Грим на всяка цена - в кои случаи да си дадете почивка?

Почистете лицето си преди и след тренировка
19 фев 2020 22:50, Иванка Гъркова
3
Грим на всяка цена - в кои случаи да си дадете почивка?
Снимка: Pixabay

Има жени, които не могат да излязат навън, ако не си сложат грим. Те до такава степен са свикнали да прикриват несъвършенствата, че ако почукате на вратата им и ви отворят, ще ви е трудно да ги познаете. Няма нищо лошо да бъдем по-взискателни към външния ни вид, но в някои случаи е по-добре да избягваме гримирането.

Не става дума само за вредните съставки в козметиката, която всички ползваме. Ако искате да се справите с проблемното акне или възпалението, то е по-добре да си дадете малко почивка и да не поставяте дебел слой фон дьо тен на лицето всеки ден.

Кога не бива да се гримирате?

Преди и след тренировка
 
Забравете за грима преди и след фитнес. Това как изглежда лицето ви трябва да е най-малкият ви проблем по време на тренировка. Тогава човек се поти доста и трябва да попие потта с кърпа, а това може да причини инфектиране, особено ако по кожата има крем и бактерии.
 
За да нямате запушени пори и неприятни пъпки, ходете на тренировки с чисто лице и веднага след края им мийте лицето със специален гел. Препоръчително е да не попивате водата с кърпата, с която сте бърсали потното си тяло.
 
Известно време след тренировка оставете кожата "да диша" и не поставяйте никакъв грим, а само овлажняващ продукт.
 
След плуване
 
Водата в плувните басейни може да е пълна с тежки съставки (например хлор), използвани за пречистването й, които да реагират на вашия грим. Първо, ако размажете спиралата или сенките си докато плувате, ще усетите парене и раздразнение, освен това ще нарушите кожната бариера.
 
Още случаи, в които не бива да се гримирате, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Кольо Зидаря преди 4 години
makeup transformations ugly to pretty в YouTube и всичко ще ви стане ясно . Няма опция за почивен ден. Няма ден , кожата да дишала и там други глуповини.Колкото е по плътен грима - толкова повече покрива от истинската "красота" на момата .Съвет към ергенчетата - Ако искате да се ожените и да имате щастлив брак , без изненади - Водете новата си приятелка ПЪРВО НА БАСЕЙН . И хууубаво я накиснете да падне маскировката .

Спонсорирани публикации