Отчаяна майка търси болница за сина си с трансплантация

Той се лекувал в Александровска болница, персоналът сега е в оставка
12 ное 2020 12:25,
91
Отчаяна майка търси болница за сина си с трансплантация
Снимка: БГНЕС

Отчаяна майка търси болница за лечение на болния си син. Кети Виденлиева е майка на млад мъж с трансплантиран бъбрек, който има трудности с проследяването на заболяването си в Александровска болница. В момента клиниката се мести, а персоналът е в оставка, защото не са съгласни с реорганизацията.

"Обадих се в диспансера, за да попитам дали днес ще трябва да отидем на преглед и ми отговориха, че диспансер вече няма. Не ми казаха и кого да попитам, а да следя медиите", разказа разтроената майка пред БНТ.

Виденлиева показа протокола за скъпоструващите лекарства, които синът й трябва задължително да приема. Той е валиден до 1 декември, но е трябвало да бъде задействан още преди 10 дена единствено и само в Александровска болница, за да може лекарствата да се вземат в срок.

От болницата й предлагат да направи изследвания, да ги изпрати по мейл и така да се назначи лечение без преглед.

"Ситуацията е много опасна. Не знам какво да правя? Той няма лекарства, може да изхвърли бъбрека!", каза още притеснената майка.

"Това не е моя лична кауза, това е национален проблем", сподели Кети Виденлиева.  

Отговор от Александровска болница все още няма.

В началото на месеца изпълнителна агенция "Медицински надзор" съвместно с Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония, публикува информация какво трябва да знаят за COVID-19 трансплантираните и чакащите за трансплантация пациенти.

Все още малко е известно за влиянието на имуносупресията, раковата химиотерапия или трансплантация върху предаването или тежестта, с която ще протече евентуално на COVID-19. Предполага се, че пациентите, получаващи такива лечения, биха били изложени на по-висок риск от развитие на тежко заболяване.

Информацията е разработена с цел да отговори на някои от често срещаните въпроси, които може да се породят относно COVID-19. Ако за някои хора правилата наложени поради пандемията от COVID-19 са трудни за изпълнение, за всички трансплантирани или получаващи, имуносупресивни терапии пациенти те са ежедневие, допълват от "Медицински надзор".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Не коментирам случая.Задавам ти конкретен въпрос.Какво пише в Хипократовата клетва , защото изглежда не си я чел никога.5-6 неща са. Изброй ги, да знаем какво очакваш от нея.Не е записано лекарите да ходят да работят ,,по разпределение,,.
76
0
 
1
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Не коментирам случая.Задавам ти конкретен въпрос.Какво пише в Хипократовата клетва , защото изглежда не си я чел никога.5-6 неща са. Изброй ги, да знаем какво очакваш от нея.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От болницата й предлагат да направи изследвания, да ги изпрати по мейл и така да се назначи лечение без прегледА защо досега са ,, източвали,, Касата. Защо?
74
0
 
1
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Проверихме.Има пътеки по 10 000 лв.Ти провери ли.
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трансплантация й направили, ама грамотност нула.Защо не е изпратила изследванията?Защо саботира детето си?Хората ще й изпратят протокола.Никой не й е отказал .
72
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Клиничната пътека е за 3(три) дни.Средно лежат по 10 дни. Малък процент - над 30 дни.
71
1
 
1
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Защо й е болница?Той не е болен.Чака протокол, който се издава след изследване.Не се иска епикриза.Явно досега са правени ,, пътеки,, вместо да се представят изследвания.Джипито да му даде талон. До се изследва и до прати изследванията в болницата.Стига с тия ненужни хоспитализации.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо не е изпратила изследванията? Какво чака?Кръв и урина могат да му изследват навсякъде.Зор ли е да лежи в болница за един протокол.После същата тая Майка ще пише как лекарите източват касата за едните изследвания.А и нефролог има във всеки град.
69
1
 
1
 
! Отговори
Criticus Magnus преди 3 години
До тука бяха май Хипократовите клетви... Нямам думи! Не се ли замислят, че по този начин няма да привлекат положително обществено мнение от Александровска болница?
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Защо ме разсмиваш!Изобщо не ми се коментира отявлената лъжа за сумата,но това че болен се лекува повече от 10 дни в болница(с изключение на някакъв минимален процент наистина сериозно болни хора)е меко казано жалко твърдение.КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА Е ЗА 10 ДНИ и никой не държи болен повече от тях. Но не се държи и по-малко, защото тогава сумата не се взим, това е практика на 20 год.А за тези 1200лв обяснявай на балъците по форумите,току виж ти се вързали...
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен1200 ле е пътеката за Ковид. Как ви се струва? Много ли е за 2-3 седмичен престой?
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието е по-скоро неграмотно отколкото подвеждащо, но за коя медия става дума и какво друго може да се очаква.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я проверете какви пари се взимат за клинична пътека за болен от Ковид и какви за болен от нещо друго и после не се чудете защо болниците се занимават само болни от грипчето. Натикаха мой колега в болница след като беше само с хрема и температура под 38 градуса, а сериозно болни хора с трансплантации и ракови заболявания се оставят буквално да умрат. Нищо, важно е бизнеса да върви...
64
0
 
1
 
! Отговори
ЗАГЛАВИЕТО преди 3 години
Е АБСОЛЮТНО ПОДВЕЖДАЩО. ФАКТ.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и другите клики успешно превръщат България в африканска "държава"
62
1
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ...Първо плюй по политиците и те са давали клетва, пък виж какви зулуми сътвориха !!!
61
2
 
8
 
! Отговори
??? преди 3 години
А тези мизерници сутринта обясняваха как всичко е под контрол,как са овладяли ситуацията как статистически (нагласени данни) България много добре се движи.Да ги *****наглеци, крадци.
60
2
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Четете по- внимателно. Момчето НЕ е с конид. Иска само изписване на постоянните му лекарства, за да не отхвърли бъбрека. В краен случай ще си ги вдемат и БЕЗ здравна каса. Може.
59
0
 
2
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Я прочетете какво съдържа тая клетва първо, пък тогава плюйте тия дето са я полагали?
58
0
 
10
 
! Отговори
Егати преди 3 години
Каква клетва. Дай ти клетва и ставай лекар, като си толкова принципен!условията им за работа са нечовешки, заради тези бюрократи и чиновници.