Жан Тод вдъхна надежда: Надявам се скоро светът да може да види Шумахер

Трудно е да се каже кой е най-великият за всички времена, смята французинът
19 юли 2020 14:24, Красимир Ангелов
45
Жан Тод вдъхна надежда: Надявам се скоро светът да може да види Шумахер
Снимка: БГНЕС

Президентът на ФИА и бивш ръководител на Ферари във Формула 1 Жан Тод даде повод за оптимизъм на феновете на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. В интервю за британския "Дейли Мейл" французинът сподели:

"Видях се с Михаел Шумахер миналата седмица. Надявам се скоро всички да го видите. За това се борят той и семейството му".

Откакто стана инцидентът с германеца в края на 2013-та година, само на семейството и най-близките му приятели е разрешено да посещават къщата на Шумахер на Женевското езеро.

Още по темата
Новините около състоянието му не се оповестяват, а се появяват само слухове, които често биват отречени от близки до семейството. Знае се само, че са направени седем животоспасяващи операции на пилота, последвани от дълго болнично лечение.

Така Жан Тод, който е изключително близък до Шумахер, остава един от малцината "добре дошли" в дома на германеца.

Според французина няма смисъл да се говори за това кой е най-големия пилот за всички времена. През този сезон Луис Хамилтън може да изравни Шумахер със 7 титли и да подобри рекорда му от 91 победи, като към момента англичанинът има 85.

"Обичам Михаел, но е невъзможно да се каже кой е най-добрият. Имаме Хуан Мануел Фанджо, Джим Кларк, Аертон Сена и Михаел. Може би е най-правилно да се търси най-великият за дадено поколение. Знам, че Луис може да бие рекордите му. Има всички предпоставки и най-вече превъзходството на "Мерцедес". И честно казано, не ме вълнува толкова този въпрос", казва Тод.

"Спомням си през 2000 г. бях на подиума на "Сузука" заедно с Михаел, който тогава спечели първата си титла с "Ферари". Тогава му казах, че животите ни никога повече няма да бъдат същите. Постигнахме това, което желаехме. А след инцидент като този с него, има ли изобщо значение дали Люис ще спечели повече?", попита президентът на ФИА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
1
 
! Отговори
Capo преди 3 години
До АнонименТова, което се знаеше още навремето, беше, че Сена ненавижда Шумахер повече дори от ***. Най-вероятно защото твърде много му е напомнял на себе си.А по отношение на глупостите, че Тод се подиграл със Сена по-долу - разговорът се е провел през 1993 г., когато Сена още е нямал договор с Уилямс и е искал да вземе мястото на един от двамата пилоти на Ферари, които обаче са имали договори за 1994. Сена убеждавал Тод да изрита единия, но са му отказали.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес италианците продължават да се гаврят със Сена. Уж негови приятели, познати, журналисти единия със задоволство казва ето вижте Сена след себе си не остави нищо друго освен един гроб. Друг журналист дори си измисля интервю с него в което Сена възхвалява Шумахер, но това интервю защо не се появи 1994 г. след смъртта на Сена а 26 години по късно. Интервюто не е видео материал, а е написано от Джорджио Теруци уж приятел на Сена. Въпеки смъртта на Сена всеки се упражнява върху него. Жалко е.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шумахер се компрометира сам, като се възползва от помощта на Екълстоун,Тод, и др. включително ФИА която организация винаги мачкаше Сена. Е тоя и разликата между Сена и Шумахер единият постоянно беше мачкан, а другият беше галеникът на Ф1 и ФИА. А гаврата на Тод със Сена в края на живота му беше отвратителна. Въпреки, че знаеше, че е подписал с Уилямс Тод го кани на разговор, след три часа увъртания казал на Сена нали знаете договорите се подписват за да се изпълняват. Сена беше унижен отново.
18
4
 
3
 
! Отговори
До 14 Фитипалди преди 3 години
"Кво се правиш на Фитипалди?" е оригиналния израз, но предполагам че след като си написал този нескопостен пост едва ли знаеш кой е Фитипалди и едвали имаш представа, че моторните спортове не водят началото си от кариерата на Пилето, нито са свършили след като той реши да се занимава със ски. Радвам се че на Шумахер състоянието се подобрява, но понеже статията е за класация на пилоти, изразявам мнението си че Пилето нямаше едно важно качество-благородство му липсваше и затова винаги ще е назад.
17
3
 
1
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 3 години
До AeaЖан Тод ти го е казал : Черния гей да се фака
16
3
 
6
 
! Отговори
MMM преди 3 години
Въпросът за най-добър пилот е изключително безумен. Не харесвах Шумахер, но беше много добър пилот. Такъв въпрос можеше да има смисъл преди 20 г., когато пилотите имаха значение. Този спорт вече не е интересен. Всички във F1 са много добри. На който и пилот да дадеш Мерцедеса в момента ще доминира. Колите са решаващи. Да не говорим, че вече не може да се каже в един *** кой е по-добър, защото колата се разработва за пилотът, избран да бъде първи. Гледайте Мото GP, там пилотите са още важни.
15
2
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
До Валентино Роси и аз така мисля . след Шумахер и Сена спрях да следя Ф 1 . стана ми някак безинтересна . а и тогава имаше по-добри пилоти от сега . в тва съм убеден на 100 % . самият факт че Мерцедес са толкова по -напред от останалите говори достатъчно за кво иде реч !
14
1
 
3
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
До Анонимен?!? ясно че състоянието му не е добро щом толкова време не го показват . близко е до акъла !
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шумахер остава легенда в историята. За друго не става. Жив труп. Жалко.
12
4
 
8
 
! Отговори
Валентино Роси преди 3 години
До първия:Е какво искаш да ти каже Жан Тод? Очевидно това е информация която трябва да я изнесе семейството на Шумахер, а не той. А Мерцедес от 10 години газят всички във Ф1. Най-голям бюджет и супер кола. Нямат конкуренция на практика. Хамилтън и 25 пъти да стане шампион никога няма да има тежестта на Шумахер и фенската маса, която той има. Нищо против него, да е жив и здрав.
11
12
 
4
 
! Отговори
ko4an преди 3 години
Абе най добър на сняг е шуми
10
8
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
Да почива в мир, но Сена беше мръсен карач, Ален *** го биеше с чисто каране. За мен това е важно, но всеки си има мнение.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1. Шумахер 2. Ален ***.3.Лауда.4.Алонсо Хамилтън и 10 титли да направи не може да се сравни с тях. Кара най-силната кола ако оставят Ботас само да кара тази кола и той ще бие наред, та и който друг да е. Както навремето Уилямс правеше всеки пилот шампион.
8
3
 
11
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
От години не гледам формула 1 въпреки, че в продължение на 20год. не съм пропуснал състезание . Дали Хамилтън ще постигне повече титли от Шумахер не значи, че е гениален пилот. Сегашните състезания нямат нищо общо с тези по времето *** Шумахер, тогава имаше напрежение по време на състезанията, без значение кой ще спечели. За не вярващите нека си сравнят каква е била гледаемостта тогава и сега и ще разберат кой са пилоти и кой шофьори. Статистиката говорим не аз.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Формула гледам малко от преди на нашият Велик ден да се убие Сена. Подкрепях сребърните стрели(макларън мерцедес) с Хакинен и Култард. Тогава какви състезания имаше. Всеки с различен двигател с различно ускорение и максимална скорост. Сега скука. Преди ферари да започне да доминира жестоко с хакинен се гонеха като ненормални, тогава сребърните имаха двигатели с по-висока макс скорост и на правите десетки хиляди ставаха на крака, а не като сега по 2000 човека на състезание.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, брей. Ако експерименталното лечение наистина е подействало, това може да е голям скок в медицината.
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление крият истината. Шуми го поддържат на системи и едва ли ще бъде пак пълноценен човек... За мене най-великите са Хил и Сена. Шумахер е много зад тях.
4
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление Шуми ще живее в състояние на зеленчук...
3
13
 
9
 
! Отговори
ko4an преди 3 години
шуми открадна първата си титла от деймън хил. Деймън хил идва на 32г във Ф1 мръши, хил е един от мисля общо двама трима шампиони, който е шампион без да е карал картинг, мръши. Хил правеше шими на мармалад, винаги полпозишън, винаги най бърза обиколка, шуми с разни боксове и стратегии го биеше и най вече го биеше със шашмите на бриаторе
2
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година Луис ще задмине Пильока и официално топ 3 на най-великите ще е: Луис, Сена и Ален ***! Така че за Шумахер място в топ 3 няма да има! С няколко служебни титли от Ферари!

Спонсорирани публикации