След Brexit: Тук говорим само езикът на кралицата!

Жители на сграда в Норич бяха "помолени" да не говорят на родните си езици
2 фев 2020 16:30, Нели Христова
145
След Brexit: Тук говорим само езикът на кралицата!
Снимка: Twitter

Както се и очакваше, Brexit отприщи и вълна на омраза от "истинските англичани" към "натрапниците". Часове преди Обединеното кралство официално да напусне Европейския съюз, жителите в блок в Нроч откриват бележка на която пише "Честит ден на Brexit". Но тя не приключва само с това...

"Сега, когато най-накрая си върнахме обратно държавата, имаме едно правило, което трябва да стане ясно на живущите в сградата", гласи напечатаната на лист A4 бележка. Правилото е просто - всички трябва да говорят "английският на кралицата".

"Няма да толерираме хората да говорят други езици освен английски в апартаментите. Сега сме самостоятелна държава и тук се говори само езикът на кралицата. Ако искате да говорите на родния си език ви съветваме да се върнете там, откъдето сте дошли и да отстъпите този апартамент на съвета, за да могат в него да живеят британци и да се върнем към нормалния си начин на живот, преди вие да инфектирате нашия велик остров", продължава съобщението.

Със същия неприятен тон, хората, които са написали бележката, съветват "натрапниците" да си тръгнат, тъй като няма да мине много време, преди правителството да приеме закони, които да поставят британците на първо място.

Снимка на бележката е публикувана от потребител в Twitter, а след това коментирана от кметсвото на града. Те уведомяват жителите си, че "Норич е град, който приветства всички, а полицията вече знае за инцидента и разследва случая.

Според BBC, които разговарят с живущ в сградата, бележките са били разлепени на аварийните изходи на всички 15 етажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
23
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Не са важни бележките,а отношението.Ние,за разлика от други народи извън ЕС,сме мразени реално.По исторически причини,разбира се.Още повече,че българите не са група,която си търси правата нито в Бг,нито в чужбина.Единственото,което знаем е да работим,като волове и да подаряваме труда си за жълти стотинки.
71
1
 
19
 
! Отговори
човек преди 4 години
Абе ко се коркате? Не виждате ли че и в Англия има ***, също както в България?Написали някакви бележки по входовете на блоковете, голяма работа!Все едно е официално съобщение от Бъкингамския дворец!Ако трябва да сме честни, има и бели жители в Норич (както и други градове в Англия), които не говорят само английски, а ирландски например.Има и така наречените "ирландски пътешественици", много приличащи на нашите cигaни, но са бели и говорят на шелта - смесица от ирландски и английски.
70
2
 
23
 
! Отговори
Неграмотност преди 4 години
Тук говорим само езикА на кралицата! Не езикЪТ. Защото е допълнение, а не подлог. Няма ли да го поправите? Писах по-долу, че давам уроци по български на неграмотните ви преписвачи.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е и аз виждам типични българи да вървят по улицата да говорят на български по телефона и да плюят, чоплят семки и да си натискат едната ноздра и да се секнат в шопинг центера и да наричат другите хора *** все едно че те са най- великите, или пък да се нанесат румънци в съседната къща и да слушаш румънски чалги всяка вечер до 12 часа на двора...
68
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вярно нали е пълно в България с практикуващи балконинг английски туристи както впрочем и тук в Испания имам новина за англичаните.Абе пъпеши от вас в Испания има 3 милиона без туристите в България сте 2 000 от утре всички англичани в Мадрид ще говорите чист испански като краля на ниво С2 а всички англичани в България чист български като завършили българска филология ако не билетче и на самолетче
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
<3 <3 <3 да видя млалдите успели българи берящи зеле,ягоди или подържайки фаянса в санитарните помещения след изхождане как ще се върнат бърже бърже :D
66
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото щете ме мислете за луд.Виждам как третата световна война започва силите се подготвят за нея и САЩ Англия Израел Канада и Саудитска Арабия а може би и Турция и Русия формират нови неонацистки сили на оста срещу Европа Китай Палестина Иран Австралия Нова Зеландия Япония двете Корей Индия и Латинска Америка и ние вместо да се обединим с тях срещу врага стойм и му изпълняваме заповедите.Пак го сдържаме те така и Хитлер сдържаха.Помним всички как се сдържа накрая нали де?
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 66 и утре тия надписи като нищо и в цяла Европа и България да ги видите.Случайно ли е че навсякъде се учи задължително чужд език английски че всички компютърни игри и програми са на него че и всички касови филми са на него и т.н.Осъшествява се подмяна на културата и бавна асимилация.Англия и САЩ няма да се задоволят със страните СК и те като Хитлер ученика им искат света.Разбира се всеки живеещ в е на държава трябва да говори езика и няма спор.*** да го говориш под заплаха от насилие е друго.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 63 че бил пример какво трябва да се прави и в Англия и казваше че нацизма бил цитирам новото творческо политическо явление в Европа това се знае официално и го е писал в лични писма до Хитлер.А че после се извъртя като фурнаджийска лопата е друга тема.Но вие пак изпускате същесътвеното.От 45 година насам целта на САЩ и Англия е целия свят да приеме амглийската култура и език както цел на Хитлер беше да се приеме немската и това вече до голяма степен е факт.България е американска колония и
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам кое ви изненада това че англичаните са фашисти ли?Че те винаги са били такива.Днес всички обожават да плюят по Хитлер но две неща ще ви припомня Британската колониална империя завладя много повече територия и уби при това по много по-жесток начин повече хора отколкото Хитлер в двете войни общо а нацизма се измисли като идеология в Англия и в последствие се разпространи и прие в Германия а оня пуяк Чърчил дето сега го славите като герой докато беше жив Хитлер го славеше и казваше че
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак накрая може да се помисли за вас сатанистите , да ви се покаже истината , но вие както си решите !
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61Ако искам и на български ще говоря на англичаните казващи се Джордж им викам Гошо.
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 56То може да си приказваш, ама не СВ сърди като те изолират и не те харесват. Приказвай смело :)
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 56Абе ей ... Това не е в Евроджендърския съюз вече бе ей!
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми ... тяхна си е страната, техни са си правилата. Може и ние да се съвземем малко и да действаме ...
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе разни дето още имат НОВИ чешми без смесители за топла и студена вода, да ми правят като вятъра. хахахах
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората имат свобода на словото, ако искат на руски ще говорят.
54
2
 
17
 
! Отговори
Good riddance! преди 4 години
Прав ви път и не си и помисляйте да се връщате. Като идвате в България ще трябва да говорите само чист български.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще говорят езика на братята римляни.

Спонсорирани публикации