Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас

Бизнесменът разкри, че жена му е била задържана
Обновена: 30 яну 2020 08:58 | 30 яну 2020 08:56, Александър Попов
366
Васил Божков в страна на Балканите, страхува се да се върне у нас
Снимка: БГНЕС
"Не съм престъпник. Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислих да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна", заяви в ефира на bTV обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков.
 
От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че са му повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.
 
Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша, но той твърди, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него.
Още по темата
Жена му била задържана и после "вероятно е пусната". Той обаче няма актуална информация какво точно става с нея и семейството му.
 
"Какви са тези престъпления, в които ме обвиняват? Дали може да се намерят документи и доказателства за тези 7 обвинения? Арестуват хора, кои то нямат нищо общо. Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека да гледа по-високо от Комисията по хазарта", добави Божков.
 
Той отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. На Балканите е, но не е в Сърбия.
 
Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в "Националната лотария" и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта. 
 
"Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери", попита Божков.
 
Според него зад т.нар. организирана престъпна група стоят бръщолевенията на "едни луди хора, които веднъж твърдят едно, друг път - друго" и всичко е съшито с бели конци. 
 
Васил Божков отрече да е правил опит за подкуп на длъжностно лице. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧЕРЕПА ВЧЕРА: НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ СЪМ НА ВЛАСТИТЕ НИКОЙ НЕ МЕ ТЪРСИ ЗА НИЩО :DЧЕРЕПА ЕДИН ДЕН ПО КЪСНО: ВЕЧЕ НЕ СЪМ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ СТРАХ МЕ Е ОТ ЗАТВОРА!!!
56
5
 
16
 
! Отговори
Xxx преди 4 години
Може да си плаща данъците, но явно другаде е спрял да си плаща ....:-D
55
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРИСОВ, НАРЕДИ НА ГЕШЕВ ВЕЧЕ ДА МЛЪКНЕ, ЩОТО ЧЕРЕПА КАЗВА ЗАВОАЛИРАНО,Ч Е ВИНОВНИТЕ СА ПО- ВИСОКО ОТ КОМИСИЯТА...А ТОВА ВОДИ ДО ТЕБ! АКО НЕ РЕАЗБИРАШ ОТ НАМЕЦИ, МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ В ПРОСТРАНСТВОТО НЯКОЙ ДОКУМЕНТ...НАИ И ВАСИЛЕВ ТАКА ВИ ГО НАЧУКА И СЕГА УЖ ВОДИТЕ ДЕЛО ЗА КТБ...
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както вървят нещата май пак ще има позабравени новини за взривени и застреляни "бизнесмени" и т.н..
53
6
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Вие мислите ли, че Черепа не си е плащал на Пеевски до сега?????!Трябва да сте ***.лоумни ,за да си го помислете!Как така хем държавата , хем и Пеевски , ще го оставят пет години да си развява байрака!Тука става въпрос за по-голяма част от бизнеса, трябвало е да прехвърля повече от половината бизнес и акции на Пеевски!Животът е жесток, селяни прости, а вие сте много прости!!!Агент Кери Джийнас!ЦРУ!!!
52
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ МЕ КЕФИ ВИЦА НА ГЕШЕВ,Ч Е ПЕНСИОННИЯ ФОНД ЧАКАЛ НА ХАЗАРТА ЗА ДА СЕ ПОПЪЛНИ!АБЕ БОКО, ОТКЪДЕ ВИ НАМИРАТ ВСЕ ТАКИВА ЗВЕЗДИ?)))):
51
3
 
21
 
! Отговори
Ключицата преди 4 години
Нов бардак със стари к*рви. Това е България.Дърт СИК-аджия се разправя с дърт ВИС-аджия. Не би било кой знае каква драма, ако СИК-аджията нямаше прокурорче на своя страна. Това е поругаване на държавността. Както и да е.. все тая. Проблема е, че Черепуня е дърт мафиот и вероятно готви някакви тежки мизерии за супер-Бойко и неговия Батман - Гешев
50
0
 
15
 
! Отговори
хохо преди 4 години
До Анонимен"Какво стана, нали беше на разположение, можело да го призоват когато поискат и за два часа да е в България?"Това е малоумния репертоар на всички мутри , толкова са *** че друго не могат да измислят ... очевидно се крие това е ясно на всеки средно интелигентен човек...сигурна вече пътува с кола от някъде към България , но няма да дойде скоро ... хахахах
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много крал - малко дал на кратунковеца от банкясега ще му ги вземат всичкитеи населението вместо да се занимава с проблемите в които е затънало ще коментира черепа
48
2
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БУДА, ЧЕРЕПА И ОЧИТЕ СА 3-ТЕ НАЙ-ЕМБЛЕМАТИЧНИ ФИГУРИ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ТРИМАТА ДОРИ НЕ СА В ЗАТВОРА!!
47
4
 
8
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Всички левскари ли са толкова неграмотни?Пише се сЪрце.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие вярвате ли за неплатени 500 млн? Пишат, говорят по тв...Аз мога да напиша,ч е са 700 млн...Будалкат ни.
45
3
 
21
 
! Отговори
хохо преди 4 години
Прехода май идва към своя край ... приключва .. кеширайте и бегайте ...
44
20
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Цялата червена кохорта, включително и беквокалиста Радев плюха по Гешев, но се оказа че той си знае работата и ги подкара наред ... дано стигне и до Импексова ... !!!
43
0
 
23
 
! Отговори
шебек преди 4 години
Ясно - Божката е избегал в Албания !
42
19
 
13
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Глупаците и тъпанарите злорадстват -така му се пада на този оял се олигарх. Неразбират, че утре същото може да се случи с тях, без значение дали са виновне или невиновни, дали са олигарси или бедняци.
41
16
 
11
 
! Отговори
Само Левски преди 4 години
Господин Божков изобщо дан се прибира. Тука ша го разкарват по арестите кат магаре, ша последва Ветко, Миню и Банев. Да си харчи милиардите на топло, кеф ти ЮАР, Панама, Доминикана. Левски ще го бъде. Следващият патрон ще е Валю Златев. Благодарим на Божков за вложените пари в любимия клуб Завинаги в сините сарца
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си направят кабаре в Сърбия. Василев, Божков скоро Киро гела, всички от Т. И. М и редица други знайни и незнайни "НЕ" престъпници.
39
5
 
1
 
! Отговори
Агент Флик преди 4 години
До: 21Да, и това престъпление представлява държавна измяна!Така обяви моят колега хер Гешефф!
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СИК/ГЕРБ/Шиши/Доган/Шрек срещу Черепа. Как няма да го е страх...

Спонсорирани публикации