Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат

Бизнесменът учуден, че е обвиняем
Обновена: 29 яну 2020 17:27 | 29 яну 2020 17:27,
294
Васил Божков: Явно са решили да ме премахнат
Снимка: БГНЕС

„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.

Още по темата

Днес от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

Президентът на „Нове Холдинг“ каза, че от медиите разбира, че е издирван: „Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но „има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е „грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: „Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“.

„Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. „Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил”, подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, каза още Божков, информира БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
2
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Боко Тиквата иска да вземе "бизнеса" на едни "бизнесмени" и да го даде на други!!!!Това се казва "законен" "държавен" "рекет"!!!!Връщаме се към "мутренските" години,ама по-много по-"жесток" начин!!!!!Има още много "нередовни" "бизнесмени",ама тях никои не ги закача,защото всичко е "ИЗБИРАТЕЛНО"!!!!Коментарът е "ТЕРИТОРИЯТА" става все по-жалка със всеки изминал ден!!!!
230
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Домусчиев кога?
229
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Цветан Василев имаше хора на всякъде, ама сега къде е.
228
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 254Не си мисли, че хора като Божков си седят ей така и им се случват нещата. На това ниво всеки има хира навсякъде и информация изтича постоянно. Не миже просто да ги изненадал.
227
1
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 4 години
Тая гнусотия е дело на Дебелян Пеевски, сагата с КТБ започна по същи начин със скълъпено обвинение в убийство. По-тъжното е, че онова недоразумение Ваньо Гешефта се е превърнал в рупор на Пеевски, а и си е природно *** милиционер. Не знам с какво го държат, но това е някакъв водевил, който не се търпи вече.
226
6
 
28
 
! Отговори
Истината: преди 4 години
на врух Нова Година, Цацаров и гешев бяха привикани в САЩден след като се върнаха Зурлева се спъна по стълбатаслед това за няма и месец склъпиха обвинения на Президента,изгониха 2-*** руски дипломата,а сега подгониха и Божковкартината е ясна - готвят ви нов 10-ти Ноември !
225
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е театър за пред нас. Иначе как решиха точно, когато Черепът не е в страната, нито в ЕС, да го арестуват? А можеха да го арестуват докато си е в България.
224
6
 
7
 
! Отговори
Червен Колю преди 4 години
Бочков е бил киллър на БКП..ОТРЯД ЧАВДАР..Комунистически Террорист и Киллър за Поръчки от БКП , преди 10 ноем. 1989 г.
223
0
 
42
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Щом на родния Ал Капоне на хазартния бизнес му вдигнаха мерника - Държавата яко го е закъсала за пари...
222
0
 
25
 
! Отговори
info205y преди 4 години
Гешев пое поста главен прокурор и Прокуратурата включи на втора.
221
0
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Рибите започват да се самоизяждат
220
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 245Затова ли го гонят, ясно.
219
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и предположих и идея си нямаш за Божков!Бил математик....ок ,аз сигурно познавам двама по добри математици от него, но нямат връзките с власта който той има....така че издишаш.
218
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков никога не е бил мутра.Той е бил работодател на мутрите.
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 240Ти лично ли го познаваш, че говориш за този човек така?
216
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България и права на гражданите... Ха-ха! Две несъвместими неща...
215
3
 
15
 
! Отговори
До 240 преди 4 години
Първо той не е мутра , а математик и никой не решава в България , а в Русия.Всички монополи са руски и Доган ги надзирава.
214
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНяма как да стане, той е едра риба и е играл с всичките управляващи до сега.Ако се предаде, според нашите балкански разбирания е виновен и ще го оставят в ареста без обвинение.Знам че е мутра, но ние не сме правова държава!
213
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Разрешението за хазртната дейност на Черепа е дадено от ГЕРБ и мнозинството му .Смениха ,навремето накаква поправка на Г. Кадиев ,само и само да разрешат на Черепа да получи прават на лотарията . Плаща данъци колкото са му казали ,а сега рев ,с.о.поли ,имало пропуснати печалби . Вината е в управляващите ,дали му разрешение . Ставащото днес е само прах и пепел за ,,умните и красивите ,,
212
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен А българска заповедд за арест не са издали . Странно ! Издаваш заповед и ако не се яви и го няма в странат а,чак тогава Итнерпол . Шашмарлък някакъв гешевтарски . Очеизваден .