Ердоган: Турция ще вземе своето в Средиземно, Егейско и Черно море

"Ако има някой, който иска да се изправи срещу нас, нека да заповяда“
26 авг 2020 16:15, Елка Василева
283
Ердоган: Турция ще вземе своето в Средиземно, Егейско и Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Турция вече не е държава, чието търпение да бъде изпитвано, а решимостта, възможностите и смелостта й да бъдат подлагани на тест, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

Ердоган говори на събитие за отбелязването на битката при Манцикерт от 1071 г. между Византийската империя и селджукските турци, завършила с тежко поражение за Византия.

"Това, че хора, които не могат да са достойни и за византийското наследство, днес, взимайки зад гърба си европейците, се стремят към несправедливост, беззаконие и пиратство, е знак, че не са успели да научат нищо от историята", каза президентът на Турция.

Още по темата

"Приканяме събеседниците си да влязат в релси и да се въздържат от грешки, които ще открият път към собственото им унищожение", каза още той.

Ердоган подчерта, че когато Турция казва, че ще направи нещо, то тя ще го направи и ще плати нужната цена.

"Ако има някой, който иска да се изправи срещу нас, нека да заповяда, ако ли не, ние ще се погрижим за собствените си неща", каза той.

"Така, както ние нямаме аспирации към ничия чужда земя, суверенитет и интереси, така и никога няма да отстъпим от това, което е наше", посочи Ердоган и подчерта: "Турция ще вземе онова, което е нейно право, в Средиземно, Егейско и Черно море".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
10
 
17
 
! Отговори
Манафофоб преди 3 години
Все едно че слушам Хитлер и неговите проповеди за жизнено пространство. Силно се надявам неговата Турция да свърши като Германия през Втората световна война.
168
13
 
5
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 3 години
АЛХАМ ДУЛИЛЛЯХ ЕРДОААН БЕЙ
167
9
 
11
 
! Отговори
Stiling преди 3 години
Ердо се дърви щото Путин го подкокороства. Целите на Путин са ясни да разсече НАТО и да ги насъска да се избият едни други, което ще ги отслаби военно и политически. Обаче Ердо да знае, че като го напънат здраво и почне да отнася крилатите ракети и авиоударите, Путин ще се отметне и няма да си мръдна пръста за него. Путин го еня за Турция колкото България я е иня за Того.Ердо затова купи С 400 за да се предпази от евентуални удари по въздуха от НАТО ама нищо няма да го спаси.77
166
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Така, както ние нямаме аспирации към ничия чужда земя, суверенитет и интереси, така и никога няма да отстъпим от това, което е наше", посочи Ердоган и подчерта: "Турция ще вземе онова, което е нейно право, в Средиземно, Егейско и Черно море".===Т.е. хем няма да вземе чуждото, хем ще вземе това, което си поиска. Както винаги си противоречи, но това не е нещо ново, IQ-то му е на петгодишно дете.
165
3
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
I....DA DOPALNJA...TOJA TIP SE E IZDUHAL OT VSJAKADE,KOI ZNAE V KOE ZADRASTENO SELO E RASNAL ,KADETO GOTVJAT OSHTE NA DVORA NA OGNISHTETO I 10 PATI NA DEN VIRJAT ZADNIZITE KAM TAVANA...
164
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаден мръсен ислямист и "султан"......................но е много болен и скоро ще пукне!!!
163
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще вземат в Черно море, турчулята алчни????
162
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците винаги са били прости парчета!!!
161
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция ламти за територии, но скоро ще яде сопата!!!
160
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердогане, ти не си научил нищо от историята , гадем мръсен ислямист и "султан"................Османска империя номер 2 няма да има, но ще го разбереш по трудния начин!!!
159
15
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 3 години
Само Гърция ще ги опердаши тия ***!!! Не могат да се справят от години с едни кюрди от ПКК ,тръгнали да се репчат на цели държави със силни армии като гръцката ....-Вярваш ли си?Май историята казва точно обратното ха? След всеки сблъсък с турците гръцките територии са намалявали!
158
13
 
16
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
В спора между Турция и Гърция за Източното Средиземноморие и правата на двете страни, Ердоган е абсолютно прав, освен това Турция не е страна по международните договори уреждащи тези отношения! Практически гърците имат претенции, че икономическата им зона се простира до турския бряг...това няма кой да им го позволи и ще играе тоягата!
157
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като латерна - Турция ще вземе това, Турция щу вземе онова.Като си отворил *** да налапаш целия свят да не земе бог малко да те опердаши да си седнеш на ***.
156
2
 
21
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Най-голяма изгода от политиката на Ердоган има Израел. Внася смут и хаос в Сирия, насъсква мюсюлмани срещу християни, а в същото време в Палестина лека-полека се появяват новите еврейски селища.
155
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименDo 168Kato Tukzia ti e mayka zashto pishesh na drug ezikVie niamate li si azbuka i ezik Aide begay da se gazish v djamiata
154
10
 
14
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Само Гърция ще ги опердаши тия ***!!! Не могат да се справят от години с едни кюрди от ПКК ,тръгнали да се репчат на цели държави със силни армии като гръцката ....
153
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни от най-големите поражения в историята си турската армия търпи от българите по време на балканската война!Повечето пъти армията им бяга позорно от бойното поле. Българите ги помитат и едва спасяват Истанбул! Имаме пленени паши и турски знамена!Затова не се подценявайте, когато сме обединени и искаме- можем!!Турция сега ни е приятел но, ако се променят нещата нека не си мислят че, България ще им клекне както им се иска на някои.Българинът е по-силен!
152
8
 
20
 
! Отговори
Сс преди 3 години
Ще яде тоягата амуджатааа то е ясно
151
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а бе и на мен не ми се нрави, ама де да имахме държавник като него начело на България. И да го плюете, това е истината. Човекът защитава турските интереси и защитава интересите на населението си.
150
39
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че бяха турците да ви облагородят малко гена.