Рецептата Dnes: Пиле с ориз и гъби

Много вкусно
6 юни 2020 09:45, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Пиле с ориз и гъби
Снимка: Istock

Продукти:

375 г ориз
1 голяма бучка масло
2 броя пилешки гърди без кожа, нарязани
Сол на вкус
2 яйца, разбити
75 г гъби, нарязани
2 стръка пресен лук, нарязан
1 супена лъжица соев сос или на вкус
 
Приготвяне:
 
Сварете ориза. Оставете го да изстине. Междувременно загрейте маслото в тиган на средна температура. Капнете 2-3 капки олио, за да избегнете загаряне на маслото. Запържете пилешкото до златисто, като разбърквате постоянно. Овкусете със сол на вкус. След като е добре запържено, извадете пилето от тигана. Прехвърлете ориза в тигана в същата мазнина. Разбъркайте го за няколко минути, докато и той добие лек загар.
 
В отделен тиган леко разбъркайте яйцата, след това ги прибавете към ориза и отново разбъркайте. Към ориза върнете пилешкото, добавете гъбите, лука и соевия сос. Разбърквайте в продължение на няколко минути. Сервирайте веднага.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
До Бамбук китчън преди 2 години
Прав си колега, това си е чист пържен ориз с пилешко по китайски :)
1
0
 
7
 
! Отговори
Бамбук китчън преди 2 години
На някаква китайска манджа намирисва това, щом е с ориз и соев сос.

Спонсорирани публикации