Липосукция - може ли да отслабнете с нея?

Вижте кои са предимствата и недостатъците на процедурата
15 фев 2020 22:20, Дарена Найденова
8
Липосукция - може ли да отслабнете с нея?
IStockphoto

Липосукцията е медицинска намеса, която премахва допълнителната мазнина от тялото ви. Започва да се практикува през 80-те години на миналия век и постепенно се превръща в една от най-популярните пластични операции в света.

 
В повечето случаи процедурата е доста скъпа и не се покрива от здравната ви осигуровка. Хората се подлагат на нея най-често, когато диетата или упражненията, които са избрали, не са премахнали излишните мазнини около някои части на тялото.
 
Ако решите да заложите на такъв метод, има някои неща, които трябва да знаете.
 
Как работи липосукцията?
 
Процедурата отнема около 1 до 2 часа и се прави по-скоро от козметична гледна точка. Хората, които се подлагат на тази операция, не се опитват да загубят големи количества от теглото си, а по-скоро да оформят тялото си.
 
Някои от най-честите места, на които се прави липосукция, са коремът, бедрата, дупето, ръцете, горната част на врата, която се намира точно под брадичката. В зависимост къде точно изберете, упойката може да бъде местна или цялостна.
 
След това хирурзите инжектират в зоната на операцията смес, съдържаща физиологичен разтвор, лекарство с изтръпващ ефект и лекарство, което намалява кървенето. Това се прави, за да може кожата и мазнините да се отделят от важни структури като мускулите и кръвоносните съдове, така че да не се повредят по време на процеса на засмукване.
 
Във втората фаза от операцията, лекарите използват дълъг метален инструмент, наречен канюла, който вкарват под кожата ви. Той служи за вакуумиране на мазнините. По време на този процес, хирурзите също така могат да използват и по-малка канюла, за да отстранят мазнините в близки райони около главната цел и да постигнат по-естествено и гладко очертание на фигурата ви.
 
След като мазнините, които искате да се отстранят, ги няма вече в тялото ви, те могат да бъдат изхвърлени или да бъдат инжектирани в друга ваша част – гърди, дупе или лице. След липосукцията, най-вероятно вашият лекар ще ви препоръча да носите временна лента над засегнатата зона, за да помогнете на кожата да заздравее по-бързо.
 
Още за предимствата и недостатъците на липосукцията четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам, ако човек не ограничава храненето след липосукцията, впоследствие допълнителни килограми ще се натрупат на други места по тялото му, защото там, където са изтеглени тлъстини, всъщност били извадени клетките, в които се трупат мазнините и вече нямало как там човек да натрупа тлъстини.Дали целулитът, за който пише 5 е същият вид трупане на мазнини на други места по тялото, вместо там, където е направена липосукцията?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мили момичета и жени , когато бях на 25г. си направих липосукция на колене, няколко години след това започна поява на целулит по бедрата нагоре /отпред/, сега съм на 50 и от години се притеснявам да събличам на обществени места , масажи и упражнения не помагат ,а отслабването го влошава ,така че внимавайте
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колежка разказа за своя близка, която се подложила на липосукция.Не знам колко кила от телесното си тегло е свалила по този начин, но впоследствие се наложило да й правят "спасителни процедури". Точно така се изрази колежката ми.Тези "спасителни процедури" станали наложителни, защото "закъсала с електролизата".Това последното колежката не можа да го обясни. Нали електролизата е физикохимичен процес, поне така запомних от изучаваното в гимназията. Какво общо има с отстраняването на тлъстини?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е животозастрашаваща абсолютна глупост без реален ефект. При нея няма отслабване на цялото тяло, а само образуване на неестествени дупки на определено място, да не говорим колко е гнусно.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да започнат да съдят авторите на подобни статии. Как ще пишеш за липосукция безкритично, Дарено? Откъде се взехте такива безмозъчни гъски, които срещу 1000 лева на месец правите всичко!?
1
0
 
27
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Това е много вредна и опасна за живота процедура прочетете подробности какви ужаси и усложнения има от нея, ОТСЛАБВАЙТЕ С ДИЕТИ И СПОРТ, никога с такива пpocтотии, ако ви е мил животът!

Спонсорирани публикации