Проблемна кожа - какво говори за здравето ви?

Пъпките се появяват при повишена тревожност
13 фев 2020 18:30, Иванка Гъркова
2
Проблемна кожа - какво говори за здравето ви?
IStockphoto

През зимата кожата винаги е по-суха и зачервена. Вятърът и по-ниските температури я правят по-груба и възпалена, но когато температурите се нормализират и нейното състояние не се подобрява въпреки грижите, то проблемът се крие някъде другаде.

Стресът, липсата на сън причиняват торбички и подпухналост под очите, бръчки и тъмни кръгове. Пъпките, например, може да не се дължат само на по-мазните храни, които сте консумирали, а на хормонален дисбаланс.
 
Когато въпреки скъпата козметика, която използвате, имате различни проблеми с кожата, с които не успявате да се справите по-дълго време, е най-добре да се погледнете в огледалото по-обстойно. Разположението на пъпките, обривите или сърбежът на определени места могат „да ви кажат“ много за вашето здраве.
 
Кои кожни състояния са свързани със здравословни проблеми?
 
Стрес и повишена тревожност – пъпки
 
Ако по принцип имате чиста кожа, но през последните месеци цялото ви лице е осеяно с пъпки, то трябва да помислите как да намалите напрежението във вашето ежедневие. Повишената тревожност и стресът покачват нивата на кортизол (хормон на стреса), което причинява възпаление и появата на акне.
 
Като цяло намерете начини за релаксация и понижаване на стреса след работа, които да изпробвате. Все пак, не забравяйте през това време да почиствате внимателно кожата преди лягане.
 
Хормонален дисбаланс – акне в зоната около ушите
 
Може би си мислите, че пъпките в тази част на лицето се появяват след използването на мобилния телефон, чийто екран залепва за кожата. Да, това може да е една от причините, но другата е много по-сериозна. Но в случай, че пъпките са по-сериозни и в тях има мастни натрупвания, е добре да се консултирате с лекар. Ако те не изчезват след използването на специална козметика, се препоръчва посещение при ендокринолог.
 
Как дефицитът на хранителни вещества се отразява на кожата четете в Tialoto.bg 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОСТАЩИНА!!!

Спонсорирани публикации