Българин в Китай: Не вярваме на официалните данни, занижени са

Според Галин Георгиев целта е да няма психоза
4 фев 2020 22:30,
98
Българин в Китай: Не вярваме на официалните данни, занижени са
Снимка: БГНЕС

Българи са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса. Това каза сънародникът ни Галин Георгиев, който е блокиран в един от китайските градове в най-тежко засегнатия от заразата район. Георгиев смята, че това е ставало още преди да се вземат стриктните мерки от страна на китайските власти и изрази опасения, че България може да е закъсняла с поставянето на термокамера на Летище София.

Галин Георгиев описа ситуацията като притеснителна и допълни, че в провинцията, в която живее, ситуацията започва да става по-тежка.

В блока, в който той се намира, от два дни е в сила забрана за излизане, а заразените са 13. Ежедневно полицейски и медицински екипи обикалят домовете и обследват жителите за признаци на коронавируса. Предлагат се доставки на храна.

Още по темата

Никой не вярва, че това е тръгнало от животни и някакъв пазар, коментира Георгиев, който от 13 години живее в Китай. В момента той е разделен от семейството си, което се намира на 10 километра от него, защото блокадата ги е хванала на различни места.

"Вървим по пътя на Ухан в момента. Четири града сме в периметър от разстояние около 200 км и сме много притеснени какво ще се случва по-нататък", сподели той пред БНР.

"Ние не вярваме на тези официални данни, които се представят. За нас това са страшно занижени данни. Това си има обяснение – да не се проявява психоза. Самият факт, че в този блок, в който аз съм в момента, има 13 заразени, говори сам по себе си. И друго -  не може държава с такъв мащаб, с такава силна икономика, с такова огромно население, да бъде блокирана по този начин, при положение, че става въпрос за малки бройки", описа тревогата си Галин Георгиев.

Георгиев е на мнение, че китайските власти са закъснели с първоначалната информация и след китайската Нова година са оставили хората да се разотидат, а тези празненства са свързани с голяма миграция на хора. Георгиев е пътувал точно в този период близо до град Ухан.

Последните данни от китайски официални източници говорят за 3235 новопотвърдени случаи само от снощи, съобщи пред "Хоризонт" доц. Мариана Тиен, генерален секретар на Глобалния център за сътрудничество между Китай и страните от централна и Източна Европа. Доц. Тиен работи в БАН, съпругът й е китаец.

"Загиналите, само от вчера са 64. Добрата новина, ако може тук да има добра новина – изписани са 157 души. Бройката на изписаните, тоест на оздравелите от този вирус, вече надвишава повече от два пъти на загиналите", посочи Тиен.

Последните данни са за 20 438 заразени, починалите са 435, изписаните са 632-ма, допълни доц. Мариана Тиен.

Според нея реакцията на централните власти в Пекин, след като са научили за заразата в Ухан, е била своевременна, но самите лекари в Ухан вероятно са подценили опасността, тъй като не са подозирали за какъв вирус става дума и там се е получило закъснение от няколко дни.

Хранителните навици в Китай са много различни – страната е огромна, а много китайци не ядат месна храна, коментира още доц. Мариана Тиен относно тезата, че заразата е тръгнала от прилепи, използвани за храна. В Китай не е така популярно да се ядат прилепи, отбеляза тя.

Това е глобална заплаха и трябва глобално решение, обобщи Мариана Тиен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
3
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Но въпреки всичко единственото лечение от коронавирус е да си сръбнат супа от мозъка на Джуджи от Кремъл защото е мощен афродизиак и енергийно мощен и бактериите се спихват при нападение на милионите сварени мозъчни клетки от Джуджака и ги мори докато вдигнат белия флаг
31
3
 
8
 
! Отговори
ЛОВ НА ВЕЩИЦИ преди 4 години
Преди 500 години са правили лов на вещици.Обвиняват някоя грозна ***, че е обладана от дявола и целия свят скача да се бори с тях.След 500 години, нищо не се е променило. Само фокуса на плебса е различен - вече не вярва във вещици, а в "мистериозни болести", които естествено ПАК СА ТУК, ЗА ДА ГО ЛИКВИДИРАТ...БЕ Я ДА БЯГАТЕ ОТ ТУКА.. *** ТАКИВА
30
3
 
11
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Продавам маски и билки, които ще ви помогнат в БОРБАТА С КОРОНА-ВИРУСЪТ!10 маски + 100 грама женшен, чесън и джинджифил НА ПРОМО ЦЕНА!!!! 89,99лв САМО СЕГА! УТРЕ МОЖЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО КУПИТЕ! САМО СЕГА!!! КОЙТО РАЗБИРА ТУК СЕ СПИРА!
29
2
 
4
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
Е кво кацат та те катайците напълниха Европа и Свето.
28
2
 
3
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 33Защото има заразяване и го крият да не се всява паника и затова самолетите не кацат транзит през тези райони а заобикалят чрез други летища в съседство и това е така отскоро което не е нормално.Прекалено са много съвпаденията а и в нашите градове кацанията са още по-странно малки кацания на международни авиолинии.Нали от години нблюдавам флайтрадар и знам ако стне странно отклонение което показва че има нещо но е скрито
27
1
 
8
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Паниката продава, със собствения ви страх ви управляват и ви правят на маймуни..Това е факт. Явно много хора това заслужавате... Истината!
26
2
 
9
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Може да е изпуснато биологично оръжие. Този вариант не го изключвам. Но какво биологично оръжие ще е този вирус като смъртността не е висока. Другия вариант е чужди служби да са виновни. Подозирам САЩ. Целта може да бъде създаване на паника и икономически натиск над Китай. Може наистина да е и вирус разпространил се заради хранителните навици на китайците. Те ядат всичко което мърда.
25
4
 
6
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Паниката продава... ДА!Като започнем от паниката, че няма да имате най-новия телефон, който снима с 2 пиксела по-добре от стария ви такъ, и стигнем до там, че ще ви покоси мистериозна болест, ВИЕ (ПЛЕБСА) сте готови да разтворите портфейла и да си дадете всичко, до последната жълтица ОТ СТРАХ!ВИЕ СТЕ СТРАХЛИВЦИ.ФАКТ!
24
4
 
6
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
ХАХАХАХАХПЛЕБСА ПРОЧЕТЕ 2 НОВИНИ ЗА КОРОНА-ВИРУСА И СТАНА ЕКСПЕРТ ПАНДЕМИОЛОГ... ЗАПОЧНА ДА СЛАГА МАСКИ И ДА СЕ БОРИ С НЕВИДИМИ БАКТЕРИИ, БЕЗ ДА ИМА ГРАМ ПОЗНАНИЕ...НАИВНИЦИ. ПЛЕБСА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ РЕСУРС - ИЗЛЪЖИ ГО И ЩЕ СТАНЕШ ТРИЛИОНЕР. ТОВА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ СЕО-ТА НА ЕПЪЛ, МАЙКРОСОФТ, ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИИ, ПОЛИТИЦИ И ПРОЧЕЕ...НОСЕТЕ МАСКИ И БУХАЙТЕ ХАПЧЕТА, ГЛЪМАРИ. ТВА Е.Неспасяеми сте - сами че се изтребите. Болнави ора.
23
9
 
4
 
! Отговори
БЪЛГРИН БУДИСТ преди 4 години
Китайците ядат прилепи и всякакви твари авфриканците маймуни и прилепи.От тях тръгна и хив и ебола и този вирус.Бял нормален развит европеец такива неща не яде.Ядат първобитните жълтури и афро ***.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е популярно ама в градът в който започна всичко местните хапват доста прилепи.Недосварени в бульон.Другият вариант е някой от новичкият им център по заразни болести в тоя щастлив и китен градец да е пробвал да изнесе някой нов щам и да го продаде на китайската мафия и нещо да се е наакало.Не вярвам че това е инцидент защото лаборатории работещи с такива много специални бактерии вируси и тн имат по няколко нива на защита.Счупил епруветка ,порязъл си пръста-тва го има само по филмите.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свещен ГущерДе е Тибет, де е украйна, де е България?Какво могат да крият?
20
6
 
1
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Аз маска няма да сложа никога! Маските са за тъпия ***, дето не знае, че трябва да си мие ръцете и си мисли, че КОРОНА вируса вали от небето, като прашинки невидима смърт.Вие сте балъци и параноици.Истината е, че корона-вируса си подхожда най-добре с лайм-ска болестИСТИНАТА!
19
5
 
11
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
За вас не знам но е повече от съмнително след избухването на епидемията самолети не летят над въздушното пространство над Китай и особено тибет,Украйна и България.Ако не ми вярвате,вижте Flightradar в чичо гугъл,а преди 2020г си летяха денонощно хиляди семолети над БГ и щом лумна епидемията ,просто ей така спряха саммолетите да минават транзит през БГ.Нещо крият от нас
18
2
 
1
 
! Отговори
до БУДИСТА преди 4 години
будистите не са ли по-смирени хора :).. или съм останал с грешни впечатления
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците се оакаха, което е нещо типично за комунистите които винаги има какво да крият и какво да спестяват на хората.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато ядеха само ориз всичко си беше читаво. От както разбраха че ориза е за гарнитура стана страшно.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става въпрос за милиони заразени и стотици хиляди умрели. В Китай всяка година има я свински, я птичи грип, и то с хиляди жертви, но никога не е имало окупиране на градове и квартали от китайската народна армия, никога не е имало затваряне на градове и провинции което говори само едно, че това е изкуствено създаден смъртоносен вирус. Приказките за зараза от пазари са само за заблуда. В самия вирус са открити ДНК от СПИН което не може да се получи в природата според специалистите.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До патенцето СатюрненПатко, знаеш ли колко милиона блока има в Китай?
13
21
 
5
 
! Отговори
БЪЛГРИН БУДИСТ преди 4 години
Много ме кефи как българите възхвяляват китай смешна комплексирана нациика.

Спонсорирани публикации