Бежанци: Турция ни притиска да отидем в Гърция!

Атина обяви, че планира изграждането на два нови временни лагера
Обновена: 7 мар 2020 18:51 | 7 мар 2020 18:47, Веселина Йорданова
68
Бежанци: Турция ни притиска да отидем в Гърция!

Отново има сблъсъци между полицията и мигрантите на гръцко-турската граница. Мигрантите блокирали границата и се опитали да свалят оградата с въжета. Гръцките органи на реда използваха сълзотворен газ и водни оръдия, предаде Bulgaria ON AIR.

Много от мигрантите твърдят, че турските военни ги притискат да се опитат да влязат в Гърция нелегално. Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис обвини Турция, че подпомага натрупването на мигранти на границата и заяви, че сделката за миграцията между Турция и Европейския съюз е “мъртва”, тъй като Анкара я е нарушила.

Гърция планира да изгради два нови временни лагера, в които да се настанят стотици допълнителни търсещи убежище, които са пристигнали след решението на Турция да отвори границите, заяви министърът на миграцията Нотис Митарахи пред телевизия Skai, цитиран от Франс прес.

"Искаме да изградим два затворени центъра - северно от Серес и край Атина с 1000 места", заяви той и допълни
"Нуждаем се от подкрепата на местните общности. Не можем да оставим всички (тези) хора на островите".

Митарахи каза, че лагерите ще приемат търсещите убежище, които са пристигнали след 1 март, когато Турция обяви, че вече няма да попречи на хората да се опитват да преминат в Европейския съюз.

Жители на Серес в отговор на слуховете, че ще е домакин на един от лагерите, организираха протести по-рано тази седмица, а местните служители обявиха своето несъгласие на плана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: бежанциГърцияЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резака вкарва терористи в НАТО.Турция трябва да се изключи от НАТО.И тогава ще гризнат мазната опашка.Даже и ФАЩ трябва да се изхвърлят.НАТО не е ФАщ
31
3
 
50
 
! Отговори
българин преди 4 години
Значи. Ако това е истина.Аз се питам следното.Защо Америка не го знае още това?Защо Не се "сезира" И въведе САНКЦИИ НА ТУРЦИЯ? Тази държава създава проблеми на цял един континент! И след като тази "демократична" държава.Поне така Тя се нарича. Та санкции до дупка на Турция! А не само когато На нея и отърва срещу Русия,Китай или Корея!!! Предстои да видим реакцията и. Ако нищо не предприеме.Щом се вживява в истинска "демокрация" и стожер в света на демокрацията.Трябва да реагира! Та????
30
3
 
38
 
! Отговори
Йордан преди 4 години
Фашиист да не си на днешно време.Виждат как гадните им идеали за чиста кръв, прясна спееррма, топла урина и прочее фашстки глупости, все повече се изтъркват.
29
17
 
37
 
! Отговори
Циник преди 4 години
РИветИ за прокажените си гени, но и това е типичният за вас български фалш.И да изчезне, какво?Светът ще загуби един "велик" народ?
28
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция трябва да даде ядрени оръжия на Гърция с цел респектиране на турците.
27
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоганьо си разиграва коня както си иска, меките китки от Брюксел нищо не правят по въпроса и те така...
26
31
 
41
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
Да идват в България, толкова празни села и замрели градове могат да съживят.
25
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахо,Не ги разбираш нещата. На Ердо му дадоха пари, точно за да не падне от власт. И пак ще му дадат, стига да слуша, ще папка. И Русия не му отряза главата, след обещанието да се поправи. Два пъти! И един път се намеси за да го спаси.Проблема е с тези дето даваха пари за фундаменталния ислям. Не се ли отрече от тях ЕС пак ще му спре парите, а Русия , ще му измисли ново споразумение.Мисля, че Ердо някога, ще си научи урока. Или бавно схваща. Но от няколко стола се сяда на земята лесно.
24
3
 
35
 
! Отговори
Из медиите преди 4 години
Вярно ли Гешко и Цацко заедно с няколко барети днес са опитали да отвлекат Божков-Черепа,а властите в Дубай се спускали от смях като обяснили,че Ганьовщините не минават в тяхната държава!
23
11
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
На Ердоган Пари не Са му давали,Преди 2 дена Дадоха на Мицотакис 700 милиона , Ердоган иска Мицотакис да си направи Ограда с Европейски пари,ЕС иска Ердоган да падне от Власт а той Става Все по Силен, ЕС не помогна на Ердоган в Сирия - за да падне от Власт, Ердо пък взе че Разказа Играта на АсадХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
22
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Ердоган не трябва и една стотинка да му се дава! Тия от ЕС са наивници. Разберете, че психологията на изнудвача и рекетьора е такава, че той ще те изнудва, докато може. С престъпници и теоррист не трябва да се преговаря. ЕС трябва да обяви Ердоган за терорист и повече никой да не разговаря с него. Пълна изолация на турция и ще видите, че до 3 месеца режимът не Ердоган сам ще падне.
21
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Цитат: "Разбрахте ли че в Западна Германия строят паметник на Ленин, това е много притеснително"Маркс е немец. Ленин е финансиран от Германия за да дестабилизира Русия и Русия да претърпи поражение през първата световна война (което и сработи). В Берлин суспендираха свободния пазар и наложиха комунистическо замразяване на наемите на жилищата. Къде е изненадата с паметника?
20
1
 
54
 
! Отговори
зле сте преди 4 години
Кога неграмотните драскачи ще се научат да правят разлика между мигранти и бежанци?Заглавието е абсурдно.
19
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Товариш ги на самолети и ги пращай кой откъде е. Който е от Афганистан за Афганистан, който е от Пакистан за Пакистан и т.н. Ай, ш ги и в ... Не може така да се пресичат граници. И аз искам да отида да работя в Швейцария, ама лошо швейцарците ми искат виза...
18
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9СССР след края на първата Световна спасява Турция. Без съветската помощ Смирна щеше да е част от Гърция и най-вероятно Гърция щеше да е буфер между България и Турция която вече нямаше да има никакви територии в Европа.
17
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мицотакис, един съвет от мен. Товариш ги тия терористи на кораби и ги пращай пак в Сирия и оттам да ходят, където си искат. Те пак ще отидат в турция. Или ги товари на самолети и ги пращай на баба Меркел, тя нали ги покани. Ислямисти нямат място в Европа. Европа е само за цивилизовани хора.
16
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно!И на предната бежанска вълна отново по големите проблеми бяха в Гърция.Сега пак им дадоха пари, ако не приемат бежанци, ще връщат ли парите.Отделно се оказа, че повечето са от Афганистан и Пакистан. Те нямат право на статут бежанци. Не стигат парите да ги натоварят на самолет и от където са?Или не може Гръцката държава да се справи, или създава този цирк с друга цел. Вероятно иска още пари. Но ако продължава да пали народа си, в безсилие да реши нещата, може да граничим с Пакистан.
15
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайци и японци идват в Европа с фотоапарати да снимат и да се дивят на европейските съкровища и културни достижения, а тези от близкия изток идват с омраза в сърцата само да цоцат социал и да тероризират местните. Европа отворила обятия за тях, а те я мразят. Айде сиктир, наглетци. Никакви мигранти, здрави граници и това е. Да се дадът парите предвидени за Турция на Гърция като Ердоган знае много. Никакви пари и инвестиции за Турция и заводите да си изтеглят. Докато не падне режима на Ердоган.
14
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нас без да ни притискат отиваме в гърция,ама през лятото,тия клиенти са за слабия сезон
13
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Идеалист Германия е извършвала геноцид в Намибия. Но това е минало. Не може заради нещо случило се преди 150 години да самозатривате европейската цивилизация без която развитието на човечеството щеше да бъде немислимо.