Отчаяна майка търси болница за сина си с трансплантация

Той се лекувал в Александровска болница, персоналът сега е в оставка
12 ное 2020 12:25,
91
Отчаяна майка търси болница за сина си с трансплантация
Снимка: БГНЕС

Отчаяна майка търси болница за лечение на болния си син. Кети Виденлиева е майка на млад мъж с трансплантиран бъбрек, който има трудности с проследяването на заболяването си в Александровска болница. В момента клиниката се мести, а персоналът е в оставка, защото не са съгласни с реорганизацията.

"Обадих се в диспансера, за да попитам дали днес ще трябва да отидем на преглед и ми отговориха, че диспансер вече няма. Не ми казаха и кого да попитам, а да следя медиите", разказа разтроената майка пред БНТ.

Виденлиева показа протокола за скъпоструващите лекарства, които синът й трябва задължително да приема. Той е валиден до 1 декември, но е трябвало да бъде задействан още преди 10 дена единствено и само в Александровска болница, за да може лекарствата да се вземат в срок.

От болницата й предлагат да направи изследвания, да ги изпрати по мейл и така да се назначи лечение без преглед.

"Ситуацията е много опасна. Не знам какво да правя? Той няма лекарства, може да изхвърли бъбрека!", каза още притеснената майка.

"Това не е моя лична кауза, това е национален проблем", сподели Кети Виденлиева.  

Отговор от Александровска болница все още няма.

В началото на месеца изпълнителна агенция "Медицински надзор" съвместно с Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония, публикува информация какво трябва да знаят за COVID-19 трансплантираните и чакащите за трансплантация пациенти.

Все още малко е известно за влиянието на имуносупресията, раковата химиотерапия или трансплантация върху предаването или тежестта, с която ще протече евентуално на COVID-19. Предполага се, че пациентите, получаващи такива лечения, биха били изложени на по-висок риск от развитие на тежко заболяване.

Информацията е разработена с цел да отговори на някои от често срещаните въпроси, които може да се породят относно COVID-19. Ако за някои хора правилата наложени поради пандемията от COVID-19 са трудни за изпълнение, за всички трансплантирани или получаващи, имуносупресивни терапии пациенти те са ежедневие, допълват от "Медицински надзор".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус няма гладни и студуващи хора, заводите работят и на никой не му се налага да ходи на запад да мие улиците за да оцелее.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да помогне на трансплантираният и майката. Хората чакат с години трансплантация, а тук са трансплантирали вече и заради някаква си бюрокрация да отиде на вятъра!Пак ли трябва да занимаваме господин Борисов? Не му е това работа! Помогнете бе хора! Парите са наши!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из нета броди едни хит - МУТРИ СБОГОМ ;) Тез дебелогъзите гологлавци боковци гешевци пеевци цазаровци какачанки. Те ли са мутрите дебелогъзи и гологлави ??? Само питам.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Белорус защо няма хаос в здравеопазването.
13
7
 
13
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Важното е да има банани и тоалетна хартия.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла Европа е подобен хаос. Имаше редица смъртни случаи заради пренебрегнати пациенти, поради препълнени болници. Дано, дано по-бързо се оправят нещата.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8И какво? Смърт за една правописна грешка? Или за две?
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира, има Covid, но покрай него забравихме, че има и други болни и трябва и за тях да се полагат грижи. Не е нормално хора като този мъж или бременни жени да се оставят без лекарства и адекватно лечение и грижи.
9
7
 
19
 
! Отговори
На 112: преди 3 години
- ПОМОЩ! УМИРАМ!- Имате ли температура?- Не! Кървя обилно.- Заради Ковид ли?- Не, трябва да ми бъде направена планова трансплантация.- Но заради Ковид ли?- НЕ ***! НЕ ЗАРАДИ КОВИД, НЯМАМ КОВИД!- Госпожо, този телефон е само за спешни случаи. Моля свържете се с личния си лекар.Тъъ-тъъ-тъъ-тъъъ...
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отделението просто се мести, въпросът е, че организацията е слаба и неясна. Ще се пропуснат няколко дни прегледи, което може да е фатално. Но решение ще се намери. Съчувствам на тази женица. Още по-рано й прочетох поста в социалните мрежи. Доста неграмотен- пише "незнам" и има какви ли не пунктуационни и граматически грешки.
7
4
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Лекуват ги, но само много платежоспособните ...
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете кръчмите и отворете болниците!
5
8
 
15
 
! Отговори
Общо неразположение преди 3 години
Моля майката да не преувеличава толкова за някаква си трансплантацийка. Не вижда ли, колко хора с кашлица и температура има в интензивните??* просто ирония, нищо лично *
4
2
 
1
 
! Отговори
До боец преди 3 години
Еми,Герб да не им дава възможност да си намерят..
3
8
 
4
 
! Отговори
БОЕЦ преди 3 години
си намериха ново поле за изява. На гърба на страдащите - протести по време на падемия. Хвала на таквиз.
2
2
 
44
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
Това болниците да спрат плановите операции а кръчми, училища, детски градини да работят, не мога да го проумея..
1
1
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДА СЕ ОБАДИ НА БОЙКО ТОЙ ЩЕ УРЕДИ НЕЩАТА

Спонсорирани публикации