Рецептата Dnes: Салата с червено цвекло и кленов сироп

Невероятен вкус и с много витамини
12 мар 2020 08:48, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Салата с червено цвекло и кленов сироп
Снимка: iStock

Продукти:

5 броя средно големи глави червено цвекло, почистено
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици кленов сироп
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Увийте главите цвекло в алуминиево фолио и ги поставете в тава за печене. Печете ги за около час, докато омекнат добре. Свалете фолиото и охладете до стайна температура или около 15 минути. Обелете и нарежете главите на едри кубчета. Отделно смесете кленовия сироп с оцета, солта и пипера. Разбъркайте. Залейте цвеклото с винегрета. Охладете в хладилник за около час преди сервиране.
 
По желание можете да сервирате с кубчета сирене, рукола, зелена салата или друго по избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости ,свареното цвекло се нарязва и се овалва в счукан чесън,олио,малко сол и лимонов сок,това е рецептата на баба ми!

Спонсорирани публикации