Кристиан отказвал да говори за катастрофата, в която уби Милен Цветков

Може би 22-годишният шофьор е загубил съзнание за миг
Обновена: 22 апр 2020 08:09 | 22 апр 2020 07:00, Нели Христова
114
Кристиан отказвал да говори за катастрофата, в която уби Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

След като бил задържан, 22-годишният Кристиан Николов, който помете колата на журналиста Милен Цветков, отказал да дава обяснения за катастрофата, пишат от "24 часа". Приятелката му, Симона Цветкова, също отказвала да говори. Тя била в шок, но после я убедили, че е в интерес на всички да разкаже какво е станало.

"Прибра се вкъщи, не е спала цяла нощ", обяснили нейни близки. Момичето е разпитано в понеделник, но засега е следствена тайна какво твърди, че е видяла.

Симона и Георги Иванов - синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са били в джипа "Ауди Q 7", който се вряза в в колата на Милен Цветков - "Субару Форестър" към 18 ч в неделя.

Двамата бяха задържани в понеделник. Във вторник бяха обвинени, че са затаили истината за престъплението, на което са станали свидетели. Разследването ще се води от Софийската районна прокуратура. Наказанието, което предвижда законът за тях, е до 6 месеца пробация или глоба от 100 до 300 лв.

Георги Иванов е напуснал местопрестъплението след катастрофата. Симона не е избягала, но има съмнения, че в началото е опитала да премълчи фактите. Другата опасност за тях е в хода на разследването де се установи опит за лъжесвидетелстване.

Симона и Георги са сред 8-те свидетели, разпитани за катастрофата за по-малко от 2 дни. Показания пред разследващите полицаи дали няколко мъже, които работят около мола, до който става катастрофата, мъж от близка автокъща и още 2-ма души. Повечето заявили, че не са видели удара, а само са чули силен трясък "като от бомба". Някои говорели за два удара, което вероятно се дължи на факта, че една от колите се е спряла в мантинелата.

Засега е категорично установено, че аудито е ударило спрялата кола на Милен Цветков отзад и че спирачен път няма.

"Това говори за 2 неща - че Кристиан не е видял нито колата отпред, нито червения светофар. Счел е, че пътят си е негов. А може това да се дължи на наркотиците", каза експерт. Не е изключено заради липсата на спирачен път защитата да поддържа версията, че Кристиан за миг е изгубил съзнание, защото му е прилошало или е задрямал. Най-вероятно обаче адвокатите ще изложат тезата си, след като станат готови няколко експертизи. Водеща за разследването е комплексната - с участието на екип лекари, инженери и специалисти по автомобилен транспорт, която трябва да опише в детайли механизма на удара и пораженията. За изготвянето ѝ ще бъде необходим поне месец. За да бъде назначена, първо трябва да има официално заключение от аутопсията.

Категорично е установено, че Кристиан е употребил наркотици, тъй като още след задържането той е дал кръв. Изследването показва наличие на марихуана и на амфетамин.

Кристиан ще бъде отведен в Софийския градски съд днес по искане на прокуратурата да му бъде наложен 72-часов арест. По делото има двама наблюдаващи прокурори, разследаването се следи от апелативната и върховната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
41
 
! Отговори
Демо преди 4 години
И вижте само компанията, класически образ на чудовището което ни мачка, ограбва и убива:- милионерски син, майка "бизнесдама" усвояваща евро субсидии- депутатски син, рецидивист - прокурорска щерка, рецидивистПреди това са били в компанията на друг *** - Стайко Стайков, син на мафиота МинюЧудна дружинка.
64
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класически надрусани ***. Нашите деца затворени в домовете ни, а лигавите гербаджийски *** бръмчат на воля. *** ти ултра скапаната държава
63
0
 
36
 
! Отговори
Фенб преди 4 години
Тримата дрогирани са *** и завършени социопати!Никой грам съжаление, разкаяние не изпитва, не, а са нагли и арогантни!Бягат 2ма от местопроизшествието, укриват дрога най-вероятно, отказват съдействие, държат се арогатно, не им пука че са убили волно или неволно човек!!!
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е:Родителите ще успеят ли да напазаруват правилния съдия през пробитата система за разпределение на дела? Ще им се размине ли отново на триото от колата убиец?
61
0
 
16
 
! Отговори
До Роберто преди 4 години
Аз мисля, че вече издирват по маалите многодетно семейство, което има неадекватен син. Ще им дадат пари да кажат, че са се разхождали край МОЛ-а, неадекватният им син видял хубавия джип, втурнал се към него, влязъл вътре, изтръгнал кормилото от ръцете на Кристиян, направил катастрофата и после избягал, а те няколко дена са го търсили и затова не са успели да се обадят в полицията.Ще настанят лу.дия в лудница и всичко ще приключи. Може дори да накарат следователите да се извинят на Кристиан.
60
0
 
17
 
! Отговори
Да! преди 4 години
Загубил е съзнание защото е изпитал бясно негодувание спрямо системата, срещу която се разбунтувал още докато е бил гимназист. Тогава нарочно откраднал от магазин, за да покаже на тази система, че я осъжда. И след като системата не се засрамила, а продължила да толерира синчета като него, Кристиан загубил ума и дума от възмущение, та чак и съзнание загубил.Виновен е Милен Цветков, че не е преборил системата. И най-вероятно той затова е излязъл сам от колата, за да набута наркотици на Кристианчо
59
6
 
0
 
! Отговори
miro преди 4 години
До Анонименне бе --кУрнелиевата
58
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Факт, абе ***,твоята любима тиква,как е станал милиардер.
57
1
 
8
 
! Отговори
vencislav преди 4 години
Ами нато са е назобала с медец как да спи.Да са и дали ...ро щяла е да спи като бебе.
56
1
 
25
 
! Отговори
закривайте държавата преди 4 години
Един месец ще анализират как е станала катастрофата.... При положение че има 20 човека свидетели и камери са снимали от различни ъгли и всичко се вижда.
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятелите и семейството на Милен Цветков ТРЯБВА да разпарчатосат тоя изверг и да го изпратят на майчицата му, парче по парче! Иначе няма да има оправия.
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законите на дивия Запад ТРЯБВА да влязат в сила. Ако някой има илюзията че съдията по това дело ще отсъди нещо коректно, значи не е осъзнал че живее в България. 1 МИЛИОН процента е това наркоманизирано го..ве..до няма да си плати дълга със затвор!
53
0
 
6
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
То така ще стане по-лесно. Законите на дивия Запад! Ако жертвата е сиромах, тегли едно кредитче, чака баровеца да излезе от тях и газ през него. После условно няколко години и 20 плащане на кредита, но сметките са до някаква степен изравнени. Оня ден гледах българския филм Комбина - "Ще стреляш ти! На въжето ли искаш да ни окачиш!" Сега се стреляме, газим и въже няма, а само суми.
52
6
 
24
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Даааа! Вече започнаха манипулациите ! Вече по телевизиите не се показва моментът на удара и ужасния облак от смачкани ламарини !!!! Защо ??? Изтрити са кадрите със самата катастрофа ! Подгответе се за условна присъда на наркомана-убиец ! Той е от богаташите на България - на 22 г. има собственост на 50 фирми ! Ха! Същият млад богаташ като Корнелия Нинова !!! И тя така е станала милионерка.
51
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ОСВЕН НАБЛЮДАВАЩИТЕ ПРОКУРОРИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАБЛЮДАВА МНОГО ВНИМАТЕЛНО. ТАКА, ЧЕ ПРОКУРОРИТЕ МНОГО ДА ВНИМАВАТ ЗА ДА НЕ СИ ПОДРИТНАТ ТРУДОВИТЕ КНИЖКИ. НЕ Е В ТЕХЕН ИНТЕРЕС ТОРБАТА С ПАРИТЕ ДАА НАТЕЖИ НА ВЕЗНИТЕ НА ПРАВОСЪДИЕТО.
50
0
 
16
 
! Отговори
Пич преди 4 години
И аз залагам една заплата, че накрая ще изкарат, че момието е карало колата. Една солидна сума пари може да накара и момичето, и сина на Лъчо Мозъка, да потвърдят тази версия. Пари имат, желание също. Момичето ще лежи 2-3 години най-много в затворническо общежитие (ако изобщо лежи), после излиза богата.
49
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Какво да каже? Той сигурно не помни нищо!
48
1
 
31
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Много ми стана жал, като разбрах, че "дамата" не е могла да спи цяла нощ.
47
0
 
8
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
До 70 ШофераЗа съжаление е доста вероятно точно така да стане.
46
0
 
39
 
! Отговори
Шофера преди 4 години
Първо ще има експертиза. После - експертиза на експертизата, а после нова независима експертиза. Така 2 години. После съд - заседание през 6 месеца, на 4 няма да има явили се свидетели, адвокати, още 3 години. После свидетелите ще се наложи да си припомнят какво и как се е случило. Ще дойдат и кохорта доктори, които да ни убедят, че ДЕТЕТО е болничко и не е било дрогирано, а е пило лекарства против епилепсия. Накрая след 8 години ще има присъда - 1,5 години условно. А ДЕТЕТО ще е отдавна в Дубай