Рецептата Dnes: Закваска за домашен хрупкав хляб

По-вкусно от домашен хляб със закваска няма
30 мар 2020 08:07, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Закваска за домашен хрупкав хляб
Снимка: iStock

Продукти:

3 супени лъжици картофено пюре на прах
3 супени лъжици захар
240 мл топла вода
2 и ¼ чаени лъжици жива мая
 
Приготвяне:
 
Смесете картофеното пюре на прах, захарта, водата и маята. Разбъркайте добре и затворете с капак. Оставете сместа да преседява в затворения съд за 5 дни. Редовно разбърквайте всеки ден с дървена лъжица. На сутринта на петия ден подхранете закваската с още 3 лъжици пюре на прах, 3 лъжици захар и 240 мл топла вода. Вечерта отделете 240 мл от закваската и направете хляб. Това количество е достатъчно за 1 хляб. Остатъкът можете да запазите в хладилник за следващото месене. На всеки 5 дни повтаряйте процедурата за подхранването на закваската, за да я поддържате.
 

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 2 месеца
Толкова дни екшън при положение, че слагате и мая за хляб.
1
1
 
4
 
! Отговори
Хрупкав кекс преди 2 месеца
Двете лъжички ясно, ама 1/4 от третата, откъм дръжката ли да бъде? Уточнете.

Спонсорирани публикации