За 11-ти път: Съдът отказа да освободи на убиеца на Джон Ленън

Чапман иска намаляване на присъдата си от 2000 г. насам
27 авг 2020 21:35, Нели Христова
43
За 11-ти път: Съдът отказа да освободи на убиеца на Джон Ленън
Снимка: БГНЕС

За 11 пореден път съдът отказа на Марк Дейвид Чапман - убиецът на легендарния вокал на The Beatles Джон Ленън, да бъде условно предсрочно освободен, съобщава Reuters.

65-годишният Чапман е изслушан от комисия в Ню Йорк на 19 август. Мотивите за отказа ѝ не се разкриват. При предишното изслушване през 2018 г. комисията прецени, че излизането му на свобода е "несъвместимо с обществените благосъстояние и безопасност".

Марк Дейвид Чапман застреля Джон Ленън на 8 декември 1980 г. пред дома му в Манхатън, Ню Йорк, припомня БТА.

През 1981 г. убиецът се призна за виновен и беше осъден на минимум 20 години затвор с възможност за доживотна присъда. От 2000 г. Чапман има право да иска намаляването ѝ. От тогава той е правил това 11 пъти на всеки две години. Нова молба за условно предсрочно освобождаване Чапман може да подаде през август 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Колко небивалици се пишат за Джон ? Хора, далече от неговата музика и мироглед ! Жалко !
33
0
 
0
 
! Отговори
джако преди 3 години
До Анонимен. Спрях да чета до фразата (интелитгентните хора), с която се мъчиш да обясниш колко много по-нависоко стоиш от простолюдието.
32
0
 
0
 
! Отговори
anonynous преди 3 години
От погледа му се вижда, че друса Золофт като бонбонки, като всеки втори американец.
31
0
 
1
 
! Отговори
Do 18 преди 3 години
До ПраведенГербаджийски ***.
30
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Българския съд щеше да го пусне веднага.
29
2
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименДа сложиш иметона Джон Ленън, до това на "смачкания чсън" и на еймиуанхаус звучи несериозно!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах само, какво да му освободи на убиеца?
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До джакоКато виждам колко ти е изграден и добронамерен мирогледа и ти май прекаляваш с дрогата...А да влияеш на тълпите наистина си е изкуство, само че интелитгентните хора мислят, избират и решават,а не се поддават на масовата истерия по джаковци битълсаци елвисаци и други модерни и натрапени явления.
26
12
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Бледоликите избиват 114 000 000 от червенокожите население на Америка ! И никой не ги осъжда !!! Но когато е убит човек с влияние върху обществото ,стандартът е друг.
25
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен,както Джон Ленън ,така и Майкъл Джексън са убити са пари,а вероятно и много други хора от шоу бизнеса,при странни обстоятелства почина и Ейми Уайнхаус и други дейци на изкуството. Да не говорим,че някои менаджери не разрешават на дейците на изкуството да бъдат свободни и ги командват какво да правят,кога и с какво да се хранят,къде да ходят,с кого да се срещат и контролират тотално живота им.Пуснете човека бе ,41 години му стигат,стига сте го държали в затвора!
24
8
 
5
 
! Отговори
beatles преди 3 години
И още нещо, когато го убиха Джон Ленън пребиваваше нелегално в сащ и беше повече популярен като ултра ляв агитатор
23
4
 
19
 
! Отговори
джако преди 3 години
До Ангел. Ти, миризливецо недей дава мнения за Джон и Бийтълс. Това са личности, изменили мирогледа на милиони хора в добра насока. Естествено ти нямаш честта да принадлежиш към тези милиони. Ти си в групата на безнадежно недоразвитите. Амин!
22
1
 
1
 
! Отговори
Цитат от 2002 година преди 3 години
Преди две години Джексън зае от няколко американски банки общо 200 милиона долара.Парите отидоха за покупка на студийно музикално оборудване,лимузини и отсядане в президентските апартаменти на луксозни хотели.Злите езици подшушват,че немалка част от внушителната сума е отишла и за хонорари на лекари-дерматолозиВ добавка, Джексън беше въвлечен и в дълги съдебни битки със свои бивши мениджъри, като всеки иск е за по няколко милиона.Ако се отчете е последният албум на певеца Невидим се оказа пълен провал, само разделяне с правата над Бийтълс може да спаси кумира на поколения младежи о
21
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнгелИ още нещо,Джон Ленън беше вече забравен и не беше вече толкова популярен когато го убиха,нито Бийтълс беше популярен както е бил в миналото,няма да се учудя и ако компанията му го е поръчала или някой друг за пари или по друга причина,иначе не виждам причина да не пуснат на свобода убиеца му след толкова много години страдание,освен да не се разприказва!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ нямат ли спогодба с нас и този да подаде една молба тук. В най-хуманният съд ще плачат като Тити при произнасяне на решението си и ще му дадат и едно хуманно възнаграждения. В САЩ няма ли Хелзински комитет да ги осъди
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност 41 години е живял в клетка в затвора и е страдал,а не 31 ,не виждам причина да не го освободят,иначе буди съмнение факта,че не го освобождават.
18
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля,че 31 години в затвора са предостатъчни и че е трябвало да го освободят,та те са му отнели най-хубавите години от живота,половин живот е живял в клетка!Трябва да има и прошка,след толкова много години страдание.Не виждам причина да не го освободят,освен ако някой му е поръчал това убийство и затова не искат да го пуснат на свобода,да не се разпее евентуално.
17
3
 
15
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Май го е гръмнал, за да стане известен. Е, станал е, но дали си е струвало?! 40 години в затвора и още сигурно 20-30 ...
16
4
 
10
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Що не го дадете на съда на Лозан Панов, айде де, пък и вие се излагате .
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Le crime passionnel - престъпление от страст. Страстните фенове се вманичават до степен умопомрачение. В момент на силна превъзбуда от мисълта за близостта, до която са били допуснати и по - късно не възможност отново да са близо до любимите си хора - се получава нещо като Le crime passionnel. За това известните хора не се сближават с всеки.

Спонсорирани публикации