Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура

Главният прокурор и МВР извършват спецакция в Ихтиман и Костенец
27 фев 2020 15:45,
187
Гешев: Престъпници и олигарси искат неработеща прокуратура
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов оглавиха специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Ихтиман и Костенец.

Още по темата

"Акцията е като тази от вчера, няма да спрем с тази дейност. Обещал съм на българските граждани спокойствие и намаляване на битовата престъпност до края на годината. Независимо от това на кой какво му се иска, ние няма да спрем да браним интереса на гражданите и държавата", заяви главният прокурор пред журналисти.

Според Иван Гешев осъдени престъпници искат да се промени дейността на прокуратурата, превръщайки я в слаба такава. Лица, които са обвиняеми, различен вид олигарски, искат неработеща прокуратура, категоричен е Гешев.

Главният прокурор смята, че действията на прокуратурата спрямо най-богатите и битовата престъпност е стреснала престъпниците. Точно по тази причина те желаят да отслабят нейните действия. Прокуратурата се грижи за интереса на гражданите, категоричен е Гешев.

"Наглост е адвокати на подсъдими олигарси да дават предложения на Румен Радев за промени в Конституцията. Не знам какво иска президентът, защото не участваме и не сме викани за консултации, нито за мнение. Продължава да не ми е ясно каква е целта на събеседванията при него, защото от българската прокуратура не е искано становище", допълни главният прокурор по повод консултациите на Румен Радев.

По повод евентуалната проверка за продажбата на Пловдивския панаир, Иван Гешев коментира, че така ще има и при евентуални нови данни, ще се разследва всеки, участвал в нея.

Главният прокурор коментира и казуса с Васил Божков. Според него България е направила всичко, което се изисква от нея, сега на ред са властите в ОАЕ. Днес е приключило посещението на двама представители от ВКП, които са говорили с представители на прокуратурата в ОАЕ.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира акцията в Ихтиман и Костенец. Той разказа, че районът е спокоен, няма притеснение у хората. Имало е задържане на 10 лица в две общини, намерени са 1 килограм марихуана и цигари без бандерол. Цялостните резултати от акцията се очакват в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Гешев само от г-н Борисов го е страх !:)))той е много смел!:))))
59
7
 
4
 
! Отговори
бай геш преди 4 години
до Черепа Стой си там Васко.Докато не се върнеш жена ти ще те замества в ареста.Ти си знаеш.
58
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каскета да каже какво се случва с разследването на Джи Пи Груп относно източването на европари и манипулиране на обществени поръчки. И защо след като Боко каза да се извади тази фирма от обществените поръчки тя продължава да получава апетитни такива.
57
13
 
8
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 4 години
А, СДЕЛКАТА ЗА ТЕХНОИМПЕКСА , НЕМА ЛИ ДА СЕ РЕВИЗИРА...?!АМА , КАТО ГЛЕДАМ И "ИЗДРЪЖКАТА ОТ МНО"- НА КАКА ДЕСА С МЕРЦЕДЕСА Е ЗА ПРОВЕРКА!ТУКА ТРЕБВАТ ПОНЕ ОЩЕ 10-20- "ГЕШЕВЦИ НА ТЕРЕН"!САМА ТАКА ША СЪ УПРАЙМ...ХА,ХА,ХААААААААААА
56
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За един престъпник и милиардер казват, че има къща в Барселона. Той ли иска неработеща прокуратура?
55
9
 
27
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Най-големите престъпници и олигарси да в ГЕРБ, но тях прокуратурата не ги закача.
54
0
 
3
 
! Отговори
Едноок СМОК преди 4 години
До ЦИКЛОПАТи вЕрваш ли си сам на себе си?
53
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, кога ще атакуващ руските анклави на българска територия - Нефтохим, Булгаргазпром, Шпионския център Камчия, Позитано, Президентството, "русофилско братство", Шпионския руски "културен център",... ?
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че престъпниците и олигарсите назначават прокурорите от своите среди.
51
3
 
18
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 4 години
Мачкай Гешев, аз съм доволен за сега. Имам само една забележка и тя е да да обръщате внимание и на ГЕРБ-ерите.Никой нищо не казва за "къщата на Бойко в Барселона" или за "имотите на братовчеда на Бойко в Банкя"Сигнали има, защо обаче се мълчи? Това дава повод за съмнения в прокуратурата. Иначе - до тук добре, големи удари, но трябват още - Пеевски, Бойко и много други чакат.Нали не искате да мислим, че прокуратурата е зависима?
50
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Гешев, бий по русофилската Мафия, та да се стреснат българските политици !
49
3
 
22
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Отдавна не живея в България. Така че не съм разбрал. Моля някой да ми каже :? Откога в България има независима прокуратура ?? ? ? ? ? ? ? ?
48
0
 
8
 
! Отговори
бай Гешо преди 4 години
До бай ПешоНека мачка, само да не е с голо д..е, че тегова резилът ще е голЕм!
47
13
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
давай Гешев, мачкай!
46
0
 
14
 
! Отговори
V преди 4 години
Че тя наща прокуратура кога е работила?? Добре че беше Валери Симеонов да крещи че Божков не плаща данъци .Валерката свурши работата на прокурора ,а горанов накрая остави Божков да избяга. В перник герб крият проблема чак до изборите ,а към герб няма обвинения .Що така ве ??? Ами горанов ??? Колко пъти да гази закона и с колко милиона да ощети обще ството за да има реакция от прокурора ??? гешев е герберас .Той не трябва да решава дали горанов е виновен .Това трябва да го решава съда .
45
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, кога ще атакуващ руските анклави на българска територия - Нефтохим, Булгаргазпром, Шпионския център Камчия, Позитано, сектата "русофилско братство", Шпионския руски "културен център",... ?
44
0
 
3
 
! Отговори
бай геш преди 4 години
до Черепа Преди малко пак я вкарахме.Миахахахахахахх
43
3
 
14
 
! Отговори
Борисов=Пеевски преди 4 години
От днес вече Пощите ще разпространяват вестниците на Пеевски, на зягуба разбира се. След като с печатниците и с Лафка премахна конкуренцията сега държавата ще поеме и този масраф на Пеевски. Всичко, което поиска дубайският принц Шиши.
42
12
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ОЧАКВАМ ДА ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЕ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ НА ГЛАВНАТА ПАРТИЙНА ПЕРАЧКА НА БКП/БСП/ДС ОТ ОФШОРКИТЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ!ЩЕ ДАМ БАНКЕТ В КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА !ОБЕЩАВАМ!
41
4
 
6
 
! Отговори
Черепа преди 4 години
до 39 Синко, жена ми не е в ареста. Платих и гаранцията от 1,5 милиона лева за да е на свобода, ако не знаеш преди седмица!

Спонсорирани публикации