Борисов говори с Ердоган след труса: Като съседи сме длъжни да си помагаме!

Премиерът е изразил съболезнования и на гръцкия си колега Мицотакис
Обновена: 30 окт 2020 22:52 | 30 окт 2020 22:51, Веселина Йорданова
151
Борисов говори с Ердоган след труса: Като съседи сме длъжни да си помагаме!
Снимка: Правителствена пресслужба, архив

Премиерът Бойко Борисов изразява своите дълбоки съболезнования във връзка с разрушителното земетресение с жертви и щети в Гърция и в Турция.

Още по темата
По този повод той е провел телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Съболезнованията на премера бяха поднесени и на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис в телефонен разговор между представителите на кабинетите на двамата лидери, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов изрази българската солидарност с народите на Гърция и Турция в този трагичен момент. Министър-председателят изтъкна готовността на страната ни, в случай на необходимост, да окаже помощ и съдействие за преодоляване на последствията от земетресението.

"Като съседи в нужда сме длъжни да си помагаме. Затова трябва да пазим уважение помежду си и да поддържаме винаги диалог", заяви премиерът Борисов пред турския президент Ердоган.

Думите на премиера Борисов бяха предадени и на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЙ ГОСПОД си знае работата, НИКОГА НИЩО НЕ ЗАБРАВЯ!!! За ВСИЧКО ОТКРАДНАТО трябва да го връщаме 3-но и 4-творно!!!Така пише в СЛОВОТО=БИБЛИЯТА=вдъхновена от САМИЯТ БОГ СЛОВО=ИИСУС СПАСИТЕЛЯТ на Земята!!!! ЕДИНСТВЕНИЯТ И НЕПОВТОРИМ ВЕЛИКОЛЕПЕН СЪЗДАТЕЛ НА ВСИЧКО!!!Да му мислят крадците и убийците на невинни души!!!Треперете всички пред НЕГО земни твари, защото НИКОМУ ГОСПОД не е дал право да Греши!!!!!!!!!!!!!
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля че сме длъжни,даже и на ЕС
93
0
 
0
 
! Отговори
Тошо Живковски преди 3 години
Като прочетох коментарите, разбрах какъв е мат'ряла тука
92
8
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА МУТРО! преди 3 години
ОСТАВКА МУТРО КРАДЛИВА , СЪД И ЗАТВОР ЗА ТЕБ! КЪДЕ СКРИ ПЛЯЧКАТА ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО БОЮ?!!! ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА!!!!!!
91
1
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 3 години
Помощ се предлага, не се налага, глуп чо !
90
1
 
10
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Борисов като добър съсед да го посъветва да престане с омразата и провокациите към християните, защото това се връща раноили късно !
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Второ - защо само Турция, Гърция не е ли наш съсед?Миндилов ти чете ли цялата статия или се правиш на интересен?В нея пише, че Борисов се обадил на Мицотакис! Аман от олегофрения!
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 132Е, може и така да стане, ако американците организират преврат, ама последни път нещо се спънаха или ги спънаха... Знае ли човек, но точно от тогава еРдоган показва среден пръст на УСА, а за нашите "демократи" Турция стана синоним на враг и ислямизъм!Питаш ли се защо?
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще помогне ББ? Лично ли? С негови пари?Защо ли не ми се вярва...Ще се харчи от Държавния бюджет, тоест от джоба на българските граждани. Следователно, ББ няма да помогне, а ще помогне България!ББ е само временно изпълняващ ролята на Министър председател на Република България и няма право да говори от името и, това е право на МинПреда!
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 131 не собствения народ ще го размята по улиците като кадафи и ше го обеси на някой стълб
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕРДОГАН ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ОТ ТРИБУНАЛ
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бойко Борисов изрази българската солидарност..."--Първо - Тиквоний не може да изразява каквото и да е от България и българите! Това е в прерогативите на Министър председателя! Второ - защо само Турция, Гърция не е ли наш съсед? Хубаво е, че "представителите на кабинетите на двамата лидери" са си говорили, само че лидерите и техните представители не представляват България...И още и още....Докога това сайтче ще ръси глупости на килограм, за да се мазни на властимащите?
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката от гледна точка на психологията разкрива кучешката порода на улично страхливо псе, подвило опашка, смирено гледайки господаря си. Отнася се за този със синята вратовръзка.
82
3
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
Когато искаш да помогнеш не го изтъкваш а отиваш и помагаш!
81
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да се е обадил, но ние с Турция сме съседи и Ердоган е диктатор. Виждаме какво става в Сирия, Нагорни Карабах, напрежението между Турция и Гърция. За нас е важно какво става в ЕС, но много по - важно е мира със съседите ни!Умната!
80
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е длъжен да запази нашата териториална цялост и нашият суверенитет!Важното в случая е живота на 7 милиона български граждани да си остане спокоен. Може би е изпратил съболезнования. Почитта към мъртвите е важна, но много по - важно е добрият живот на живите!Искаме синьо и безоблачно, слънчево небе!
79
3
 
14
 
! Отговори
Виж ти преди 3 години
Я - пудела на Ердоган.
78
4
 
5
 
! Отговори
алтернативата преди 3 години
До майка ТурцияИзточна Ромелия със столица Пловдив - Филибето.
77
6
 
6
 
! Отговори
време е преди 3 години
До майка Турция- да си върнем Султана! Царя ни измами...Комунистите ни ограбиха и идклаха...
76
8
 
4
 
! Отговори
майка Турция преди 3 години
До Чети между редоветеТя е нашият ангел-спасител от комунистическата сатана!

Спонсорирани публикации