Рецептата Dnes: Безглутенов кекс с йогурт

Пухкав и невероятно вкусен
22 окт 2020 08:06, Илияна Николова
12
Рецептата Dnes: Безглутенов кекс с йогурт
Снимка: istock

Продукти:

4 големи яйца
4 прахчета ванилия
70 г захар
350 г йогурт
 
Приготвяне:
 
Разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Когато станат пухкави може да им добавите йогурта. Отново разбийте добре. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно с шпатула се добавят към жълтъците. Изсипете полученото тесто в намаслена тава с незалепващо покритие, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса за около 30 минути. Когато сладкишът изстине може да го поръсите с пудра захар.

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееееее,това е омлет бе хора?Как така без брашно?
11
0
 
1
 
! Отговори
Тони преди 1 месец
И аз питам- може ли с кисело мляко?
10
0
 
1
 
! Отговори
Тъпия Слави преди 1 месец
А може ли да използвам кисело мляко ?
9
3
 
7
 
! Отговори
свинята преди 1 месец
без глутен не ям - купувам си тесто за пица с добавен екстра грутен, за разлика от една друга раса в Европа ядеме глутен от 4.5 милиона години поне!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 34 съм и развих алергия към глутен, а никога не съм имал проблеми преди. Сега не ям нищо с пшеница, овес и лимец и освен че свикнах бързо, отслабнах 10 кг и ми е по-леко на стомаха като цяло.
7
1
 
13
 
! Отговори
Кексолог преди 1 месец
От рецепта за кекс без брашно или безглутенов кекс, ще се получи нещо като онлайн кекс.
6
0
 
9
 
! Отговори
Бъркочев преди 1 месец
Вместо вилица е трябвало лъжица да сложат на снимката, щото резултатът на точно тази рецепта само с лъжица ще се яде. Осмен ако 4-те "големи" яйца не са щраусови.
5
1
 
14
 
! Отговори
кисело мляко преди 1 месец
yogur- прясно мляко+бациликос булгарикос у наше село му викаме кисело мляко ????????
4
0
 
13
 
! Отговори
Незнайко преди 1 месец
Как се получава тесто без брашно?
Или това е типична за днес.бг хурналистка?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откачиха с тоя глутен! Това е протеин, който е абсолютно безвреден за здрави хора. Само алергични към глутен трябва да го избягват!
2
0
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Това нов вид омлет ли е?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А брашно, бре, уважаеми?!

Спонсорирани публикации