Задържаните полицаи откраднали печеливш фиш, дали и банкова сметка

В ареста са зам.-началникът на Трето РПУ и началник на сектор в СДВР
Обновена: 13 фев 2020 14:06 | 13 фев 2020 13:53, Анисия Иванова
162

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Арестуваните са заместник-началникът на Трето Районно полицейско управление и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от "Вътрешна сигурност" в МВР, съвместно с прокуратурата.

"След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла ѝ, в който имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт, за да получи печалбата си. Обяснено ѝ било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена от централата на спортния тотализатор", поясни Милева.

Разследването е започнало по повод подадената от нея жалба от януари тази година в Трето РПУ заради джебчийската кражба в трамвая.

Жалбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който, нарушавайки служебните си задължения, я препратил на своя колега от СДВР. Преписката била придвижвана, без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Според прокуратурата  заместник-шефът на районното дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата.

Жената, депозирала жалбата, е възрастна, с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете.

"Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в зам.-началника”, допълни Сийка Милева.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че заместник-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписката. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в Софийска градска прокуратура.

Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
34
 
! Отговори
тя преди 4 години
Големи началници с големи заплати за да следят за спазване на законността в Държавата , а те престъпници !
47
0
 
29
 
! Отговори
Завалиите преди 4 години
Демек тотаджийката от пункта е докладвала на специалистите и те надминали джебчийския континент по своите умения.
46
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах Сийче, Сийче, ела ми в униформа и с белезници...всичко ще призная
45
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После разчитайте на полицията да ви пази от крадци.
44
2
 
8
 
! Отговори
Пешо секса преди 4 години
Анисия ли си ква си.. Вземи прочети пак статията си и пробвай да разбереш написаното! трудно е, нали? Кой клас имаш изкаран, моме?
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви мизреници са тези двамата. Свили фиша на пенсионерка. Сега понеже за нищо не стават ще умрат от глад.
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фиша е откраднат, бабката подава жалба. Полицаите имат късмет и хващат крадеца, шефовете им решават че няма да върнат откраднатото, а ще си го присвоят.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най големите неудачници навремето станаха полицаи.. сега 10г по късно ги виждам и са същите ***.. доносници ..пласьори на дрога измамници .. корумпирани . Не политиците са ни виновни ,просто сме си просто сме си лош материал озлобен и корумпиран. Накрая ще излезе че точно политиците са най читави
40
0
 
8
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
Забравих : статията е писана от някого на,, бело"...!?
39
2
 
20
 
! Отговори
Борисчо преди 4 години
Ей тези ни пазят от джебчиите... а аз се чудя защо от години върлувар джебчийски кланове по моловете и рейсовете в София
38
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех си аз че шефовете в МВР заработват извънредно като джебчии по трамваите, а може дори и на магистралата да се трудят вечер.
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фиша бил откраднат,бабата подава жалба и изведнъж фиша се оказва в полицаят,при който е отишла жалбата.Как става това?Нещо не се връзват нещата.Как е попаднал в него,като вече е бил откраднат и той няма как да го вземе от бабата?
36
1
 
11
 
! Отговори
Да ама не преди 4 години
До Анонимен 44За този модел трябва да има политическа воля и чисти хора а у нас такива няма.Всичко е проядено от корупция и репресии....
35
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родната полиция е уникат - един откраднал фиш, един обрал банка, едни участват в схема на митница ...Малката Швейцария сме, така каза Боку.
34
2
 
3
 
! Отговори
M. преди 4 години
едно три едно две
33
1
 
28
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До ВуйчоДо месец ще са на свобода и всички ни я ще им платим 20 заплати и високи пенсии,системата пази бандитите и подкупите а ни я им плащаме и те ни се смеят.
32
5
 
10
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Целта на шорошоидите е ясна. Да оставят бабата без пари, да не може да си гледа детето, за да го вземат и да го дадат на семейство чернокожи норвежки геове. НО ПАСАРАН!!!
31
0
 
36
 
! Отговори
честито преди 4 години
Щом шефовете правят измами и крадат предоставете си какъв бардак и анархия е в полицията,и за /награда/им вдигат заплатите!!!???
30
1
 
22
 
! Отговори
България преди 4 години
Тез дето трябва да ни пазят ни крадат! От алчност измамили горката жена!После ми ръсят акъл и морал!!!??? Що???
29
0
 
32
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
пълни ***, затвор за тях

Спонсорирани публикации