Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова

Тя се оплака, че загубите са големи
10 авг 2020 12:35, Нели Христова
135
Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова
Снимка: Instagram

Докато журналистката Кристина Патрашкова е във ваканция на родното Черноморие, крадци нахлуват в дома й. За това съобщи самата тя в профила си в социалната мрежа Facebook.

Според някой медии неизвестните към момента престъпници са влезли в апартамента с помощта на въжета и куки, като са успели да заглушат алармената система на жилището. А Патрашкова разбира за случилото се чак, когато се прибира след почивката си.

Ето какво написа журналистката относно инцидента:

За пореден път домът ми стана обект на нагъл обир. Дързък, брутален, безцеремонен. Загубите са големи, но дори това не е най-важното. Замислям се за демоните в човешката душа, за греха и опрощението. Почти се връщам към "Братя Карамазови" - за стремежа към извисеното и вечното дърпане към ниското.

Въобще в главата ми се въртят нерадостни мисли за човешката същност.  Наистина ли всички борещи се за справедливост са с чисти помисли или издигат лозунги, зад които прикриват мизерната си менталност? Основателни ли са претенциите ни за честност, след като злото надделява в душата ти? Имаме ли основание за висши идеали, в които не вярваме?

Ще кажете, че става дума за бандити и маргинали? А не е ли далавераджийското мислено широко разпространено? Просто си задавам въпроси какви са претенциите ни и какви сме самите ние. Дали не крещим за справедливост на площада, но сме готови да влезем в чужд дом, защото сме тарикати, които могат да приберат нещо, за което не сме положили и минимално усилие. Дали не се нервираме, че ни е отнет шансът да прецакаме другия.

Май е редно да се взрем в самите себе си. Да си признаем мизерните помисли и действия и след това да изискваме от другите. Не само от хората от властта, но и от хората до нас.

Накратко - престъпление и наказание. Тези неща никой не ги разбира по-добре от Достоевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб са най-доброто което се е случвало на България!Откакто те са на власт, вече няма престъпност, няма бедност, няма безработица.В Европа ни дават за пример и се стремят да станат като нас.Скоро нашите пенсионери ще ходят да си харчат пенсиите в Южна Франция и Испания, а в България ще работят основно гостуващи работници!Бъдещето е Бойко Борисов.Без него край с всичко!Бойко Борисов е богоравен!
39
1
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Е, срещу кои комунисти си - срещу БСП1 ИЛИ СРЕЩУ БСП2/ ГЕРБ/???
38
1
 
11
 
! Отговори
Шенол преди 3 години
Този транс Дженифър на снимката и глашетай на силните на деня, дали н а някой изобщо му пука, че са я обрали. Ми тя пак ще си изкара парите, да започва с възхвалите към Доган и Пеевски, те ще и осребрят журналистическите качества.
37
9
 
5
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Бойко Борисов и Иван Гешев завинаги!Само те в цяла България са способни и честни!Останалите защото им завиждат се опитват да им направят мръсно!Бойко взе властта от Жан Виденов, когато хората изкарваха по 20 долара, а днес средната заплата е 1000 долара! Значи Бойко ни е вдигнал стандарта 500 пъти!нАЙ-ДОБЪР УПРАВНИК, ИКОНОМИСТ, КУЛТУРОВЕД ,ЕКСПЕРТ ПО ЕНЕРГЕТИКА, ОБРАЗОВАНИЕ, МЕДИЦИНА, АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕ, АРХИТЕКТ И ИНЖЕНЕР!
36
0
 
20
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Тази Мисирка нали вадеше флашки преди години. Ко стана? Горката журналистка. Да попита господарите си от ДПС, които апропо управляват държавата кой я е обрал
35
10
 
6
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Няма да обиждате Бойко!Не го заслужавате, но той с цялата си добрина и хрисимост е готов да се жертва за вашето добро, въпреки че го плюете.Бойко е спасител!Бойко е слънце!Протестите се опитват да свалят законната власт и каймака на българския народ и да ги подменят с озверели паравоенни формации на Путин!Бойко ще създаде империя , която ще живее 1000 години!
34
0
 
13
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
ИМА И ДРУГИ, КОИТО ПЛАЧАТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ.
33
1
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
А бе кафето на Гала е във ваканция, а интересът трябва да се поддържа. Току виж новият сезон започне с тема "Кражбите през летния сезон" или "Били ли сте жертва на кражба?".Съчувствам на т. нар. журналистка Патрашкова, щото не е приятно да те оберат, но не всеки има трибуна да се оплаче. Пък и щом и се случва за втори път, наистина е трябвало да вземе по-сериозни мерки.
32
6
 
8
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Ааа не така! Аз случах и четох бойко борисов и иван гешев казаха, че обирите по домовете били спаднали до почти 0% Нищо, че къщата в село я обират вече 7 пъти от как борисов е на власт! Ми при някой хора те са обирани докато са си в къщи! При това повече от 37 пъти вече! Но пък за сметка на това гешев излезе и каза, че битовата престъпност и кражбите по домовете били намалено до почти 0% Сега аз на това, че ни обират къщата на село ли да вярвам или на иван гешев! Не знам! Явно гешев е правия май
31
1
 
9
 
! Отговори
пери преди 3 години
До xИ като третираш така хората как изобщо ти хрумва да се надяваш, че ще губят енергия и време да ти доказват обратното?! То поговорка затова има - каквото почукало, такова се обадило.
30
5
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Антикомунист:Аман от...антикомунисти,седнали на държавната...ясла захранвани от Лойко.Вожда ви е най...големия антикомунист,освен това,пожарникар,доктое на науките,инженер,охранителен...бос,по царска милост и...генерал,напуснал органите на МВР,щото отказал да се...деполитизира и да върне...партийния билет.Пълни смешници;антикомунисти...бандити.
29
0
 
18
 
! Отговори
АЛОООООО преди 3 години
ПАТРАШКОВА, ОТНЕСИ ТЕЗИ УМНИ РАЗМИСЛИ ЛИЧНО КЪМ СЕБЕ СИ!!!!!!! ТАКА БЪРЗО ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО ТИ СЕ СЛУЧВА ВСИЧКО ТОВА!!!!! " НИТО ЕДНА ТУХЛА НЯМА ДА ПАДНЕ ВЪРХУ НЕЧИЯ ГЛАВА БЕЗ ПРИЧИНА". ЦИТИРАМ БУЛГАКОВ. АМА ВСЕ ДРУГИТЕ СА АЛЧНИ И ДОЛНИ, НИЕ - НЕ.
28
0
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До РазбирачаПросто мисирка!
27
2
 
14
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Тази пастърма и без това няма деца, кой ще и харчи богатството натрупано от мисирство. Какво реве, де щеше да го носи толкова пари
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшива новина. МВР и прокуратурата пребориха битовата престъпност по техни данни, такава липсва
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшна драма, филм ще има ли?А другите нормални хора като ги обират защо не пишете? Тази да си е седяла вкъщи а не по морето
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патрашкова,ти да не си бандита Борисов ,че да си държиш парите и златото в къщи??
23
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
До адвокат ТеневКажи, кажи какво ти отне демокрацията, другарю!
22
4
 
1
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Още чакам превод за коментарите от миналата седмица, ако не го получа до края на деня спирам да пиша против протестите!
21
10
 
3
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Каквато и да е,която и да е,извършената кражба е престъпление което подлежи на строго наказание. За голямо съжаление,наложената Система - демокрация има най голямата вина за упадъка на Морала и Културата на живеещите в БГ

Спонсорирани публикации