5 доказани ползи за кожата от витамин С

Той я прави по-светла и хубава
4
5 доказани ползи за кожата от витамин С
Pixabay
Витамин С е антиоксидант, който може да бъде от полза за всички типове кожа и е един от най-добрите витамини за нея. Той има многобройни предимства, включително забавяне на стареенето и подобряване на част от щетите, нанесени от слънчевата светлина. 
 
Въпреки че има много храни, богати на витамин С, когато става въпрос за вашата кожа, локалното му прилагане е най-ефективният начин да се насладите на ползите. Ето какво може да направи витаминът с вашата кожа.
 
5 доказани ползи за кожата от витамин С
 
Изсветлява тъмните петна
 
Тъмните петна по кожата се образуват поради свръхпроизводството на меланин. Това е тъмен пигмент в организма, който се формира от две аминокиселини – фенилаланин и тирозин. Те от своя страна се произвеждат от специална група клетки, наречени меланоцити. Някои от нас страдат от свръхпродукция на меланин.
 
Причината за това състояние може да бъдат хормонални проблеми, излагането на слънце, нараняване или други заболявания. Повишената продукция на меланин причинява хиперпигментация на кожата, която може да е локална или обширна. Тя се състои в появата на по-тъмни участъци, които имат различна форма и размер. Те варират от тъмнокафяви до черни петна.
 
Витамин С помага за изсветляването на тъмните петна по кожата, като ограничава производството на меланин в нея. 
 
Предотвратява признаците на стареене
 
Този витамин също играе съществена роля в образуването на колаген – влакнест протеин, който помага за образуването на съединителна тъкан в кожата. 
 
С остаряването на кожата, производството на колаген намалява. Това е и причината най-големият ни орган да загуби еластичността си и да се отпусне. Докато стареенето на кожата е неизбежно, ежедневната употреба на витамин С може да помогне за увеличаването на производството на колаген и да забави този процес. Това може да укрепи кожата ви и да намали появата на фини линии и бръчки.
 
За да се справите с признаците на стареене, особено важно е да се използва локален серум, така че витамин С да може директно да достигне до кожните клетки.
 
Още за полезното действие на витамин С върху кожата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
До НЕ преди 3 години
НЕ,Прочетете по-внимателно това , което не сте разбрали - нивото на желязото се вдига при прием на над 2гр витамин Ц на ден /за възрастен над 70кг/, и то разбира се САМО ако приемате по-високи дози желязо /над 10мг на ден/. Също така, жени в детеродна възраст трябва да приемат над 20мг/ден желязо... А относно 100мг Ц/ден - тук сте изтървали изследванията от поне 10г! Биоактивността на аскорбиновата киселина е установена за толкова ниска, че се компенсира с доза поне Х3 !!!
2
1
 
1
 
! Отговори
Не преди 3 години
До ДаИ така ще вдигнете нивото на желязото, което със сигурност не искате, освен ако не сте анемични.100мг е добре.
1
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
Ако не ядете достатъчно плодове, приемайте поне 1гр аскорбинова киселина (витамин Ц) на ден.

Спонсорирани публикации