С книга у дома - кои заглавия да прочетете

Бъдете #ОтговорниВкъщи
17 мар 2020 21:21, Криси Табачка
27
С книга у дома - кои заглавия да прочетете
Pixabay

Живеем във време на световна пандемия, макар много от нас да не са предполагали, че можем да бъдем в тази ситуация.

Експерти ежедневно повтарят колко е важна социалната изолация, за да предпазим себе си и близките си, а всичко това има и една положителна страна – ще имаме повече време за нещата, които иначе някак остават на втори план.
 
Така, докато сте вкъщи, можете да наваксате и да се обогатите с няколко добри заглавия, които се превърнаха в истински хит.
 
Разбира се, книгата остава един от най-добрите начини да се разнообразим, да подсилим въображението си и да научим нещо ново.
 
Подбрахме за вас 5 много добри заглавия, които същевременно са доста различни, за да отговорим на всеки вкус.
 
С някои от тях ще се развеселите, а други ще ви накарат да се замислите за много неща от живота.

1. Елиф Шафак – „Любов“
 
„Любов“ е един от бестселърите на турската писателка Елиф Шафак. Книгата е публикувана през март 2009 година, а авторката ѝ я пише в продължение на над 15 години.
 
Разказва се за Ела Рубинстайн, 40-годишна домакиня от Бостън, майка на три деца и рецензент към литературна агенция. Първата ѝ задача е да прочете и оцени „Сладко богохулство“ – роман, написан от напълно неизвестен автор на име Азис Захара. Книгата на Захара разказва през погледа на различни хора за пътя, извървян от Шамс към Руми, както и за ролята, която дервишът изиграва при трансформирането на успешния, но нещастен духовник, в отдаден мистик, страстен поет и защитник на любовта. Завладяна от „правилата“ на суфизма, които защитават равенството на всички хора и религии и искрицата любов, която всеки носи в себе си, Ела осъзнава, че историята на Руми е огледало на нейния живот и че Захара – както Шамс, идва, за да я освободи.
 
„Любов“ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговаря на големия въпрос: „Как любовта може да промени живота ни?“.

2. Джордж Оруел – „Фермата на животните“
 
Книгата е изключително интересна и дава много поводи за размишления. Героят Джоунс има ферма с животни, които обаче един ден вдигат бунт и го прогонват. Превратът се води от свинете във фермата, които самостоятелно се провъзгласяват за най-умни сред останалите животни. Книгата проследява израждането на революцията към тоталитаризъм, опорочаването на идеалите, отстраняването на съперниците, измислените врагове, дезинформацията и всички инструменти на манипулацията. Лозунгът, който издигат свинете във фермата е „Всички животни са равни, но някои са по-равни от други“.
 
Кои други заглавия може да прочетете, вижте в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паулу Куелю сте забравили
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастните хора четат друга литература. Книги иначе има за всеки. Стига да има кой да чете.Книги, а не "заглавия", скъпи деца и илитератчета!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криси, тия сме ги прочели отдавна, хубаво е да ги прочетеш и ти, преди да пишеш за тях, мило детенце.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пробвайте ( Балсамиране на мумий на джуджета )И (1001 начина да направите нещо полезно от отпадаачни продукти и руски рубли )
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моята Борба на Адолф
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За бсп препоръчвам Винету доста по добра и мъдра книга от Капитала
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е време за книжлета като това на Шафак. Ако е страшно, готви се за по-страшното. Оруел - да. Книги за оцеляване - да. Но най-вече мислене и обсъждане на какво евентуално ни готвят и как ще ни сготвят покрай този вирус, за който иначе няма съмнение, че съществува.
14
1
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Ако те ударят по бузата, дай си и другата буза". Как пък не? Ей на това учи Библията.
13
2
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Как може да не сте включили нито една книга на Стивън Кинг? Например романът,, Възкресяване", град ,,Отчаяние", ,, Гробище за домашни любимци ", ТО" , има още много негови романи. Държат в напрежение книгите му,докато не ги прочетеш,не искаш да ги оставиш.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би ако хората спазваха 10-те божи заповеди, щяхме да живеем по-добре - в мир със света и себе си. От 2000 години го пише в Библията, но никой не го направи.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от набожни! Ако наистина имаше Бог светът нямаше да е толкова несправедлив и тоя вирус нямаше да мутира по хората.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оруел-1984
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теодор Драйзър: Американска трагедияПо време на пост - БиблиятаДостоевски: Бесове
8
1
 
7
 
! Отговори
Абориген преди 4 години
Четете ВИНЕТУ другари и другарки !!!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откровението на Йоан.Книгата на Енох.Тези пророчески книги говорят точно за нашето време. Ние сме тези които живеят в последните дни.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най добре четете Библията защото там е скрито спасението!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много *** книга. Първата съм чел и е брутална тъпотия. По-добре стара класика като Майстора и Маргарита,и други такива класически романи.
4
3
 
7
 
! Отговори
Споделено преди 4 години
Хари Потър не става и деца да я четат. Прочетох като тийнейджър първите 3 книги. Прехвалена авторка и това е, не може да пише.,,Игри на тронове" и 3-те книги по сериала ,,Последното кралство", първата книга е само със заглавие ,,Последното кралство на Б.К.са 100 пъти по-добре написани. Има и битки, има и драма и жажда за власт и кралски интриги.
3
4
 
3
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Прочетете стопанката на Господ. Ще разберете много работи за българите, кои сме ще настръхнете.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целина от Леонид Брежнев!

Спонсорирани публикации