Кристиан отказвал да говори за катастрофата, в която уби Милен Цветков

Може би 22-годишният шофьор е загубил съзнание за миг
Обновена: 22 апр 2020 08:09 | 22 апр 2020 07:00, Нели Христова
114
Кристиан отказвал да говори за катастрофата, в която уби Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

След като бил задържан, 22-годишният Кристиан Николов, който помете колата на журналиста Милен Цветков, отказал да дава обяснения за катастрофата, пишат от "24 часа". Приятелката му, Симона Цветкова, също отказвала да говори. Тя била в шок, но после я убедили, че е в интерес на всички да разкаже какво е станало.

"Прибра се вкъщи, не е спала цяла нощ", обяснили нейни близки. Момичето е разпитано в понеделник, но засега е следствена тайна какво твърди, че е видяла.

Симона и Георги Иванов - синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са били в джипа "Ауди Q 7", който се вряза в в колата на Милен Цветков - "Субару Форестър" към 18 ч в неделя.

Двамата бяха задържани в понеделник. Във вторник бяха обвинени, че са затаили истината за престъплението, на което са станали свидетели. Разследването ще се води от Софийската районна прокуратура. Наказанието, което предвижда законът за тях, е до 6 месеца пробация или глоба от 100 до 300 лв.

Георги Иванов е напуснал местопрестъплението след катастрофата. Симона не е избягала, но има съмнения, че в началото е опитала да премълчи фактите. Другата опасност за тях е в хода на разследването де се установи опит за лъжесвидетелстване.

Симона и Георги са сред 8-те свидетели, разпитани за катастрофата за по-малко от 2 дни. Показания пред разследващите полицаи дали няколко мъже, които работят около мола, до който става катастрофата, мъж от близка автокъща и още 2-ма души. Повечето заявили, че не са видели удара, а само са чули силен трясък "като от бомба". Някои говорели за два удара, което вероятно се дължи на факта, че една от колите се е спряла в мантинелата.

Засега е категорично установено, че аудито е ударило спрялата кола на Милен Цветков отзад и че спирачен път няма.

"Това говори за 2 неща - че Кристиан не е видял нито колата отпред, нито червения светофар. Счел е, че пътят си е негов. А може това да се дължи на наркотиците", каза експерт. Не е изключено заради липсата на спирачен път защитата да поддържа версията, че Кристиан за миг е изгубил съзнание, защото му е прилошало или е задрямал. Най-вероятно обаче адвокатите ще изложат тезата си, след като станат готови няколко експертизи. Водеща за разследването е комплексната - с участието на екип лекари, инженери и специалисти по автомобилен транспорт, която трябва да опише в детайли механизма на удара и пораженията. За изготвянето ѝ ще бъде необходим поне месец. За да бъде назначена, първо трябва да има официално заключение от аутопсията.

Категорично е установено, че Кристиан е употребил наркотици, тъй като още след задържането той е дал кръв. Изследването показва наличие на марихуана и на амфетамин.

Кристиан ще бъде отведен в Софийския градски съд днес по искане на прокуратурата да му бъде наложен 72-часов арест. По делото има двама наблюдаващи прокурори, разследаването се следи от апелативната и върховната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
7
 
! Отговори
Роберто преди 4 години
Това е негово право. Прокуратурата трябва да доказва вина, той има право да запази мълчание. Аз лично очаквам, че вече са купили момичето, и вероятно ще се опитат да изкарарат, че тя е карала колата. До момента на нито едно място не се потвърди кой точно е карал. Ако момичето каже - "Аз карах", и другите двама потвърдят, няма как да докажат, че е бил Кристиан. Очаквайте такова развитие. Имат много пари, момичето е някакъв ***, който има нъжда от пари. Много лесно ще я обедят, че ще лежи малко
44
0
 
25
 
! Отговори
Леле!... преди 4 години
...Младата дама не е спала цяла нощ?Какъв тормоз, не й ли се полага някакво обезщетение за него?
43
0
 
27
 
! Отговори
Х преди 4 години
От видеото се вижда ясно, че трябва да го съдят като масов убиец защото зебрата я пресичат още няколко човека, които са се спасили по чиста случайност. Около секунда ги е деляла от смъртта. А дали тримата случайно са се надрусали също е под въпрос. Убиеца идва от Берлин, където има изградени навици да шофира. Едва ли ги е забравил. Другия пък (сина на Лъчомозъка) бяга. Значи не е толкова упоен.
42
0
 
34
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
Да бе на амфетамини, че задреме ....
41
0
 
35
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 4 години
До даПРАВОСЪДИЕ НЯМА ОТДАВНА!!! Ако беше загинал някой неизвестен като теб и мен никой нямаше и да разбере. Щяха само да ни пишат в графа инциденти.
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава държава!6 месеца пробация и глоба от 100 -300 лева за това, че си надрусан съучастник в убийство!Има такава държава - Бойковата!
39
1
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Пред закона всички са равни,но някои са по-равни,както се казва в един роман на Оруел. При нас има различни закони :за елита,за простосмъртните,има закони и за малцинствата.Има едно място,на изток от ТЕЦ "София" и там вече всички са равни,както по излитане от комина,така и под единият метър пръст.Това,че има записи и свидетели,това просто са етюди в общата картина.Записите се трият или изгубват,свидетелите забравят или замълчават пред дебелите пачки и т.н.А със съдиите е най-лесно,там всеки си има цена/тарифа/
38
0
 
36
 
! Отговори
да преди 4 години
Е тоя НАРКОМАН ако не бъде ОСЪДЕН да лежи 15 години в затвора в България ще считам че правосъдие НЯМА
37
0
 
33
 
! Отговори
със сигурност преди 4 години
Засилваш се със 130 километра в час с автомобил в града и удряш спрял автомобил на светофар -е това ако не е показно УБИЙСТВО какво друго може да бъде Каква ще е присъдата за НАРКОМАНА като майка му е жена на Зефс
36
1
 
36
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Тоя е син на депутат,оня,дето УТРЕПА ДВАМА,загинаха 39-годишната Паола Тодорова и приятелят ѝ - 34-годишният Николай Спасов, на бул. България през 2011 г- СИН НА ПРОКУРОР - УСЛОВНО!!!!УСЛОВНО -СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ!!!!
35
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смех, евросредства за "джипчета". И всички изненадани...
34
0
 
16
 
! Отговори
65 преди 4 години
Сега всичко е ръцете на честността,достойнството на някои.Всички чухме че е бил дрогиран яката ,най-вероятно не е знаел кой е и жив ли е.Да не се окаже ,че преди 2 дни е дръпнал една трева и май му прилошало. А пък спътниците му го натъкнали да кара със 100 и да удари Милен.Тали и сатанисти ще ги изкарат. Този път трябва да сме единни и повече нащрек от когато и да било за развоя на случая.Не защото е Милен.
33
1
 
5
 
! Отговори
? преди 4 години
Тоя трябва да го назначат в Ауди за краш тестър и експерт по безопасността, и да му платят разноските по делото?
32
2
 
45
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
МВР осигури на мама 20 часа затъмнение! 20 часа МВР отказваше да каже официално името на извършителя. През това време армия от адвокати помагаха на мама - да заличават следи, да оформят версии, да издирват свидетели и да ги "стимулират" в казването на "правителната" версия. От поведението и на тримата, за мен няма съмнение, че те са обработени от адвокатите. Имали са достатъчно време - 20 часа, осигурени от МВР и държавната власт!
31
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето как ще го измъкнат с условна - адвокатчетата на мама всичко са измислили: Кристиан за миг е изгубил съзнание
30
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наказанието, което предвижда законът за тях, е до 6 месеца пробация или глоба от 100 до 300 лв.Спете още овце, спете ... тати ще плати едни 100 лв и всичко ще е окей
29
1
 
30
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Делото ще продължи няколко години и накрая - 3 години условно - вЕрвайте ми, така става в България !!!
28
0
 
17
 
! Отговори
65 преди 4 години
До Северозапада- Не само у нас има такива абсурди.Талм където има много пари ,има много гнет и несправедливост. А на Теди Москов какво му се случи в Германия-удари го на пешеходна пътека богата жена.Направи го на пихтия. Беше в кома няколко дни,даваше ,,откат "няколко години.И накрая нищо.юТая искала да го съди ,че не се е огледал на пешеходен светофар? И по долу писах,.че Милен трябва да е началото на яростна борба с/у убийцитена пътя.И за всеки ненаказан
27
6
 
11
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
"затаили истината за престъплението"?! Какво означава това? Ако искашх свидетелстваш, ако искаш мълчиш! А и на сила взети показния, би трябвало да отпаднат в съда! Не че ги защитавам! Убийството е убийство, но методите на разследващите милицонери и прокурори-милиционери са ужасни! Интересно ми е каква ще е ролята на Шрек! Дали иска да си прави PR с това дело или ще прикрие фактите!
26
2
 
28
 
! Отговори
Въртипух преди 4 години
Сега при разпит престъпниците се хилят,лъжат или мълчат като пукали.По времето на социализма много убедително ги сгряваха с бич или маркуч и то така,че краката им омекваха и започваха да пеят като певици.Сега,ако им избухаш два шамара със сигурност ще изпеят и майчиното си мляко,ама не можело,щото сме демокрация и не било хуманно.