Германия обяви, че се е справила с коронавируса

Заразяването в страната - вече е линейно
17 апр 2020 20:08, Петя Славова
82

Германия обяви, че се е справила с коронавируса. Епидемията там вече е под контрол. В страната заразените са близо 139 000, а жертвите са 4 100. И още добри новини - един болен вече заразява по-малко от един здрав. Германия има почти 5 пъти по-малка смъртност от Италия. В страната до момента са направени 1,7 млн. теста на населението. 

"Сега може да заявим, че успяхме да преминем от динамично нарастване към линейно нарастване. Инфекциите намаляха значително", заяви германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Bulgaria ON AIR.

За първи път броят на заразените от един болен падна драстично. Така нареченият основен коефициент на репродукция в страната в момента е 0,7, което означава, че един заразен разболява по-малко от един човек. Именно намаляването на този коефициент е ключово за отпускане на мерките. Те бяха въведени преди месец.

"Ще видим дали данните са стабилни. Болестта не е "изкоренена" и може да продължат случаите на болни", обясни президентът на "Роберт Кох Институт" Лотар Виелер.

Германия обмисля да разхлаби мерките след две седмици, а от понеделник магазините до 800 кв. метра отварят. В сила остава забраната за събиране на повече от двама души на обществено място, а големите публични събития са забранени до 31 август.

Германия оглавява и класация за най-успешно справящите се в Европа страни в борбата с коронавируса, както и за успешно лечение, според проучването на британския мозъчен тръст Дийп нолидж груп. В световен мащаб е втора след Израел. А България е класирана на 27-о място сред 33 страни в Европа. Като лоши примери са посочени Италия, Съединените щати и Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България тестване е просто символично за да може да се изнася някаква статистика. Ако се правят 20% от тестовете които се правят в Германия, статистиката ще е съвсем друга.
62
1
 
3
 
! Отговори
МИР и Конспирация преди 4 години
Може да е грешка но еврейският ЦАР АГРИПА и религиозният юдейски фарисей и еврейски националит Йосиф Флавий доброволно сътрудничили на РимИ тук изненадатаБивши евреиски въстанници от бунта не само че не били наказани но стоейки с имената си сипели обвинения а вероятно и заплахи срещу Йосиф Флавий та чак самия юдейски фарисей се напрегнал да им отговаря и да се защитава от тях чрез писанеРим....ТОЛЕРАСТИ или Садисти са ..?Червени изкукали евреи са се самоизлъгали за тези времена
61
0
 
2
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Истинната е в тестването за реалната картина! При нас е недостатъчно така,че съобщенията за статиастиката от щаба ни е са относителни и рехави! Нямат и може би не искат ??? поне да работят с лабораториите и вирусолози за да имаме ние по обективна представа за вируса ! Защо не искат ????
60
0
 
0
 
! Отговори
Истинах 4 преди 4 години
ЮДЕИСКИЯТ РЕЛИГИОЗЕН ФАНАТИЗЪМ срещу Рим от първия техен бунт....започва с масови избивания на евреиски въстанници от самите самозабравили се стърчащи и прос.ти чалга еврейски вождовеЩом евреиският фашист Йосиф Флавий но ИНТЕЛИГЕНЦИЯ сам пожелал да стои най-отпред на легионите на Веспасиан и да крещи:"Предайте се"Еврейският ЦАР на ЮДЕИТЕ АГРИПА също подкрепил РИМ и като законен евреиски ЦАР имал право да цензурира,разбирай да дописва трудовете на Йосиф ФлавийМинимум 35% евреи били за Рим
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 61 ИванВаньо, Петя е специалист(ка) по сексология - отпред, отзад, отгоре, отдолу. Отличаващото при нея са преобладаващите дефицити в правописа, но тук шапо(!) почти няма! Явно има и дефицити при четене! Доколкото чета немската преса има разпореждане от идващия понеделник с маски, шалове и.т.н.Извинявам се за каруцарския език, ама при Петя ми пада пердето!
58
0
 
1
 
! Отговори
Истинка допълнение преди 4 години
Един от организаторите на еврейския бунт срещу РИМ е Йосиф Флавий иначе доста интелигентен и начетен набожен ЮДЕИСТ от фарисеите то ест богаташЙосиф Флавий даже е и ЦИОНИСТ то ест юдеоеврейски ултранационалист и тъй като му се късало сърцето за всеки убит от стърчащите чалга-евреиски водачи еврен а те избили много застанал по собствена воля най-отпред на легионите на Веспасиан като крещял ВИКАЙКИ:"ПРЕДАЙТЕ СЕ,ПРЕДАЙТЕ СЕ"Може да е грешка но Йосиф Флавий постига МИР дълъг като СССР на Сталин
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66 АнонименМислиш ле , че тях ги интересува дали някой в българия ще им вярва или няма да вярва ? Там животът си върви а тука вие си трайкайте защото сте в извънредно положение
56
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На германците нищо не им пречи да обявят ,че са овладели въртенето на Земята и то е под техен контрол,само ,че дали някой ще им вярва.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ти къв си, шефче на магазин. Лесен си, ще отвориш ще хвърлиш две момиченца да ти въртят дюкянаЪъъъ, не. Нито съм шефче на магазин, нито съм мъж. Просто живея до Берлин и исках да кажа, че положението изобщо не е розово.
54
2
 
4
 
! Отговори
до59 преди 4 години
ти къв си, шефче на магазин. Лесен си, ще отвориш ще хвърлиш две момиченца да ти еъртят дюкяна, да се гушиш, пък ако се заразят, ще ги смениш, робини бол, за 600 кинта.
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сетне били изправили кривата и от експоненциална сега е вече линейна. Най-сетне инфекцията била под контрол.Сладури. В България нашата крива си е линейна от началото и инфекцията винаги е била под контрол.
52
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Няма нито една немска медия, която да твърди, че "Германия обяви, че се е справила с коронавируса" ... Петя къде е прочела подобно твърдение е въпроса. Ако не го е прочела защо си го е измислила ?
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с това 27 място, с таз нагласена класация
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България (население малко под 7 милиона): официално заразени 846, смъртни случаи 41. Град Берлин (население около 3,8 милиона) - официално заразени 5091 без оздравелите, смъртни случаи 91. Магазините до 800 кв. метра отварят другата сряда.
49
2
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАХ 2 част преди 4 години
Евреите не са смятали че те евреите са подпалили РИМЕвреите са смятали че техния ЙЕХОВА/ЯХВЕ/ е подпалвача на РИМ и Нерон лъже и крие това за да няма ТРЕТИ ЕВРЕЙСКИ РАЙХ НА ЯХВЕНЕРОН за ДВЕ години измъква РИМ от бедите и ЮДЕИТЕ супернедоволни въставатПосле водачите на еврейския бунт почват да избиват масово собствените си евреиски въстанници а ВЕСПАСИАН също избива евреиски въстанници та МАЗАВО станалоСдобрили се чрез Колизеума на Йосиф Сталин Флавий от 5 май и дълъг СССР-МИР за над 70 г
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не обявявал в Германия,че се е справил с вируса.Заглавието е на редакцията и пореден пример как се прави журналистика в България.
47
5
 
10
 
! Отговори
Имигранга-UK преди 4 години
Германците са...*** нацията.Всичко що е немско е 6+
46
6
 
16
 
! Отговори
! преди 4 години
И тая Германия на дисциплината я нямааа, останаха 10 млн турци, поне още толкова араби и още от източния блок. А останалите млади германци са абсолютни антиподи на възрастните. Нежни, меки и недисциплинирани, колкото и даже странно. С една дума - *** поколение.
45
2
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАХ нещо преди 4 години
ПЪРВАТА ИМПЕРИЯ беше на ГЪРЦИТЕВТОРАТА ИМПЕРИЯ беше на РИМЛЯНИТЕТРЕТАТА трябваше да бъде на ПОДПАЛВАЧА на Рим:ЙЕХОВА/Яхве/ но Нерон назначи собствения си превратаджия ВЕСПАСИАН и той отиде с легионите да избива юдейски въстанници и юдеите като го видяха почнаха да избиват масово евреиВЕСПАСИАН разгромил Третия Еврейски Райх и тъй като и евреиските въстанници организирали холокоста върху самите евреи построил Евреиско-Римски Колизеум на Дружбата на РИМ с ЮДЕИТЕЙосиф Сталин Флавий от 5 май
44
4
 
22
 
! Отговори
! преди 4 години
Нищо не са преборилиии...няма кой да бере доматите, няма ги робите.....за още един месец под карантина и пари нямааа. В Германия предприятия като Нефтохим са хиляди на брой....Мерцедес и БМВ не работят, а само те произвеждат за седмица колкото България за година! Не могат да си позволят по-дълги рестрикции!