Легенди на модата: Какво ни завеща Карл Лагерфелд?

Вижте няколко урока от покойния дизайнер
11 юни 2020 23:40, Дарена Найденова
21
Легенди на модата: Какво ни завеща Карл Лагерфелд?
БГНЕС

Несъзнателно или не, оставяме дрехите да променят драстично настроението и психологическото ни състояние. Помислете си за онзи силен дискомфорт, който изпитвате, когато забележите, че сте подходящо облечени за събитие или пък сериозно сте сгрешили комбинацията между отделните дрехи. 

Обикновено искаме да сме достатъчно различни, за да бъдем забележими, но не толкова различни, че да станем център на внимание. Дори и да не сме наясно с това, ние постоянно сравняваме външния си вид с този на околните. След като огледаме добре хората, можем да станем уверени или неуверени във визията си. Карл Лагерфелд дълбоко осъзнава ефектите на дрехите върху съзнанието ни.

Дизайнерът ще остане една от най-емблематичните икони на луксозната модна индустрия. Често го описват като кайзера, което на немски означава император. Той е най-известен с работата си в модната къща Chanel, с която прави революция в индустрията. На 19 февруари 2019 година светът си каза последно сбогом с Лагерфелд, но неговите уроци за стила и модата винаги ще останат живи. 
 
1. Никога не използвайте думата "евтин"
 
Доверете се на Карл Лагерфелд. Той твърдеше, че не ви трябват скъпи дрехи, за да изглеждате модерно. Всички сме научени, че качеството струва много пари и понякога това ни изиграва лоша шега. Склонни сме да вярваме на цената и да изхарчим доста за нещо, което може да се окаже некачествено. Опитайте се да премахнете това вярване от живота си, за да разберете, че както Лагерфелд казва, може да изглеждате елегантно в дънки и тениска.
 
 
2. Създайте нови комбинации от дрехите си
 
Виждали ли сте човек да носи дреха, която имате в гардероба си, но не сте я носили от години? Това бързо ще ви накара да се разровите у дома и да я намерите, за да я включите в ежедневието си. По този начин чувствате, че имате нещо ново. Именно затова Лагерфелд съветва добре да проверим наличните си дрехи, за да не харчим излишни пари за нови.

Още от модните уроци, завещани от Карл Лагерфелд четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:) Това за анцузите у нас през различни периоди е вярно.Даже е пропуснато да се отбележи, че в началото на прехода в някои по-малки градове младичките съпруги на някои новоизпечени "бизнесмени" съчетаваха яркоцветни турски анцузи с високи токчета, докато мъжете им дуеха перки с "новите" си автомобили - "баварец" на по 10 години!Всичко това беше белег на престиж в очите на някои среди.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нас какво ни завеща е едно, а друго какво завеща на котката си!
17
4
 
8
 
! Отговори
6eriff преди 3 години
Значи Карл поне е оставил нещо ценно , докато повечето /80+%/ от хората не оставят нищо освен булшит. много поздрави от 6ERIFFA
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Кои сте тези вие и в какво училище, по кое време си учил?Сега да не вземеш да кажеш, че и по един мотоциклет са ви подарявали?
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средата на 60-те години, памучен дебел анцуг и шушляково яке - масово облекло на децата.10-15 години по-късно тези деца са вече абитуриенти и студенти с менте дънки (само някои с оригинални маркови) и с черно кожено сако (турско от естествена кожа или куче-марка от изкуствена такава) - това няколко години подред беше нещо като масова униформа на българите на възраст 15-45 г. или поне на онези от тях, които бяха амбицирани да са модерни.
14
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГледай си работата,на нас ни даваха анцузи - летни и зимни с надпис на гърба,обувки, екипировка,инвентар,якета,ски и ски екип(макар,че не тренирахме ски,а само за упражнения),всичко,аз какво да направя,че не са ви давали на вас?
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНа нас ни забраняваха да сме с анцузи на училище,мъкнехме ги в чантите,когато имахме физическо,аз спортувах и имах проблем ако сложа анцунг,а в гимназията имахме една стара заядлива учителка-откачалка ,която не разрешаваше на момичетата да ходят с чорапогащник и чорапите да са само бели,така си правеше първата половина от оценката и казваше "до тук две(или три)" ако не си изряден и след това гледаше знанията.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха, спортни обувки!Питай по-възрастни хора какво бяха шпайковете в представите на децата от онова време.И чак към края на соца - маратонки "Ромика"!Който можеше да си набави от чужбина хубав спортен екип се отличаваше рязко сред останалите хлапета.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От осем коментара най много два да са по темата, другите са напълно неадекватни.
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Спортни екипи подарък, при това за хиляди левове? От "Позитано" 20 ли ти поръчаха да пишеш това? Или си учил в спортно училище и то не в кое да е?Знаеш ли изобщо какво означаваш хубав спортен екип по онова време?
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5През кой период на соца и в кои социални среди?Много хора са още живи и с отлична памет. Дори по улиците на София преди 60 г. можеше да се видят деца в основното училище, които масово носеха анцузи не самов час по физическо.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блазе му че не доживя да види сегашното падение до което се докара човечеството от алчност глупост и безпрецедентна тъпота. Щастлив е че не доживя това.
7
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да, ама неСтига си дрънкал глупости,носили сме анцузи само по физическо възпитание,у дома и когато спортувахме,даже ни подаряваха спортни екипи и спортни обувки - летни,зимни,когато спортувахме някой спорт през соца,отделно и екипировката,която струваше хиляди лева и ни ядаваха безплатно,имахме якета със специален пух от специална птица,каквито не си виждал и не може да измръзнеш с тях.
6
8
 
11
 
! Отговори
..... в провинцията преди 3 години
цели семейства се издокараха с такива дрехи - бащата, майката и децата. Минаваше за модерно. Дори се казваше "анцуНг и гумьеньеткьи (гуменки, каквито би трябвало да се носят само в час по физкултура). В големите градове вече се носеха дънки иклош панталони.Лагерфелд е имал предвид една съвсем друга действителност, като е казал, че изборът да се носи анцуг е вид пропадане.В бедни времена и при липса на хубави стоки анцугът се оказа спасение и дори символ на определени исторически периоди.
5
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да, ама неСтига си дрънкал глупости,носили сме анцузи само по физическо възпитание,у дома и когато спортувахме,даже ни подаряваха спортни екипи и спортни обувки - летни,зимни,когато спортувахме някой спорт през соца,отделно и екипировката за хиляди лева.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който помни 50-те и първата половина на 60-те години знае, че повечето българи обличаха децата си на възраст докъм 14-15 г. в едни широки анцузи от дебел памучен тъмносин плат, мъхест отвътре. С ластик и на глезените, и на талията. Имаха и горнище от същия плат.Това също беше решение на проблем - хем бедни години, хем липса на кокетни детски дрешки в повечето магазини, хем тази общодостъпна спортна дреха топлеше.После дойде модата на анцузи от еластична изкуствена материя и в провинцията .....
3
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох,сега и този безродник да го мисля,който е немец ,а се мисли и представя за французин!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завеща ни омраза и ненавист към прекалено затлъстелите хора, които не се наблюдават и са дори агресивно дебели. Той не можеше да ги понася и не е крил никога това.
1
11
 
9
 
! Отговори
Да, ама не преди 3 години
В годините на тотално обедняване, през 90-те, сума ти българи намериха изход като избраха да ходят облечени с анцузи. Не беше само хлапашко подражаване на мутрите, а и начин човек да се избави от тъжната необходимост да се облича в износени, демодирани дрехи. Хем нямаше пари, хем магазините бяха празни.Вносните анцузи пък хем бяха по джоба на всекиго, хем изглеждаха необичайно спрямо дрешките от соца, в България бяха новост този вид анцузи, които куфарните търговци внасяха от Турция.

Спонсорирани публикации