският баща. Процесът преминава брез болезнени процедури, включително доказване с ДНК, че законният ѝ баща не е биологичен и че майка ѝ му е изневерявала. Делфин Боел се отказа от баща си след обявяването на резултатите от изследването. Докато беше на престола крал Албел Втори отказваше да сътрудничи на разследването, но след абдикацията той беше принуден да приеме провеждането на ДНК тест, който да разреши спора. 
 
Делото мина през много обрати, включително решение на съда, че тъй като Боел е отгледал Делфин като собствено дете, той може да се смята за неин баща. Това решение беше отхвърлено на касационната инстанция и съдията нареди кралят да даде ДНК проба в рамките на три месеца. Кралят отказа да се подчини, но апелативният съд отхвърли всичките му жалби и той беше принуден май 2019 г най-сетне склони да изпълни съдебното нареждане. Съдиите склониха само да не се огласяват публично резултатите, но Албер, който вече е на 85 г с изявлението си явно е решил да приеме присъдата, пишат белгийските медии.
 
Сега остава Апелативният съд да потвърди резултата и да се произнесе относно допустимостта на искането за признаване на бащинство, подадено от Делфин Боел. Дори да бъде призната за дъщеря на крал Албер Втори Делфин Боел няма да получава издръжка от държавата, да се нареди след наследниците на короната или да заема официална длъжност. Тя обаче би могла да се възползва от част от наследството на баща си.
 
Албер Втори има три законни деца от кралица Паула - настоящият крал Филип, брат му Лоран и сестра им Астрид. Той има 12 внуци и един правнук.

 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Kozela преди 2 месеца
Вместо да се радва има даштеря тои се срамува от нея зашто?Нема нормален мъж които да не е крашкал през живота си това са физиологични процеси.По скоро за наслеството е борбата да се докаже че има незаконо дете а не от голема любов към него.Затова не я признава за свое дете.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баси и краля,да се отрече от собственото си дете и да не иска да го признава!
Не мога да разбера такива родители,па било и крале,все пак,това е негова плът и кръв, хората чужди осиновяват като свои,а той своето дете не признава!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахахаха, а вие се присмивате на нашите убавци. Гледай го тоя Гюро Михайлов, бетер от всички накуп. Бил крал хахахаха. Пълни смешници са навсякъде.
25
0
 
9
 
! Отговори
Pumpkin преди 2 месеца
Тез, дето нямат достатъчно в горната глава, мислят с долната.
24
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Доказано с ДНК: Белгийският крал - кръшкал...
23
0
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 2 месеца
Вие пък сте големите моралисти... майко мила.
22
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Има извънбрачни деца. Няма незаконни деца. По кой закон се раждат децата?
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи баща и по име, я е отгледал, ама тя сега скъсала "емоционалната" връзка с него, и решила да се присъедини към кралското семейство , на този който със зъби и нокти отказва години наред да даде ДНК и да я припознае. Така като гледам, ако го нямаше епитета "кралско", надали щерката щеше да се натиска толкова да влезе в неговото семейство....
20
1
 
17
 
! Отговори
аналогия преди 2 месеца
Кралят удобно си живял 20 години(1966) с баронеса Сибил де Селис Лонгчамп, майката, на вече 52 годишната си дъщеря и се прави на разсеян :)
19
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
ШОГ!!!БОНБА!1
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички 'кралски' особи са лицемерни мухльовци. Вкл. и нашите.
17
4
 
42
 
! Отговори
пецата преди 2 месеца
е при бедните е малко по различно , приятелката ми роди но разбрах че детето е от колегата и, аз я изоставих с детето, колегата и женен също не искаше да го вижда или да го припознава , можете да сметнете как само с едно жасане се развалят 4-5 живота :моя, нейния, на колегата и, на жена му, на детето а може би и на детето на колегата
16
3
 
21
 
! Отговори
ДДТ преди 2 месеца
Делфин иска да плува с акулите.
15
25
 
3
 
! Отговори
F5 преди 2 месеца
ДНК се мени тъппаци такива, нямате никакви доказателства срещу хората по затворите, всичко е нагласвация!
14
2
 
36
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 месеца
"Тя обаче би могла да се възползва от част от наследството на баща си." Аха, работата се изсветлява накрая.
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дъртия изплякал баронесата. Абе тия величества друга работа нямат ли, че само се плякат и развъждат?
12
0
 
37
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 месеца
"Кралят не крие огорчението си, че въпреки че не е установявал контакт с незаконната си дъщеря никога, тя е решила да се откаже от "емоционалната връзка" със законния си баща и да смени семейството си, присъединявайки се към кралската фамилия." Това два пъти го прочетох, но не го разбрах. Някакъв нов списвач имате, на по сниско ниво от пбичайните ви.
11
5
 
16
 
! Отговори
ХО-ХО преди 2 месеца
Абе, Ха-Ха-Ха, за какво искаш да пишат медиите по цял ден - някакви траурни новини ли? Нацията ни е в това състояние заради резултатите от две загубени световни войни и една студена такава. Сега всъщност се възстановява от шока. Ти колко точно си в бедствено положение? Колко хора в бедствено положение познаваш? Аз не се сещам за подобно познати в моето обкръжение. Знам, че на който му се работи - не е в бедствено положение. Аман от оплаквачки.
10
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Освен развъждане и размахане на скъпи пар....цали какво друго?
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много трогателно!

Спонсорирани публикации