Лечебна ли е водата с лимон? Според учени не съвсем

"Коктейлът" може да провокира ерозия на зъбния емайл
8
Лечебна ли е водата с лимон? Според учени не съвсем
Снимка: Pixabay

Испанският диетолог Айтор Санчес призова да не се счита пиенето на вода с лимон на празен стомах като панацея за всички болести, пише БНР.

В коментар пред вестник La Vanguardia експертът каза, че повечето лечебни свойства, приписвани на водата с лимон, са не само преувеличени, но и по-скоро неверни.

Според него процесът на детоксикация на организма зависи от функционирането на най-важните органи - черния дроб и бъбреците, а не от употребата на определени продукти. Освен това обикновената вода с лимон няма да може да повиши имунитета или да предотврати рак, добави той.

Диетологът също посъветва да не се употребява популярния "коктейл", тъй като може да провокира ерозия на зъбния емайл.

Санчес обаче смята, че лимонената вода може да бъде по-малко вредна алтернатива на сладките газирани напитки,но не трябва да се очаква лечебен ефект от тази напитка, заключи лекарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: водалимон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Лимонка преди 4 години
Според руските учени обаче, водката с лимон (и без лимон) е по-лечебна.
7
0
 
3
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
Поредният доктор под крилото на фирма-мафията. "Капацитетите", когато заболеят сериозно, да видим дали ще се лекуват само с химия! Добре, че все по-малко хора им вярват!
6
0
 
5
 
! Отговори
Заглавието е ... преди 4 години
...пълна комедия - "според ученИ". После се оказва, че "ученитЕ" с един брой диетолог, симпатичен 32 годишен влогър-хлапак, постдокторант в Гранада, който вдига видеошум около идеите си за диетично хранене...Смях;)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Имате проблем със статистиката - в най-напредналите / и най-замърсени/ индустриално страни СПЖ е и най-висока/ обичайно 80+/ . Най-ниска е в райони с относително запазена природна чистота и ниска индустриализация/ определени части на Африка/. Така е било и в Европа преди индустриалната революция, продължителността на живота рядко е надхвърляла 40 г...
4
1
 
7
 
! Отговори
Цар Симеон преди 4 години
Правете точно обратното! Лъжат ви в очите!
3
3
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Това с емайла е вярно. Затова 2-3 седмично трябва да плакнете с юнашко мляко.По-естествено бяло не сте виждали. Бонус - свеж дъх** В зависимост от диетата на партньора
2
2
 
13
 
! Отговори
Леле преди 4 години
И това е вярно! Но! В момента живеем в епоха с най- дълга продължителност на живота... сори- не са пушили и пили кафета и уискита в средните векове, но да достигнат 35 е било истинско чудо... а доколко могат да достигнат хората е въпрос не само на здравословно хранене, но и на генетичен фонд, ниво на стрес и много други фактори... иначе преди стотина години и от един болен зъб са умирали хората...
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Храната, водата, въздуха - всичко е отровно и замърсено. Затова и хората днес живеят толкова малко. Средно 70-75г.Ако се хранехме с хубава храна, спортувахме повече, и не употребявахме цигари алкохол и кафе щяхме средно да живеем по 90-100г. Човешкото тяло при нормални условия живее в диапазона 70-120г. А днес хората масово доживяват само до долната граница. Столетниците са единици и повечето хора още на 55-60 години вече изглеждат ужасно и страдат от много болести

Спонсорирани публикации