Задържаните полицаи откраднали печеливш фиш, дали и банкова сметка

В ареста са зам.-началникът на Трето РПУ и началник на сектор в СДВР
Обновена: 13 фев 2020 14:06 | 13 фев 2020 13:53, Анисия Иванова
162

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Арестуваните са заместник-началникът на Трето Районно полицейско управление и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от "Вътрешна сигурност" в МВР, съвместно с прокуратурата.

"След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла ѝ, в който имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт, за да получи печалбата си. Обяснено ѝ било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена от централата на спортния тотализатор", поясни Милева.

Разследването е започнало по повод подадената от нея жалба от януари тази година в Трето РПУ заради джебчийската кражба в трамвая.

Жалбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който, нарушавайки служебните си задължения, я препратил на своя колега от СДВР. Преписката била придвижвана, без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Според прокуратурата  заместник-шефът на районното дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата.

Жената, депозирала жалбата, е възрастна, с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете.

"Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в зам.-началника”, допълни Сийка Милева.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че заместник-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписката. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в Софийска градска прокуратура.

Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
24
 
! Отговори
Два пътя... преди 4 години
единия е излишен!1.Стадион Васил Левски се напълва със 70 хил. полицаи и се повтаря ситуацията със стадиона в Сантяго;2. "Цариградско" се оборудва със 70 хил. бесилки!
27
2
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Чудя се доколко ще стигнат дъното нащите полицаи- Шефове на РПУ големи началници-да мамят и крадът!-Това е НАПРАВО ПАРАДОКС!-НЯМАМ ДУМИ-БЕЗМЪЛВЕН СЪМ- КОКОШКАРИ И ТО АЛЧНИ- Онова полицайче с обира в Казиното е направо мишка сравнение с ТЕЗИ! Значи ако им попаднат някакви документи за земи апартаменти собственост- Тези Началници ще си ги присвоят без никакъв проблем -Мисля си ЧЕ ТОВА НЕ ИМ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ! МВР Е ПО ОПАСНО ОТ КРАДЦИТЕ -ПАЗЕТЕ СЕ! ГЕРБ НАПРАВИ ГИГАНТСКА КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ В БГ
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма престъпление в което да не е замесен настоящ или бивш полицай.Всички са замесени в някаква далавера от кражби на гориво, рекет, подаване на информация на престъпници срещу рушвет и разпространение на наркотици и покровителство на дилари. Абе всичко що е незаконно пръст имат куките. От сержант до директор
25
2
 
23
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 години
Хм,нищо ново под слънцето.Отдавна сме я загубили тази държава.Две думи я характеризират" ПОВСЕМСНА КОРУПЦИЯ" .Татална повсемесна навсякаде.Всичко е корумпирано.Образование,здравеопазване,полиция,съдебна система, а пък при митниците то там си е стандарт.Не знам как може да се оправят нещата.Те качесвените хора отдавна избягаха де.
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицаи обират жени,банки,магазини правят си собствена полиция не държавна.
23
0
 
31
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Защо са с маски,защо крият бандитите от народа,това е скандално....
22
10
 
1
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
100% постановка на някое Шорошко НПО.Бледолик европеец, християнин, не е способен на такова нещо.
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги пенсионират предсрочно с тавана на пенсиите да им дойде акъла.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на тоз криминалния башибозук плащаме заплати уж да ловял колегите си бандити!Бахтий пропадналата к0чина!Това МВР трябва да се извини до крак и да се закрие!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В държава, в която Левски е само футболен отбор, а не дякон !Вие какво очаквате да се случи ?! Това нищо не е - а колко случаи на насилие, корупция и измами от страна на полицейски служители не се съобщава...Бедна ви е фантазията !
18
0
 
19
 
! Отговори
Тихия преди 4 години
Когато *** ченгета дойдат на власт.... *** е на лице. Не съм сигурен къде е границата доживотен и смъртно наказание. Един куршум е по-добър от 200 приети закона!
17
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен, ако Мъск депортира нашите полицаи на Марс, престъпността ще намалее с 90% !
16
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние чакаме тия да ни пазят.Направо ги бесете за назидание!
15
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за 12 000 ограбват бедна баба, а за джакпота няма им мигне окото и ще те пречукат.
14
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
демек полицайте следят в кои тотопунктуве са печелившите фишове, след това организират акция по усвояване
13
0
 
25
 
! Отговори
pepi преди 4 години
Полицаите не са преценили , че чужди пари да откраднеш носят само нещастия и беди и никога -нищо хубаво! А това как са потъпкали всякакви писани и неписани морални човешки закони е без всякакъв коментар......!
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук става въпрос за смешни 12 000 лева й и ги крадат на жената, а после се чудите що оня дето спечели 8 милиона не си потърсил печалбата преди 2-3 години от тотото.
11
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това вече преля чашата....Тиквата....за разстрел си! Няма държава, няма полиция, няма нищо!
10
3
 
33
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Бг-ка работа.И лъжливи и крадливи и до бога зависливи.За пари *** и майка си ще продаде.
9
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква стана тя? Ченгетата по-големи крадци от джебчийките. И само плачат за пари. Некадърници!

Спонсорирани публикации