Десислава Николова обяснила през 2017 г. пред съда, че карала с 50 км/ч

Пред съда обяснила, че колата й поднесла и не я овладяла
23 апр 2020 19:04,
103
Десислава Николова обяснила през 2017 г. пред съда, че карала с 50 км/ч
Снимка: БГНЕС

През май 2017 г. майката на Кристиан Николов обяснила, че карала с 45-50 км/ч, когато е катастрофирала с джипа Ауди Q7. Тогава тя отнася 1000 лева глоба за катастрофата с Рено. Тя казала още, че ударът станал на завой и колата й поднесла.

В обясненията си тогава майката на задържания за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов заявила, че съжалява за стореното, но пътят бил мокър, джипът поднесъл и тя не могла да го овладее.

При катастрофата, станала на 2 октомври 2015 г., е бил ранен шофьорът на реното Станил Станилов. Той имал счупване с разместване на бедрената кост на десния крак и повече от месец не можел да ходи добре.

Още по темата

Според доказателствата по делото катастрофата е станала на двупосочен път с по една лента за движение във всяка посока. Времето било хладно, сухо, а настилката - асфалтова, без дупки и неравности. Нямало улично осветление, видимостта по пътя се осигурявала само от фаровете на колите, пише "24часа".

Към 23,40 часа Станилов карал свето "Рено Клио". В колата на предната седалка пътувала жена, която после е разпитана като свидетел.

Внезапно джипът навлязъл в лентата за насрещно движение. Според мотивите на съда това е станало "без да има повод, тъй като пред управлявания от нея автомобил не се движели други коли, за да извърши маневра изпреварване или заобикаляне".

Непосредствено преди кръстовището Десислава се озовала с джипа в насрещната лента. Като видяла реното, предприела "аварийно спиране". Въпреки това, последвал удар с реното.

Защитата на Десислава изтъква, че тя е карала в рамките на позволената за града скорост и в "условията на лоша пътна обстановка". По делото няма данни в джипът й да се е возел друг човек. Така че на този етап версията, че Кристиан може да е бил в джипа или да е карал, не се потвърждава.

При анализа на доказателставта Софийският районен съд констатира противоречие между свидетелите по делото и показанията на Десислава само по отношение на пътната настилка.

Според Станилов и спътничката му тя била суха, а според Десислава Николова - влажна. Съдът приема за достоверни показанията на пострадалия и жената, возела се с него.

Една от причините е, че те са били разпитани още по време на разследването и думите им се потвърждавали от други доказателства - протокола за оглед на местопроизшествието и приложените по делото снимки.

Десислава дала обяснения едва в съда - в момент "сравнително отдалечен от събитията". В останалата част съдът приема твърденията й за "обективни, добросъвестно депозирани и кореспондиращи с останалите доказателства".

Николова е освободена от наказателна отговорност, тъй като е била с чисто минало, без осъждания и наказания по чл. 78а НК, който позволява освобождаване от наказателна отговорност.

Според съда до катастрофата с реното се е стигнало по непредпазливост. Като смекчаващи отговорността обстоятелства се сочат добрите характеристики на Десислава, "добросъвестното поведение по време на разследването и проявената към пострадалия загриженост" след катастрофата.

Тя самата казва, че е ходила да види ранения в болницата. До глоба, а не до по-тежко наказание, се стига и заради липсата на регистрирани предходни нарушения на Николова на правилата за движение по пътищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
17
 
! Отговори
тук има някой, преди 4 години
който активно защитава "децата", попитах го като "децата" ли е, като родителите им ли е, или просто го прави срещу заплащане...и изтриха поста ми....просто да знаете
66
0
 
32
 
! Отговори
Десислава обяснила. преди 4 години
..как на сух път с 45-50 се подхлъзнала с джип и невинно праснала друга кола, съдът умилен повярвал....Идилия ;)
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа,така ми харесва приказката и е по-разумно и логично като обяснение.Били са комбина.
64
2
 
21
 
! Отговори
само да вметна преди 4 години
Ама " Деси". Ти си голям и зрял човек все пак! Ама това да бутнеш в ръцете на сина си,Този мощен джип.И да го оставиш в Столицата безпризорно да участва в нощният живот на София Си е БЕЗОТГОВОРНОСТ! Едно момче на 22 г Какъв мъж е все още? Ами разбрала си вече какви ги е вършил! И мисля че не Той е виновен А ти самата! Ако тоя *** не отнесе поне 15 г МИНИМУМ!.Ще означава че сме смешна и жалка държава!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Я се стегно- Стига фантасмагории. То не е от удар с над 100км/ч ами от сюжети от 1001 нощ. Някой нарочно убил човек жертва на ПТП! Значи този някой е бил оркат с "това момче", че да знае че ще бутне точно този човек на това място, за да бъде там. Така по.ли ти харесва приказката?
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да направят покупката на оръжие свободна както е в сащ само така може има справедливост няма да има и такива велики бизнесмени които се мислят за безсмъртни, тогава ще слязат на земята
61
0
 
7
 
! Отговори
срамота преди 4 години
До АнонименТи *** ли си или да??? Ако наркомана беше убил детето щеше да реагираш по друг начин нали???
60
1
 
21
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Що секретарки, шофьори, бодигардове особенно последните, се издигнаха на високи длъжности. Жалка картинка сме братя. Тук сме силни, но щом позволяваме това да се случва сме жалки.
59
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можете по никакъв начин да докажете,че това момче,което е причинило катастрофата е убиеца, защото той не е бил при Милен, били са и други хора покрай него,преди да почине,всеки от тях,може да е извършил престъплението.
58
2
 
16
 
! Отговори
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. преди 4 години
За УБИЕЦА и КРАДЛАТА!!! До кога ще търпим такива *** да убиват невинни хора безнаказано???
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Много крими гледаш май, а? Горкото момче дето искат да иде зян. То нищо не е направило, нали? Карало си из града като за последно след като се надрусало, ама какво от това, нали?
56
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Наглостта на тези хора е умопомрачителна! Знам, че те не са щастливи, че децата им и техните деца ЩЕ плащат истинската сметка, НО въпреки всичко искам да знам, че има някаква правосъдна система в България. А онова *** адвокатът как няма малко съвест да откаже делото от принципност?! Къде отидохте прокурори, журналисти, общественици?! А онова *** адвокатът как няма малко съвест да откаже делото от принципност?!И психолози да обясняват как нямало лоши хора, как младите не били виновни....
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Ако не е летял с *** газ и не е помлял колата пред него, жертвата не е имала симпоми да умира, нали? Ударът е предизвикал нараняванията. Не се правете на неразбрали. Или и вие смятате да бутате де що видите кола. А ако вас ви бутнат и умрете от това? Назависимо дали веднага, 5, 15 ими 115 минути след това?Разбрахме, че харесвате момичето Симона, но това не е основание да тиражирате октровени лъжи
54
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да докажете само катастрофата,защото има запис,но не и че това момче е причинило смъртта на Милен,защото преди да почине Милен,около него е имало други хора,как ще се разбере,кой е убиеца тогава?Няма как.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От мисирката разбираме,че някоя си "съжалявала за стореното",остава да се радва.Но не си е дала зор да разбере и информира дрегера в случаякакво е показал или такъв отчет е пропуснат.
52
5
 
6
 
! Отговори
На Десито преди 4 години
и е била влажна в,агината!Кой знае и тя с какво се е била надрусала и си е държала пръстите отдолу на бутонът,докато душата и е била в раят,а тялото е въртяло кормилото в сладострастни гърчове!Аве с две думи,опасно семейство!Толкова си е повярвало,че и селяните като тях може да се правят на холивудски герои,че направо са заживяли в собствени сценарии и филми?!Казват,че имало мафия и вълци в БГто?!Аз не го вярвам след като такива печени агнета се разнасят в Аудита за 150 хиляди евра?!
51
0
 
2
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Човека точно това е писал - аман от злета !
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55Ако убие някой, не "който не трябва", не е ли пак късата клечка, според теб?
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са такива, плащаш и продължаваш и всеки следващ път ти идва все повече кураж за безнаказаност докато не изтеглиш късата клечка т.е. ти да умреш или да убиеш който не трябва !
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 51Ти май не схващаш,че и жив да беше Милен тоя момък трябваше поне 20 години да лежи!?

Спонсорирани публикации