Църквата до гробищата в Бергамо е най-накрая празна от ковчези

В последните седмици непрестанно прииждаха ковчези на починали
19 апр 2020 07:30,
17
Църквата до гробищата в Бергамо е най-накрая празна от ковчези
Снимка: БГНЕС

"Църквата на гробищата в Бергамо е празна. Най-сетне." С тези думи кметът на северноиталианския град придружи качена от него днес в Twitter снимка на храма отвътре - вече без ковчезите, които прииждаха там непрестанно през седмиците на пандемията, предаде Франс прес.

Думите му и кадърът показват, че постепенно се разсейват облаците над страната и по-специално над областта Ломбардия, които излизат от острата фаза на здравната криза. Вирусът взе 23 000 жертви в Италия и над половината от тях са в този регион.

Още по темата

Управляван от Джорджо Гори, член на центристката Демократическа партия, Бергамо е смятан за град-мъченик, пострадал най-силно от COVID-19.

В четвъртък кметът съобщи в Twitter, че от 1 март до 12 април са загинали 795 от неговите съграждани - над двойно повече, отколкото показват официалните данни (272), отчитащи само смъртните случаи сред тествани пациенти. Множество поразени от COVID-19 умират, без да е потвърдена диагнозата, ако не са хоспитализирани, предава Dir.bg

По време на кризата градските погребални агенции не смогваха да обгрижват покойниците и се наложи телата да бъдат изпращани в други региони, където да ги кремират.

Вчера Италия съобщи, че броят на оздравелите значително нараства и те са вече над 2500. В Ломбардия за пръв път от месец болните на интензивно лечение са под хиляда.

Идната седмица местните власти се канят да подложат на кръвни тестове медицинския персонал в някои от най-силно засегнатите градове като Бергамо, Бреша, Лоди, Кремона, а после и Милано.

Професор Валтер Ричарди от Висшия здравен съвет на страната, цитиран днес в италиански медии, попари обаче твърде оптимистичните очаквания с думите: "Втората вълна не е хипотеза, а неизбежност".

"Ето защо е много важно да не ускорим това завръщане. Иначе рискуваме втора вълна още преди лятото", изтъкна експертът, който е и съветник на Световната здравна организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 8. Абсолютни глу.пости си написал. Първо, *** е из.род, и второ, ако беше друг нямаше да вземе кредити ли в тази ситуация? Ти си просто един завистлив и озлобен червен галошш, като оня *** прецедента.
14
3
 
4
 
! Отговори
рубашка преди 4 години
До. И затова ли в Русия сега броят на заразените сега расте главоломно? Щото са много "велики" ли? Да не стане така после италианците да им помагат.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кифладжията...Младежът се казва Давиде Бономо. Беше музикант в русенската опера. Януари се прибра в родния си град Монца, на 40 км от Бергамо. Беше ми учител по италиански език определено време. То вярно, че българина не вярва на нищо... В случая имаш нужда от конкретика-ето ти я!
12
5
 
11
 
! Отговори
Кифладжията преди 4 години
До Анонимен 11То и аз имам един приятел, който каза...Имам и един друг приятел, който потвърди, че...Айде спрете се вече!
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои не вярват за въпросните ковчези, вярвайки всъщност на разни конспиративни теории. Някой ходил ли е, има ли познат там, че твърди, че е лъжа?? Разбира се, че не. Просто си говорите простотиите, като в болните ви мозъци постоянно са някакви конспирации. Имам приятел, италианец, живее там. Няма лъжа, но вероятно е по-кесно да се вярва на фейк нюз...Истината не е лесно да се приеме. Не знам каква е тази злоба у някои хора.
10
20
 
12
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
тя никога не е била пълна, но затова е забранено да се говори... както американците отидоха преди време на Луната, а сега не могат, така и италианците спретнаха невероятен театър за пред света... ама това ще се узнае след доста време
9
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само харчат излишно дърветата за ковчези.Така или иначе ги кремират.Много драма и много безмислен цирк с тия южни народи -все им е нещо или гадно или драматично или гадно и драматично.И така от векове... Много роми и такива с ромски манталитет имат затва така.И в Ню-Йорк е същото.Питат го некъф що се събират на тумби по-улиците да си говорят и да пият и оня казва :" Ние така сме си свикнали,в нашият квартал е така"Генгстари големи. .. Еми като е така после не ги съжалявайте.Глупави клошари.
8
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров е прав, а Бойко ще ни спаси с кредити, долу ГЕРП
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙВоистину Воскресе!
6
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво по-голямо доказателство за ефективността на руската хуманитарна помощ за Италия? Преди 221 години Генералисимус Суворов освободи Бергамо от наполеоновските поробители. На 22.03.2020 г. Русия изпрати в Италия 15 бр Ил-76, натоварени със сили и средства - медицински екипи, оборудване за диагностика и дезинфекция от химическа и биологическа опасност.
5
7
 
17
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
До ФейкИ мигрантите ги опяват в Църква ?! Всички знаем какви са мигрантите. Тъй като ги приказвате тия конспирации, мислете малко.
4
9
 
10
 
! Отговори
Воскресе, ние- не преди 4 години
И колко живота 'спасиха' в крайна сметка? И колко още ще умрат при 'втората вълна'? А при третата? Докато не го изкарат 70% успешно спасение няма, не знам кой вече не ви го е казал (от тези които разбират от вируси и епидемии, де)Ама кажете поне колко са спасените, да знаят тези, на които им разбихте бъдещето, да се гордеят с това. Като си лягат, да викат 'Бе, гладен съм, от квартирата ще ме изхвърлят, работа нямам и няма, ама поне спасих Х човека днеска'
3
16
 
15
 
! Отговори
Фейк преди 4 години
Тея кофчези дето ви ги показват са всъщност от 2013, когато кораб с мигранти потъва до лампедуза.
2
3
 
17
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 4 години
Страхотна статия за Великден. Големи сте Dnes.bg !
1
5
 
18
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Спонсорирани публикации