Проф. Ангелов: Системата е готова за епидемията през зимния сезон

Той заяви, че болниците имат предпазни средства за три месеца напред
18 авг 2020 18:42, Нели Христова
32
Проф. Ангелов: Системата е готова за епидемията през зимния сезон
Снимка: БГНЕС

Всички здравни заведения и медицински специалити в страната са обезпечени с лични предпазни средства за три месеца напред. Това заяви при посещението си в Смолян министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, предаде БГНЕС.

Ангелов се запозна на място с работата на областната болница и Регионалната здравна инспекция и даде висока оценка за организацията на работа на място във връзка с епидемията от COVID-19. Областната болница в Смолян има достатъчно капацитет да поеме случаите на заболели, а трите общински болници в областта имат възможност да сключат договори с касата по пътеката за COVID-19 и също да приемат пациенти. Според здравния министър временният спад в случаите на позитивни през последните две седмици не трябва да ни успокоява и противоепидемичните мерки трябва да продължат.

Протестът на медицинските сестри цели нещо различно от защитаване на медицинските интереси, тъй като нито един от служителите в МБАЛ-Смолян не е поставил исканията на протестиращите, допълни проф. Ангелов. Той е провел среща и с Мая Илиева, представител на протестиращите в София медицински сестри.

Колегите (от МБАЛ-Смолян) бяха много изненадани от исканията на синдиката, който представлява г-жа Илиева и не припознават техните искания, допълни проф. Ангелов.

В отговор на журналистически въпрос за очакван втори пик през зимния сезон, проф. Ангелов заяви, че системата е готова за епидемията през зимния сезон, а никой не може да отговори дали предстои втори пик. Готвим се за втори пик, за увеличаване на заболелите през есента, готвим системата в тази посока, с обезпечаването с лични предпазни средства, консумативи, допълни здравният министър. Системата е готова за есента, категоричен е министър Ангелов.

Относно сключването на договори с общинските болници по клиничната пътека за коронавирус, здравният министър посочи, че е взето решение да се допуска болница да ангажира на граждански консултантски договор специалист по инфекциозни болести, ако липсва инфекционист в лечебното заведение.

В лечението на COVID инфекцията в световен мащаб имаме изключително голям напредък, особено по отношение на ваксините, посочи проф. Ангелов.

Във връзка със съобщението на ЕС, че се планира закупуването и гарантирането на 900 милиона ваксини, за българските граждани ще бъдат осигурени 2 млн. ваксини, когато бъдат готови и регистрирани на територията на Съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Каква битка,червено канарче?Медицинска криза не се решава от партийни БКП секретари
25
3
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
За коя епидемия, пишман-калинка, за коя?! Имаш вече указания от СЗО ли?!
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Карамазов готов ли е да то го отпоори?
23
2
 
2
 
! Отговори
21 преди 3 години
Аз лично бях сигурен, че още тогава ще настанат бунтове и безредици, но с изненада установих, че безропотно всичко се приема. Може би такъв е бил момента и обединени от страха и някои авторитети по телевизията народа чинно спазваше мерките. Поне моите наблюдения бяха такива.
22
3
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Хората никога не са били съгласни да ги спазват мой човек, хората просто ги е страх от корумпирани милардери и престъпници. Бил Гейтс е корумпирал целия свят.
21
1
 
1
 
! Отговори
До Българин европеец преди 3 години
ти пък какъв си и на кой му пука за теб :))
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да си довърша мисълта не са готови да спазват мерки вече, щото се почувстваха излъгани и предадени. Стояха си по къщите 2 месеца. Спазваха мерки. Фирми задлъжняха, но като цяло народа беше обединен. Докарахме го до 5- 8 случая дневно. Забранени планини и площадки 3 месеца. И какво стана? Първо отвориха барове и дискотеки. Юрнаха се сезон да спасяват. После настъпи абсолютния хаос. Никой не знае вече какво, кога и как да се случи. И хората не им вярват вече. Това е!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Министъра, докато беше шеф на голяма болница във всички интервюта говореше колко е сериозно положението с Ковид и нещата са на изуй ***. Откакто стана Министър всички думи са- системата е готова и т.н. Хората ще са спокойни когато видят Държава срещу себе си, на която могат да разчитат. В момента виждат хаос и безредие. Докторите са си същите, болниците и леглата същите. С какво сме по готови от март, освен че хората не са съгласни да спазват мерки вече?
18
1
 
0
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 3 години
Това е просто твоето мнение. Твое и само на теб!
17
0
 
3
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 3 години
Ние винаги сме били готови да си лекуваме пациентите без този министър или онзи - предишния Бабек, да ни казват какво да правим.Моля, министерството само да не ни пречи!Ние ще се погрижим за хората.
16
2
 
2
 
! Отговори
8 преди 3 години
Коце , къде видя готовност в училищата ? И ти много бързо се научи да лъжеш -ставаш за политик ! И много набързо стона доцент и професор -нещо намирисва накорупция !
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки 100 години се появява нова болест: 1720 - чума, 1820 - холера, 1920 - свински грип, 2020 - коронавирус. Били сме лъгани за всичко!!!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той от къде знае, че ще има епидемия зимния сезон?? Дайте да го питаме лично как така предвижда в бъдещето
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само чакат септември да стане да въведат маските навсякъде и КППта. Скоро ще е ние срещу правителствата за свободите и правата си. Идва голямата битка
12
2
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 3 години
Излъгахте за коронавируса, затова оставка веднага! Никаква нова конституция, вие тази не спазвате, а искате нова, за да може да си я променяте без Велико народно събрание. 1991-ва година с големи усилия и с помощта на Бог България имаше нова свещена конституция в нейната демократична история след режима на Живков. В тази конституция ясно се казва, че може да се променя само с Велико народно събрание, свикано от две трети от народните представители + президентът. Без президента не могат.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шведите са с предимство и безплатно тестване и обслужване. Останалите да плащат по 120 лв за тест
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя министър много уверен бе?!Готова била системата ти да видиш?!Защо не питат докторите от малките градове?Дрънка едни общи приказки на ангро.
9
4
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Руската ваксина трябва да мине през драконовски проверки и Путин да докаже че ваксината е 100% ефективна и без никакви странични ефекти. Иначе да си гледат работата руснаците с тяхната ваксина.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше счетоводител като кирето да му се върже някой, но този е човек от гилдията, който се е научил какво иска да чуе шефа. Не знам неговите колеги-медици вярват ли му?
7
0
 
5
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 3 години
Носенето на маска е като хомосексуализма, днес това е новата нормалност!

Спонсорирани публикации